psixiatreio ergazomenoi diamartiria
ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου βάζει τους ιδιώτες από την πίσω πόρτα παραχωρώντας την υπηρεσία καθαριότητας και φύλαξης σε ιδιωτική εταιρεία – Στο πλευρό των εργαζομένων η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης να πετάξει στο δρόμο πάνω από 40 εργαζόμενους που απασχολούνται στο τομέα της καθαριότητας και της φύλαξης με την απόφασή της να βάλει από την πίσω πόρτα ιδιωτική εταιρεία που θα διαχειρίζεται τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου δεν πτοείται παρά το καθεστώς ομηρίας στο οποίο βρίσκονταν οι εν λόγω εργαζόμενοι οι οποίοι επί 3,5 χρόνια εργάζονται με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου. Μάλιστα οι εργαζόμενοι έδιναν το καλύτερό τους εαυτό παρά τις «πετσοκομμένες δαπάνες για τη δημόσια Υγεία και τις καθημερινές αντιξοότητες».

Στην πράξη, όπως σημειώνει  το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, «αυτή η αντιδραστική εξέλιξη δεν είναι τίποτε άλλο από την υλοποίηση του νέου ΕΣΥ μέσα στα νοσοκομεία. Με άλλα λόγια ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας, λειτουργία των νοσοκομείων σαν επιχειρήσεις, μπάσιμο των ιδιωτών, π.χ. με τη μορφή εργολαβίας σε αυτά, βγάζοντας κέρδος σε βάρος της τσέπης και της περίθαλψης των ασθενών, των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Η ανακοίνωση του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

«Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων ΣΟΧ στην καθαριότητα και φύλαξη του ΨΝΘ και καταγγέλλει την απόφαση της Διοίκησης του νοσοκομείου να παραχωρήσει την υπηρεσία καθαριότητας και φύλαξης  σε ιδιωτική εταιρεία, με τον κίνδυνο να βρεθούν  στο δρόμο οι 40 και πλέον εργαζόμενοι που επί 3,5 χρόνια εργάζονται με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου.

Όπως αναφέρουν  οι εργαζόμενοι, όλο  αυτό το διάστημα εργάστηκαν και προσέφεραν  στο νοσοκομείο ξεπερνώντας τον εαυτό τους, παρ’ όλες τις πετσοκομμένες δαπάνες για τη δημόσια Υγεία και τις καθημερινές αντιξοότητες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των εργαζομένων που προσλήφθηκε με ΣΟΧ ήταν εξ αρχής πολύ λιγότερος από τον αναγκαίο αριθμό, μόλις 48 για ένα νοσοκομείο που οι δομές του απλώνονται κυριολεκτικά σε όλη τη Θεσσαλονίκη. 

Λόγω συνταξιοδοτήσεων, αλλά και του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας για τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους, έφτασαν να είναι λιγότεροι από 40 δουλεύοντας εξαντλητικά συνεχόμενα ωράρια και καλύπτοντας 2-3 ή και 4 δομές στη βάρδια, με τις απαιτήσεις για καθαριότητα και απολύμανση να έχουν πολλαπλασιαστεί εν μέσω πανδημίας και με τμήμα νοσηλείας για covid-19 στην ευθύνη τους.

Τα ρεπό και άδειες ήταν ελάχιστα και το κόστος των μετακινήσεων σε δομές εκτός του συγκροτήματος γινόταν με την επιβάρυνση των εργαζομένων. Συχνά οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικά καλυπτόταν από τους ίδιους.

Στην πράξη, αυτή η αντιδραστική εξέλιξη δεν είναι τίποτε άλλο από την υλοποίηση του νέου ΕΣΥ μέσα στα νοσοκομεία. Με άλλα λόγια ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας, λειτουργία των νοσοκομείων σαν επιχειρήσεις, μπάσιμο των ιδιωτών, π.χ. με τη μορφή εργολαβίας σε αυτά, βγάζοντας κέρδος σε βάρος της τσέπης και της περίθαλψης των ασθενών, των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων ΣΟΧ στην καθαριότητα και φύλαξη του ΨΝΘ και απαιτούμε:

•    Καμία απόλυση συναδέλφου! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

•    Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια Υγεία

•    Να δοθούν άμεσα τα χρωστούμενα ρεπό και άδειες σε όλο το προσωπικό

•    Αύξηση του μισθού μας σε επίπεδα προ κρίσης και επαναφορά του 13ου-14ου μισθού

•    Έξω οι εργολάβοι από τα δημόσια νοσοκομεία!»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

pleistiriasmoi-akinita.jpg
Αναλγησία - Πλειστηριασμός α΄ κατοικίας για χρέος μόλις 1.400 ευρώ
Καταγγελία για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας που ανήκε σε μία εργαζόμενη με ελαστική μορφή απασχόλησης για χρέος μόλις 1.400 ευρώ προς ιδιώτη - ...
Αναλγησία - Πλειστηριασμός α΄ κατοικίας για χρέος μόλις 1.400 ευρώ
ασεπ
ΑΣΕΠ 13Κ/2021: Τα οριστικά αποτελέσματα για τις 1.468 μόνιμες προσλήψεις σε Δήμους
Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 13Κ/2021 του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 1.468 μόνιμων σε δήμους
ΑΣΕΠ 13Κ/2021: Τα οριστικά αποτελέσματα για τις 1.468 μόνιμες προσλήψεις σε Δήμους
eap-1-768x480.jpg
ΕΑΠ: Έναρξη εγγραφών σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Εαρινού Εξαμήνου
Συνολικά, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει 3 Προπτυχιακά, 33 Μεταπτυχιακά και 284 Μεμονωμένες Θεματικές Ενότητες
ΕΑΠ: Έναρξη εγγραφών σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Εαρινού Εξαμήνου
Ζέττα Μακρή στην 4η Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια
Η Ζέττα Μακρή στην 4η Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια
Ενέκριναν το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας με στόχο τη μείωση του αριθμού των νεκρών και των τραυματιών, από τροχαία ατυχήματα, κατά 50%...
Η Ζέττα Μακρή στην 4η Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια