Φοιτητική στέγη: Άπιαστα τα ενοίκια - Στροφή στην αγορά ακινήτων
Στα ύψη βρίσκονται τα ενοίκια σε όλη την Ελλάδα, προκαλώντας ανησυχία στους νέους φοιτητές.

Πολλές οι παγίδες και ψηλά τα προτεινόμενα ενοίκια για φοιτητές και μη. Συχνά τα διαφημιζόμενα διαμερίσματα βρίσκονται σε κάκιστη κατάσταση, δίχως να ενημερώνουν τους πιθανούς ενοικιαστές, ενώ οι τιμές φαίνονται υπερβολικές, χωρίς να λαμβάνουν υπ'όψιν την παρούσα κρίση

Ενοίκια και αγορές

Τέτοια είναι η κατάσταση με τα ενοίκια, όπου στην εναλλακτική λύση της απόκτησης κατοικίας έχουν φτάσει οι αναζητούντες φοιτητική στέγη.

Τα διαθέσιμα ίδια κεφάλαια υπολογίζονται έως 60.000 ευρώ, ενώ αν προβούν σε δανεισμό που σε πολλές περιπτώσεις η δόση του δανείου μπορεί να είναι ίση ή/και μικρότερη από το μηνιαίο μίσθωμα, τότε το διαθέσιμο κεφάλαιο μπορεί να αγγίξει και τις 100.000 - 120.000 ευρώ στις φοιτητικές περιοχές της Αθήνας.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία ως προς τις μισθώσεις για τη φετινή χρονιά είναι αποκαλυπτικά, αφού οι αυξητικές τάσεις αγγίζουν ακόμη και το 26%, σε σχέση με το 2021, όπως επίσης παρουσιάζεται μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων προς μίσθωση.

Τι συμβαίνει με τις κατοικίες

Ενδεικτικό είναι ότι η αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας άνω του 1ου ορόφου έως 50 τ.μ. κοστίζει έως και 300 ευρώ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις αναρτημένες αγγελίες σε ιστοσελίδες ακινήτων, στις περιοχές του κέντρου των Αθηνών οι κατοικίες άνω του 1ου ορόφου έως 50 τ.μ. που διατίθενται με ζητούμενο μίσθωμα έως 300 ευρώ αποτελούν μόλις το 12,47% (κυρίως γκαρσονιέρες 21 - 30 τ.μ.) επί του συνόλου των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών άνω του 1ου ορόφου έως 50 τ.μ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις δημοσιευμένες αγγελίες, το 58,35% των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών διατίθεται με μίσθωμα από 400 ευρώ έως 500 ευρώ/μήνα στο κέντρο της Αθήνας.

Στα δυτικά προάστια το 63,49% με ζητούμενο μίσθωμα από 350 ευρώ έως 450 ευρώ/μήνα, στα νότια προάστια το 66,8% με μίσθωμα από 400 ευρώ έως 500 ευρώ/μήνα και στον Πειραιά το 50,98% με μίσθωμα από 300 ευρώ έως 400 ευρώ/μήνα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;