Πατέρας-Αντώνιος
«Αν θέλεις να κρύψεις ένα σκάνδαλο, δημιούργησε ένα μεγαλύτερο»! Αυτή είναι η σύγχρονη μορφή λογοκρισίας και συγκάλυψης.

Σύμφωνα με τον Β. Λαμπρόπουλο (“ΝΕΑ”, ” ΒΗΜΑ”) οι πρώτες καταγγελίες για την #κιβωτος_του_κοσμου έγιναν τον Μάρτιο του ’22. Τότε όμως “συρταρώθηκαν”.

Αποκαλύφθηκαν τώρα και μάλιστα με παράνομη «διαρροή». Γιατί αυτό; Μα για να «σκεπασθεί» το άλλο μεγάλο σκάνδαλο, αυτό για τις #υποκλοπές!

«Αν θέλεις να κρύψεις ένα σκάνδαλο, δημιούργησε ένα μεγαλύτερο»! Αυτή είναι η σύγχρονη μορφή λογοκρισίας και συγκάλυψης.

Πέρα από αυτό όμως, αν το σκάνδαλο των υποκλοπών καταδεικνύει την πολιτική αντίληψη της Δεξιάς για τον τρόπο διακυβέρνησης και την «Δημοκρατία», το σκάνδαλο στην «Κιβωτό του κόσμου» αποκαλύπτει το ιδεολογικό πρόσωπό της και την απεχθή «χριστιανική» φιλανθρωπία της υπό το κέλυφος του παπαδαριού. Εδώ εκκολάπτονται οι φανατικοί «μπατριώτες», οι αντιεμβολιαστές και οι ρατσιστές. Εδώ καλλιεργείται το μίσος για τον Άλλον.

Ναι, βασανίζουν τα παιδιά, γιατί αυτή είναι η αντίληψή τους για την παιδαγωγική. Τα βασανίζουν (όπως ο O’ Brien  βασανίζει τον Winston, στο «1984») για να τα αποξενώσουν από το σώμα τους, να τα αποευαισθητοποιήσουν και στο τέλος να τα αποκτηνώσουν, να τα κάνουν κατ’ εικόνα και ομοίωσή τους. Κάτι ανάλογο κάνουν όταν δημιουργούν τους μελλοντικούς βασανιστές, πρώτα βασανίζουν άγρια και τους ίδιους, ακρωτηριάζοντάς τους την ικανότητα ν’ αγαπούν. Έτσι, μπορούν μόνο να μισούν.

Αυτά τα παιδιά «είναι κακά», λέει η παπαδιά. Μόνο που αυτό το δημιούργησαν εκείνοι. Αυτοί που απέλυσαν τον εργαζόμενο στη δομή του Βόλου, επειδή κατάγγειλε στις 19 Αυγούστου στην αστυνομία τους ξυλοδαρμούς των παιδιών.

Όσο για την παιδική εργασία, γιατί εκπλήσσονται; Πριν ένα χρόνο περίπου, υπήρξε συμφωνία του υπουργείου Εργασίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδας, για να απασχολούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες παιδιά άνω των 16 ετών, που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων. Είναι απαράδεκτο, το κράτος που έχει την ευθύνη των παιδιών σε ιδρύματα «να τα χρησιμοποιεί για να μειώσει το μισθολογικό κόστος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Πρόκειται για αναβίωση του μοντέλου της Βασιλικής Πρόνοιας της Φρειδερίκης», διαμαρτύρονταν τότε τα συνδικάτα και η αντιπολίτευση. Δυστυχώς, τα όσα συμβαίνουν σήμερα, παραπέμπουν στα κολαστήρια της Φρειδερίκης.

 

Πηγή: artinews.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

covid-maska
Μετάλλαξη Όμικρον: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι σε σύγκριση με τη μετάλλαξη Δέλτα
Συμπτωματολογία μετά από COVID-19 ασθενών που έχουν νοσήσει από το στέλεχος Όμικρον συγκριτικά με το στέλεχος Δέλτα του SARS-CoV-2
Μετάλλαξη Όμικρον: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι σε σύγκριση με τη μετάλλαξη Δέλτα
foto-molivia.jpg
Επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων: Την Τετάρτη οι προκηρύξεις - Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις
Την Τετάρτη οι προκηρύξεις για τους διευθυντές σχολείων - Μέχρι 28 Δεκεμβρίου η υποβολή αιτήσεων
Επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων: Την Τετάρτη οι προκηρύξεις - Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις