Πολυτεχνείο
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / INTIME NEWS
Έκλεισαν για φέτος οι πύλες του Πολυτεχνείου, ενώ αναμένεται σε μερικές ώρες να ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

Έντονη ήταν η παρουσία του κόσμου στη φετινή, 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο ιστορικό κτιριακό συγκρότημα στην οδό Πατησίων.

Πολίτες, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων, συλλόγων και της πανεπιστημιακής κοινότητας άφησαν λουλούδια και στεφάνια στο μνημείο της εξέγερσης και τη σιδερένια πόρτα που έριξε το τανκ τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου, θα κορυφώνονται με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» του μετρό έκλεισε στις 15:00 και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» θα κλείσουν στις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση, ενώ οι σταθμοί αναμένεται να ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία αργά το απόγευμα.

Σε ισχύ βρίσκονται οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου.

Ακόμη, τα δρομολόγια και οι στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ έχουν τροποποιηθεί.

πολυτεχνείο

Τα παιδιά έχουν το λόγο

Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε φέτος η προσέλευση πολλών μικρών παιδιών, που άφηναν λουλούδια, ζωγραφιές, ακόμα και πολύχρωμα πανό στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

«Είναι η ιστορία της χώρας μας. Πρέπει να έρθουν τα παιδιά να δουν από κοντά, να μάθουν», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με συγκίνηση η Κωνσταντίνα, που ήρθε με τον 12χρονο γιο της, Μαρίνο, στο Πολυτεχνείο. Ο πατέρας της Κωνσταντίνας ήταν φοιτητής στο Πολυτεχνείο και βίωσε τα ιστορικά γεγονότα. «Έχω ακούσει πολλές ιστορίες απο τον πατέρα μου, τις οποίες φυσικά έχει πει και στον εγγονό του. Έχει μεγάλη σημασία για εμάς, που ήρθαμε σήμερα εδώ», ανέφερε.

πολυτεχνείο

«Πρέπει να μαθαίνουν οι νέοι, να μην ξεχνάμε εμείς οι μεγαλύτεροι ότι κάποια παιδιά έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία», σημείωσε ένας πατέρας που ήρθε με την πεντάχρονη κόρη του.

Η Μυρτώ, μαθήτρια του δημοτικού είχε μιλήσει στην τάξη της με τους συμμαθητές της για το Πολυτεχνείο. «Είπαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί κάτι τέτοιο», ανέφερε.

πολυτεχνείο

 

πολυτεχνείο
πολυτεχνείο

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρολόι - Αλλαγή ώρας
Γιατί η ώρα χωρίζεται σε 60 λεπτά
Ο τρόπος με τον οποίο μετράμε τον χρόνο σήμερα δεν είναι αποτέλεσμα σύγχρονης σκέψης, αλλά μια κληρονομιά που φτάνει χιλιάδες χρόνια πίσω.
Γιατί η ώρα χωρίζεται σε 60 λεπτά
karkinos
Καρκίνος: 6 προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε
Σύμφωνα με το Cancer Research UK, ο καρκίνος δεν εκδηλώνεται με τον ίδιο τρόπο σε όλους. Κάποιοι άνθρωποι εμφανίζουν εμφανή σημάδια, ενώ άλλοι μπορεί...
Καρκίνος: 6 προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε