Κοινωνία 0

«Τουρισμός για Όλους 2022» - Κικίλιας: Το Σάββατο 16 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα

Κοινωνικός Τουρισμός
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το Σάββατο 16 Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022», σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια

Tο Σάββατο 16 Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022».

Μιλώντας στο Open, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι το e-voucher των 150 ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Επιπλέον, ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα για βόρεια Εύβοια -ύψους έως 150 ευρώ- και Σάμο -ύψους έως 300 ευρώ- προκειμένου να στηριχθεί στρατηγικά ο εσωτερικός τουρισμός και η τοπική επιχειρηματικότητα ξεχωριστά στις δύο αυτές περιοχές.

Ο κ. Κικίλιας μίλησε και για τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αύξηση της αεροπορικής διακίνησης τον φετινό Ιούνιο σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019..

Όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, τον προηγούμενο μήνα, οι διεθνείς πτήσεις συνολικά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 16% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019, πλην της Ελλάδας, η οποία παρουσιάζει αύξηση 1%, συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2019. «Και αυτό δεν έγινε τυχαία. Είναι το επιστέγασμα της συλλογικής δουλειάς και της σωστής προετοιμασίας που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε επίσης στον μεγάλο στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και τους δώδεκα μήνες τον χρόνο, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι η επόμενη καμπάνια για τον βιώσιμο τουρισμό -που αποτελεί, όπως επισήμανε, τη νέα ισχυρή τάση στο τουριστικό προϊόν παγκοσμίως- θα ξεκινήσει από την ορεινή Κρήτη.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Παιδικός καρκίνος: Ο κανόνας «των τριών» που μπορεί να σώσει ζωές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία