golearn-engl_970-250
Επανέρχεται η υπόθεση με τις παράνομες υιοθεσίες στον Βόλο - Η ποινή που επιβλήθηκε στην υποψήφια μητέρα σε πρώτο βαθμό -«Το αγόρι έχει 12.000 ευρώ και το κορίτσι 18.000 ευρώ»

Αναβίωσε, χθες, η υπόθεση με τις παράνομες υιοθεσίες βρεφών που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο το 2014 καθώς εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας.

Έδρα του κυκλώματος φαίνεται πως ήταν ο Βόλος όπου διέμενε ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, με το όνομα Αλέκος ή Αλί και ο οποίος φέρεται να έχει προχωρήσει σε 100 παράνομες υιοθεσίες.

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στην ακροαματική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Θεσσαλία» στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο συζητήθηκε χθες σε δεύτερο βαθμό η έφεση της καταδικασθείσας Ελληνίδας, που φέρεται να ήταν η γυναίκα, που είχε έρθει σε επαφή με το κύκλωμα, προκειμένου να υιοθετήσει παράνομα βρέφος από τη Βουλγαρία.

Υπενθυμίζεται ότι το κύκλωμα είχε εξαρθρώσει η Ασφάλεια Τρικάλων τον Σεπτέμβριο του 2014.

Η ποινή που επιβλήθηκε στην υποψήφια μητέρα σε πρώτο βαθμό

Σε πρώτο βαθμό η υποψήφια θετή μητέρα, 53 ετών σήμερα, είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών, με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και χθες τελικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 10 μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως σε 36 δόσεις.

Εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Αθηνών Μανώλη Αναστασάκη, που τόνισε ότι κανένας δεν κατέθεσε στην ακροαματική διαδικασία, πως παρέδωσε χρήματα στην εντολέα του. Σημειώνεται ότι στην επιχείρηση της Αστυνομίας στις 23 Σεπτεμβρίου του 2014 είχαν συλληφθεί επτά μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα τέσσερις Έλληνες (η 45χρονη τότε θετή μητέρα, ο 49χρονος τότε σύντροφός της, 48χρονος συμβολαιογράφος και 49χρονη δικηγόρος), και τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, (η 29χρονη, μητέρα του βρέφους, που θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία και δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 45 και 33 ετών).

Παράνομη υιοθεσία και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Σε πρώτο βαθμό είχε αθωωθεί ο 49χρονος σύντροφος της θετής μητέρας και με βούλευμα είχαν απαλλαγεί των κατηγοριών ο συμβολαιογράφος και η δικηγόρος Τρικάλων. Είχαν κριθεί ένοχοι για τα αδικήματα της παράνομης υιοθεσίας και της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Ο 45χρονος Αλέκος ή Αλί που φερόταν ως ο ιθύνων νους της υπόθεσης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 12 χρόνια κάθειρξη και ο 33χρονος Βούλγαρος που είχε παρουσιαστεί ως βιολογικός πατέρας του βρέφους σε 3,5 χρόνια φυλάκιση. 

Ο Aλί ήταν ο μόνος που οδηγήθηκε στη φυλακή, ωστόσο, χθες σε δεύτερο βαθμό απουσίαζαν και οι τρεις καταδικασθέντες και έτσι απορρίφθηκαν οι εφέσεις τους, καθώς έμειναν ανυποστήρικτες και παρέμειναν οι ίδιες ποινές. Σημειώνεται πως η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από την Αστυνομία, με γυναίκα και άνδρα αστυνομικούς που είχαν παρουσιαστεί στο κύκλωμα ως δήθεν ενδιαφερόμενοι να υιοθετήσουν παράνομα βρέφος. Οι κατηγορούμενοι είχαν υποστηρίξει σε πρώτο βαθμό ότι παγιδεύτηκαν από την Αστυνομία και επίσης ότι η μοναδική υιοθεσία για την οποία φέρεται να δόθηκαν χρήματα, δεν ολοκληρώθηκε.

