Thumbnail
Δύο φορές ισόβια στο δολοφόνο - Η απόφαση του δικαστηρίου

Σε δις ισόβια καταδικάστηκε ο Μανώλης Σοροπίδης για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη τον Οκτώβριο του 2017 στο Β´ Νεκροταφείο.

Ομόφωνα, οι δικαστές έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, όπως πρωτοδίκως.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη που ζήτησε η υπεράσπισή του.

Το δικαστήριο συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως που ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα επισημαίνοντας ότι για την αναγνώριση του ελαφρυντικού δεν αρκεί η καλή συμπεριφορά στις φυλακές, ενώ δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος έχει σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

Οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη χειροκρότησαν την πρόταση της εισαγγελέως ενώ νωρίτερα ζήτησαν από το δικαστήριο την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης όπως πρωτοδίκως.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πάτρα
Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο «Αβαντάζ»
Βαρύ κατηγορητήριο για εννέα άτομα – Ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας δείχνει τη φονική επίθεση
Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο «Αβαντάζ»