topaloudi mana pateras
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Να μην μειωθεί ούτε ημέρα η ποινή για τον βασανιστικό θάνατο της Ελένης ζητούν οι γονείς της

Έφθασε η ώρα της κρίσης για τους δύο κατηγορούμενους που δικάζονται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, το Νοέμβριο του 2018 στην Ρόδο, καθώς σήμερα αναμένεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Στο δικαστήριο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και έτσι σήμερα με την έναρξη της δικασίμου θα ανακοινωθεί η απόφαση των Εφετών και των ενόρκων για την ενοχή των δύο νεαρών δραστών της υπόθεσης, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον 15ετή κάθειρξη. Στην συνέχεια το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα δώσει ελαφρυντικά και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση της ποινής.

Ένταση στην προηγούμενη συνεδρίαση

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, 18 Μαΐου, σημειώθηκε ένταση στη δικαστική αίθουσα στη διάρκεια της αγόρευσης της υπεράσπισης του 24χρονου κατηγορούμενου, καθώς τα επιχειρήματα που προέβαλε προκάλεσαν την οργή των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη.

Μετά από αυτό και προκειμένου να επέλθει ηρεμία, αστυνομικοί τους απομάκρυναν για λίγο από την αίθουσα.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις, οι δυο κατηγορούμενοι ρωτήθηκαν από την πρόεδρο του δικαστηρίου αν θα ήθελαν να προσθέσουν ή να διευκρινίσουν κάτι σε όσα υποστήριξαν στις απολογίες τους.

Ο 26χρονος κατηγορούμενος είπε:

«Κυρία πρόεδρε, θέλω να πω ότι δεν φταίω».

Πρόεδρος: Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι άλλο;

Κατηγορούμενος: Όχι

Ο έτερος κατηγορούμενος επέμεινε στον ισχυρισμό του:

«Όπως είδατε δεν δέχομαι το βιασμό, δεν βίασα, αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω, ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονία, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγνώμη, αυτό το άτομο με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου, αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να είναι αυτόβουλοι, να αγαπάνε την οικογένειά τους και να μην ακούνε τους φίλους τους, όταν δεν πρέπει».

Οι κατηγορούμενοι

Κατηγορούμενοι για τον θάνατο της 21 ετών φοιτήτριας, μετά από άγρια σεξουαλική κακοποίηση της, δικάζονται ένας 24χρονος και ένας 22χρονος. Οι κατηγορούμενοι κακοποίησαν σεξουαλικά την Ελένη και όταν η φοιτήτρια απείλησε πως θα τους καταγγείλει, την χτύπησαν βάναυσα και στην συνέχεια ενώ βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση την μετέφεραν σε απόκρημνη παραλία και την πέταξαν στην θάλασσα.

Τα ισόβια «δείχνει» η Εισαγγελέας

Η εισαγγελική εισήγηση προς το δικαστήριο είναι να κηρύξει ενόχους τους δύο κατηγορούμενους όπως εισάγεται για αυτούς η κατηγορία, "δείχνοντας" ουσιαστικά στους δικαστές και πάλι την ισόβια και την πρόσκαιρη κάθειρξη για τους δύο νεαρούς.

Παρόντες στο δικαστήριο , όπως σε κάθε συνεδρίαση, θα είναι οι γονείς της Ελένης αλλά και μητέρες γυναικών που βρήκαν τον θάνατο από τα χέρια συντρόφων τους.

Ζητούμενο για αυτούς είναι να μην μειωθεί ούτε ημέρα η ποινή για τον βασανιστικό θάνατο της Ελένης αλλά και να εκτίεται "μέχρι τέλους" η ισόβια κάθειρξη για ειδεχθή εγκλήματα και αντίστοιχα αδικήματα με θύματα γυναίκες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskaloi_yper_aa
Πρωτοφανείς σε μαζικότητα συνελεύσεις εκπαιδευτικών ψηφίζουν για απεργία - αποχή στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας
Ένα δάσος από σηκωμένα χέρια στις πιο μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων δεκαετιών: Ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών
Πρωτοφανείς σε μαζικότητα συνελεύσεις εκπαιδευτικών ψηφίζουν για απεργία - αποχή στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας
sxoleio
Κυψέλη: Μητέρα 19χρονου δράστη – «Ο γιος μου δεν μπορεί να μιλήσει, είναι σε κατάσταση σοκ»
Σοκάρει ο τραυματισμένος μαθητής: «Δεν ξέρω πόσες φορές με χτύπησε, έτρεχα να ξεφύγω»
Κυψέλη: Μητέρα 19χρονου δράστη – «Ο γιος μου δεν μπορεί να μιλήσει, είναι σε κατάσταση σοκ»