Τι είχε καταθέσει αστυνομικός

Η κατάθεση της αστυνομικού ήταν αποκαλυπτική: Ο δικηγόρος που θα ετοίμαζε τα «χαρτιά» θα έπαιρνε 2.000 ευρώ, ο συμβολαιογράφος 500 ευρώ και τα υπόλοιπα θα κατέληγαν στα χέρια του διαμεσολαβητή, κάποιου Βούλγαρου με το όνομα «Αλέκος» ή «Αλί» που κατοικούσε στον Βόλο. Οι υποψήφιοι ανάδοχοι γονείς πληροφορήθηκαν ότι η απόκτηση παιδιού μέσω Βουλγαρίας κοστίζει αρκετά περισσότερα χρήματα από τα έξοδα για τα «χαρτιά» και ότι ο μεσολαβητής Αλέκος ή Αλί θα έπαιρνε τη μερίδα του λέοντος. «Το αγόρι έχει 12.000 ευρώ και το κορίτσι 18.000 ευρώ», ήταν η προσφορά. Το «ζευγάρι» απάντησε πως ήθελε αγόρι και η τιμή συμφωνήθηκε στις 10.000 ευρώ. «Σε κάποια στιγμή της κουβέντας, ο Αλί περηφανεύτηκε ότι τα τελευταία χρόνια είχε δώσει 100 «κομμάτια» στον Βόλο», κατέθεσε η αστυνομικός. «Ανέφερε ότι ένας φίλος του φέρνει εδώ τις μητέρες και γεννάνε».

Αν το μωρό δεν σας κάνει «κλικ» θα σας βρούμε άλλο

Ο μεσολαβητής φέρεται, επίσης, να είπε στο ζευγάρι, ότι «αν το μωρό δεν σας κάνει «κλικ» σε μικρό χρονικό διάστημα, θα μπορούσε να βρεθεί άλλο».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στον Αλί καταβλήθηκαν 300 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, για τα πρώτα έξοδα. Τα υπόλοιπα χρήματα θα δίνονταν σε δύο δόσεις.

Το ζευγάρι θα παραλάμβανε το παιδί, ένα αγοράκι 20 ημερών, αφού πρώτα εξεταζόταν από παιδίατρο. Στο γραφείο του γιατρού εμφανίστηκε η βιολογική μητέρα με έναν ακόμη Βούλγαρο, ο οποίος παρουσιάστηκε ως σύζυγός της.

Μετά την εξέταση, θα πήγαιναν όλοι στον συμβολαιογράφο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Σε εσωτερικό έγγραφο της Eurojust, γίνεται αναφορά σε «τουλάχιστον οκτώ γυναίκες υπηκόους Βουλγαρίας, που δήλωσαν τα βρέφη τους σε διάφορα Ληξιαρχεία της χώρας, τρεις στον Βόλο και πέντε στη Λαμία». Η εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας στα Τρίκαλα έδειξε ότι ο Aλί δεν ήταν άγνωστος στις Αρχές.

Είχε καταδικαστεί αμετάκλητα για μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία και εκκρεμούσε σε βάρος του μία ακόμη δικογραφία. Τέσσερα πληροφοριακά δελτία της Ίντερπολ Βουλγαρίας ανέφεραν επίσης ότι ήταν το κεντρικό πρόσωπο προκαταρκτικής εξέτασης για παρόμοιες υποθέσεις από την περιφερειακή Εισαγγελία του Πλέβεν.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Υγεία: Γιατί είναι ότι καλύτερο να βάζετε τα λεμόνια στην κατάψυξη;

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

fotia pyrkagia elikoptero
Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: «Εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση» - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή
Οι ισχυροί άνεμοι κάνουν την κατάσταση πολύ δύσκολη, δηλώνει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μάνδρας
Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: «Εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση» - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή
Εργασία
Κορονοϊός: Παρατείνεται η 5μερη ειδική άδεια εργαζόμενων λόγω νόσησης από Covid-19
Τι απαιτείται για την παράταση χορήγησης του επιδόματος ασθενείας -Πώς θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι που νοσούν
Κορονοϊός: Παρατείνεται η 5μερη ειδική άδεια εργαζόμενων λόγω νόσησης από Covid-19