Thumbnail
Η επίθεση των τάμπλετ είναι ο τίτλος για τον τελευταίο μήνα τεχνολογικών εξελίξεων στην Αμερική.  Η μια μετά την άλλη οι εταιρίες πληροφορικής μπαίνουν με νέα προϊόντα στην αγορά για να διεκδικήσουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην ανερχόμενη τάση που έχει κερδίσει τους καταναλωτές παγκοσμίως.

 

Η επίθεση των τάμπλετ είναι ο τίτλος για τον τελευταίο μήνα τεχνολογικών εξελίξεων στην Αμερική.  Η μια μετά την άλλη οι εταιρίες πληροφορικής μπαίνουν με νέα προϊόντα στην αγορά για να διεκδικήσουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην ανερχόμενη τάση που έχει κερδίσει τους καταναλωτές παγκοσμίως. Αυτό φαίνεται να έχει απασχολήσει τις μεγάλες εταιρίες πληροφορικής που προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα με την παραγωγή νέων συσκευών αλλά και με την προώθηση καινούργιων λογισμικών. 
Apple, Amazon, και microsoft παρουσιάζουν τα νέα προϊόντα τους την ίδια εβδομάδα με το καταναλωτικό κοινό κοινό να διψάει από περιέργεια για τα νέα gadgets.
 
Ipad mini: Πιο αναλυτικά, το iPad Mini θα είναι περίπου 350 γραμμάρια και 7,2 mm πάχος. Θα φέρει οθόνη 7,9 ιντσών με ανάλυση 1024Χ768 και θα είναι συμβατό με οποιοδήποτε λογισμικό σχεδιάστηκε για το κανονικό iPad. 
Το νέο iPad mini  φέρει Α5 επεξεργαστή, θα έχει εκδοχές που θα υποστηρίζουν LTE, FaceTime HD Camera, 5MP iSight camera και μπαταρία με 10 ώρες ζωής. Θα ξεκινά με 16GB χωρητικότητα.  
Όπως ανακοινώθηκε, η τιμή του "iPad mini" θα φτάνει τα 329 δολάρια (253 ευρώ), κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις αφού θεωρείται αρκετά υψηλή.Θα λανσαριστεί στις 2 Νοεμβρίου, αν και η λίστα δεν συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα. 
 
Amazon: Με βελτιωμένη οθόνη τεχνολογίας E-Ink (212ppi αντί 162ppi) “Paperwhite”, η οποία προσφέρει μεγαλύτερη αντίθεση (25% περισσότερο) και φωτεινότητα, ενώ για πρώτη φορά φωτίζεται από μόνη της για να μπορείτε να διαβάζετε στο σκοτάδι!
Ακόμη, διαθέτει υποδοχή USB και διακόπτη on/off, ωστόσο έχει αφαιρεθεί το home button και το περίβλημα πλησιάζει στο μαύρο, παρά στο κλασικό γκρι που χρησιμοποιούσε η Amazon στα Kindle eReaders της, ενώ το πάχος του είναι 9.1mm. Σε ό,τι αφορά την αυτονομία, με μέτρια χρήση θα αντέχει για περίπου 8 εβδομάδες!
Η βασική έκδοση Kindle Paperwhite κοστίζει $119 και είναι διαθέσιμη για παραγγελία από τώρα, με τις παραδόσεις να ξεκινούν στη 1 Οκτωβρίου 2012. Επίσης, θα κυκλοφορήσει έκδοση με κεραία 3G σε τιμή $179 διαθέσιμη σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.
 
Microsoft surface:  Τα Surface έχουν λειτουργικό Windows 8 Pro και Windows RT αντίστοιχα. Τα tablets διαθέτουν οθόνη 10.6 ιντσών 16:9 Full HD. Η κατασκευή του Surface είναι από κράμα μαγνησίου ενώ η οθόνη χρησιμοποιεί το Gorilla Glass. Τα δύο tablets συνοδεύουν μια σειρά από αξεσουάρ: το ενσωματωμένο Kickstand για να μπορείτε να στηρίζετε τη συσκευή σε διάφορες γωνίες και το κάλυμμα πάχους 3 χιλιοστών, το οποίο λειτουργεί τόσο ως πληκτρολόγιο όσο και ως trackpad. To Touch Cover, όπως το ονομάζει η Microsoft συνδέεται με το Surface με ένα μαγνητικό click απλά, εύκολα και γρήγορα. Διατίθεται σε πέντε ζωντανά χρώματα.
Η microsoft  προωθεί μαζί με το νέο της προϊόν και τα windows 8, ένα τελείως διαφορετικό λειτουργικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει μέχρι στιγμής  και σύμφωνα με την εταιρία θα είναι το πιο φιλικό προς τον χρήστη. Η εταιρία είχε καθυστερήσει πολύ να μπει στη συγκεκριμένη αγορά με αποτέλεσμα να έχει πτώση των κερδών της το τελευταίο διάστημα λόγω της απότομης στροφής των καταναλωτών προς τα τάμπλετ γεγονός που η microsoft δεν είχε εκτιμήσει. 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ilektrikos
Ηλεκτρικός: Η Αθήνα μεταμορφώνεται - Πού θα κατασκευαστούν 6 νέοι σταθμοί
Την ίδια ώρα που προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό και η επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον βρίσκεται ένα βήμα πριν την...
Ηλεκτρικός: Η Αθήνα μεταμορφώνεται - Πού θα κατασκευαστούν 6 νέοι σταθμοί