μητέρα Ελένης Τοπαλούδη
Stringer / SOOC
Οργισμένες αντιδράσεις από τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη προκάλεσαν αδιανόητες και ρατσιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσόστομου, για τους βιασμούς

Οργισμένη ήταν η αντίδραση των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη, με αφορμή τις απαράδεκτες, σκοταδιστικές και ρατσιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσόστομου, για τους βιασμούς και την υποτιθέμενη «συναίνεση» των γυναικών.

«Και μετά από όλα αυτά, το κύμα αντίδρασης όλου του κόσμου στις απαράδεκτες αυτές τοποθετήσεις του, ζητά συγνώμη. Δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Ήταν επί της ουσίας σαν να έλεγε ότι η κάθε γυναίκα θύμα βιασμού, πάει γυρεύοντας… Αν ίσχυε αυτό το παιδί μου, η Ελένη μου θα ήταν ζωντανή και όχι σκοτωμένη από τους βιαστές της. Το όχι, η Ελένη το πλήρωσε, με την ίδια της τη ζωή», θα πει η Κούλα Αρμουτίδου μιλώντας στο grtimes.gr.

«Οι δηλώσεις του μας πάνε σε εποχές μεσαίωνα και σκοταδισμού»

Τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, Γιάννης Τοπαλούδης, χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης, προσβλητικές, χλευαστικές, απάνθρωπες, χυδαίες, μισογύνικες ενώ όπως σημειώνουν οι απόψεις αυτές εκφράζουν εποχές μεσαιωνικές και σκοταδισμού.

«Φυσικά και οι δηλώσεις του έχουν εξοργίσει αφάνταστα την δική μας οικογένεια αλλά και τις οικογένειες όλων των θυμάτων. Δεν μπορεί άνθρωποι της Ιεραρχίας που κατέχουν ανώτερα αξιώματα να έχουν τόσο ακραίες θέσεις στη ελληνική κοινωνία. Ενσπείρουν με το λόγο τους και επηρεάζουν, όσους επηρεάζουν. Ενσπείρουν τη διχόνοια, τη μισαλλοδοξία, την κακία», θα πει ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης.

«Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά»

Σύμφωνα με όσα λέει η κ. Αρμουτίδου η συγνώμη που ήρθε από τη πλευρά του Μητροπολίτη είναι κάτι που δεν μπορεί να το δεχτεί. «Δυστυχώς τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Αντί να δίνουν μηνύματα αγάπης, συμπόνοιας, ενσυναίσθησης, ανθρωπιάς και να είναι παραδείγματα προς μίμηση, να είναι τα φωτεινά διαμάντια που θα φωτίζουν ζωές αθώων θυμάτων… τι κακό προκαλούν ας το σκεφτούν. Και όσο για τη συγγνώμη του, εγώ προσωπικά ως μάνα της Ελένης δεν τη δέχομαι… Συγνώμη να ζητήσει από το Θεό μόνο».

«Αυτό που θέλω να του πω, είναι να σταθεί ενώπιον των οικογενειών των θυμάτων, να κοιτάξει κατάματα τους γονείς τους και αν έχει το θάρρος να ξαναπεί τα ίδια, τότε τι να πω. Νομίζω πάντως ότι αν είχε δικά του παιδιά, αν είχε φυσική οικογένεια, θα το σκεφτόταν καλύτερα αυτό που είπε. Η Ιερά Σύνοδος έκανε πολύ καλά και αντέδρασε άμεσα αλλά θα πρέπει να είναι πιο αποφασιστική στη τήρηση των αποφάσεών της από τους ιεράρχες», καταλήγει η κ. Αρμουτίδου.

«Η συγνώμη του Μητροπολίτη Δωδώνης»

Την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Δωδώνης μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του αλλά και την σκληρή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου αποδίδει σε «διαστρέβλωση της σκέψης» του αλλά και στο ενδεχόμενο να μην ήταν και ο ίδιος «ξεκάθαρος» τον θόρυβο που προκλήθηκε μετά τις δηλώσεις του.

Σε ανακοίνωσή του μάλιστα ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι :

«Προσπάθησα να διαχωρίσω τη σύλληψη με συναίνεση από την αποτρόπαια πράξη βιασμού, όπου εκεί δεν μιλάμε για «σύλληψη» με την έννοια που την αντιλαμβάνεται η εκκλησία μας και δυστυχώς δεν τα κατάφερα». Τέλος κάνει αναφορά στον βιασμό ως «τραυματική και καταδικαστέα πράξη» και ζητά συγγνώμη «από οποιαδήποτε ανθρώπινη ύπαρξη ένιωσε αδικημένη από τις δηλώσεις μου και σε κάθε γυναίκα ή άνδρα που έχει πέσει θύμα βιασμού».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές