ΑΑΔΕ: Αυτόματη επιστροφή ΦΠΑ στις συνεπείς φορολογούμενες επιχειρήσεις
Στην τελική ευθεία το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την αυτόματη επιστροφή ΦΠΑ στις συνεπείς επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με «Τα ΝΕΑ», η ΑΑΔΕ δημιουργεί μια «χρυσή λίστα» με τους δικαιούχους επιστροφής φόρου, στην οποία θα ενταχθούν «καθαρές» επιχειρήσεις, δηλαδή όσες έχουν ελεγχθεί στο παρελθόν και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχές σε απάτες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ, επιχειρηματίες και επαγγελματίες που περιλαμβάνονται στη «χρυσή λίστα» θα υποβάλλουν το αίτημά τους ηλεκτρονικά και θα βλέπουν άμεσα το ποσό της επιστροφής ΦΠΑ που δικαιούνται να πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό τους με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή χωρίς ανθρώπινη επαφή.

Η διαδικασία αυτή θα ακολουθείται για την πλειονότητα των αιτήσεων επιστροφής χρημάτων, και συγκεκριμένα για το 97% των αιτημάτων επιστροφής φόρου.

Μάλιστα, οι φορολογούμενοι για να γνωρίζουν τον πραγματικό χρόνο που απαιτείται για την επιστροφή χρημάτων θα ενημερώνονται άμεσα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν το αίτημά τους πρόκειται να υποβληθεί σε αυτόματη επεξεργασία χωρίς έλεγχο.

Τα κριτήρια για την «χρυσή λίστα»

  1. Να έχουν ελεγχθεί για τουλάχιστον τρεις φορολογικές περιόδους και το σύνολο των επιστραφέντων κατόπιν ελέγχων ποσών να μη διαφέρει από το συνολικά αιτούμενο ποσό σε ποσοστό άνω του 5%.
  2. Να μην έχουν υποπέσει σε φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις.
  3. Να μη χαρακτηρίζονται ως ύποπτες για συμμετοχή σε απάτη που αφορά τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές, κατόπιν εφαρμογής κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου, τα οποία εξετάζονται σε κεντρικό επίπεδο αποκλειστικά και δεν δημοσιοποιούνται.

Όπως τονίζουν «Τα ΝΕΑ», Η αυτοματοποίηση των ελεγκτικών διαδικασιών θα ξεκλειδώνει άμεσα την επιστροφή φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ που δικαιούνται οι συνεπείς επιχειρήσεις, οι οποίες σήμερα είναι υποχρεωμένες να περιμένουν πολλούς μήνες για να λάβουν την επιστροφή φόρου που δικαιούνται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο 19χρονος ΕΠΟΠ Ραφαήλ που έχασε τη ζωή του σε άσκηση στη Ρόδο
Θάνατος 19χρονου ΕΠΟΠ στη Ρόδο: Πώς έγινε το μοιραίο δυστύχημα – Ραγίζει καρδιές η μαντινάδα του πατέρα
Έτσι απασφάλισε η περόνη της μοιραίας χειροβομβίδας - Η κατάθεση «κλειδί» του επιλοχία και το βαρύ πένθος στο Τυμπάκι
Θάνατος 19χρονου ΕΠΟΠ στη Ρόδο: Πώς έγινε το μοιραίο δυστύχημα – Ραγίζει καρδιές η μαντινάδα του πατέρα
mitsotakis-ipourgiko
Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεδριάζει στις 11:00 το Υπουργικό Συμβούλιο - Τα θέματα της συνεδρίασης
Με γεμάτη ατζέντα και κρίσιμες εισηγήσεις για εργασιακά, ακίνητα, μεταφορές και προϋπολογισμό, το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεδριάζει στις 11:00 το Υπουργικό Συμβούλιο - Τα θέματα της συνεδρίασης
ελληνογλωσση εκπαιδευση στο εξωτερικό
Έλληνες γονείς 9 ευρωπαϊκών χωρών για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση: Επείγουσα έκκληση προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και την Υπουργό Παιδείας
Οι φορείς του απόδημου ελληνισμού εκφράζουν την ανησυχία τους για τη σοβαρή και παρατεταμένη έλλειψη εκπαιδευτικών στα σχολεία και τα Τμήματα...
Έλληνες γονείς 9 ευρωπαϊκών χωρών για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση: Επείγουσα έκκληση προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και την Υπουργό Παιδείας