Πατέρας-Αντώνιος
Κιβωτός του Κόσμου: Από το 2015 είχε γίνει καταγγελία για ξυλοδαρμό παιδιού

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Πατέρας δύο παιδιών που ζούσαν για χρόνια στο ίδρυμα και πλέον έχουν ενηλικιωθεί περιγράφει στο Newsbomb κακοποιητικές συμπεριφορές με θύματα τα παιδιά του.

«Όσο έβλεπα τα παιδιά μου εκεί μέσα δεν μου έλεγαν κάτι, ίσως φοβούνταν να πουν. Όταν βγήκε η κόρη μου η μεγάλη, μου είπε πέντε πράγματα. Τιμωρίες, ξύλο. Μετά βγήκε και ο γιος μου, όταν έγινε 18 ετών, και μου είπε τα ίδια. Τους έβαζαν σε ένα δωμάτιο με μία καρέκλα στη μέση για πολλές ώρες για να σκεφτούν. Μέσα σε ένα δωμάτιο κενό, μία καρέκλα στη μέση, κλείνανε την πόρτα και καθόντουσαν εκεί στην καρέκλα να σκεφτούν το λάθος που τους έλεγαν ότι είχαν κάνει. Ακόμα μου είπαν για σφαλιάρες, τιμωρίες, ότι τους έβαζαν συνέχεια να πλένουν πιάτα και άλλα τέτοια πράγματα».

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των δύο Εισαγγελέων Ανηλίκων που έχουν αναλάβει την υπόθεση για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν ταξίδια που είχε κάνει στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου σε δομές του ιδρύματος εκτός Αθηνών αλλά και τρεις εργαζόμενοι που ανήκαν στο στενό περιβάλλον του.

Όσον αφορά στις σοβαρές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και κακοποιητικές συμπεριφορές, στο μικροσκόπιο μπαίνουν τρεις εργαζόμενοι της Κιβωτού του Κόσμου. Πρόκειται για άτομα που φέρονται να ανήκουν στο στενό περιβάλλον του στελέχους της ΜΚΟ που ελέγχεται για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το στέλεχος είχε τους τρεις αυτούς εργαζομένους σαν οικογένειά του.

Και οι τρεις είχαν υπάρξει ως παιδιά φιλοξενούμενοι της Κιβωτού, μέχρι που μετά από πολλά χρόνια αποφασίστηκε να παραμείνουν στις δομές ως εργαζόμενοι. Αυτοί οι τρεις εργαζόμενοι φαίνεται ότι αναλάμβαναν να χειριστούν δύσκολες καταστάσεις που προέκυπταν εντός των δομών, όσον αφορά σε συμπεριφορές που κρίνονταν ότι ήταν εκτός κανόνων της ΜΚΟ ή παραβατικές.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθεί για κατάθεση στη Δικαιοσύνη το στέλεχος του ιδρύματος που καταγγέλλεται για σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Στο στόχαστρο τα οικονομικά πεπραγμένα του οργανισμού

Στο στόχαστρο μπαίνουν και τα οικονομικά του οργανισμού όπως και των υπευθύνων της, κάτι που όπως φαίνεται δεν είχε γίνει επίσης μέχρι τώρα. Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ξεσκονίζει πεπραγμένα της «Κιβωτού του Κόσμου», ενώ θα ελέγξει και τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία του Πατέρα Αντώνη, της συζύγου του και άλλων ατόμων από την ΜΚΟ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetaseis
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία
Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής...
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία