Κοινωνικός Τουρισμός
Το Σάββατο 16 Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022», σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια

Tο Σάββατο 16 Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022».

Μιλώντας στο Open, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι το e-voucher των 150 ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Επιπλέον, ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα για βόρεια Εύβοια -ύψους έως 150 ευρώ- και Σάμο -ύψους έως 300 ευρώ- προκειμένου να στηριχθεί στρατηγικά ο εσωτερικός τουρισμός και η τοπική επιχειρηματικότητα ξεχωριστά στις δύο αυτές περιοχές.

Ο κ. Κικίλιας μίλησε και για τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αύξηση της αεροπορικής διακίνησης τον φετινό Ιούνιο σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019..

Όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, τον προηγούμενο μήνα, οι διεθνείς πτήσεις συνολικά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 16% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019, πλην της Ελλάδας, η οποία παρουσιάζει αύξηση 1%, συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2019. «Και αυτό δεν έγινε τυχαία. Είναι το επιστέγασμα της συλλογικής δουλειάς και της σωστής προετοιμασίας που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε επίσης στον μεγάλο στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και τους δώδεκα μήνες τον χρόνο, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι η επόμενη καμπάνια για τον βιώσιμο τουρισμό -που αποτελεί, όπως επισήμανε, τη νέα ισχυρή τάση στο τουριστικό προϊόν παγκοσμίως- θα ξεκινήσει από την ορεινή Κρήτη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 12/1 λόγω κακοκαιρίας

Πώς λέγεται το «βίντεο» στα ελληνικά;

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση

Λογαριασμοί ρεύματος 2026: Πώς θα πάρετε έκπτωση έως 70% με μία αίτηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekptoseis.jpg
Χειμερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα και επίσημα
Θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου - Τα καταστήματα μπορούν, προαιρετικά, να παραμείνουν ανοικτά τις Κυριακές 18 και 25 Ιανουαρίου
Χειμερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα και επίσημα
mprokolo
Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα
Το μπρόκολο θεωρείται ένα από τα πιο ωφέλιμα λαχανικά, όμως ο τρόπος που το προετοιμάζουμε και το μαγειρεύουμε μπορεί να καθορίσει αν θα...
Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα