rapid test eody
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κατάλληλο για έγκαιρη διάγνωση σε σχολεία και χώρους δουλειάς

Πιο έγκαιρα μπορούν να διαγνώσουν τα rapid test με δείγμα σάλιου τα προσυμπτωματικά άτομα σε σχέση με τα τεστ με ρινικό δείγμα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ταυτόχρονα τα  rapid test σάλιου συνδέονται και με λιγότερη δυσφορία των ασθενών και με μεγαλύτερη ασφάλεια για τους υγειονομικούς που τα διεξάγουν.

Κατάλληλο για τη διάγνωση σε σχολεία

«Η μελέτη μας ενισχύει την άποψη ότι η χρήση δείγματος σάλιου για μαζικό διαγνωστικό έλεγχο σε χώρους όπως τα σχολεία και οι χώροι εργασίας, μπορεί να βελτιώσει τα ποσοστά διάγνωσης και συγχρόνως να οδηγήσει σε πιο έγκαιρη διάγνωση της COVID-19» υπογράμμισε ο  Ντόναλντ Μίλτον, καθηγητής Επαγγελματικής και Περιβαλλοντικής Υγείας στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Περιβαλλοντικής Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ που ήταν εκ των κύριων συγγραφέων της μελέτης και κατέληξε λέγοντας ότι «αν τα ταχέα τεστ με δείγμα σάλιου καταστούν ευρέως διαθέσιμα, αναμένουμε να επιτύχουμε σημαντική πρόοδο στην έγκαιρη διάγνωση της COVID σε σύγκριση με τα υπάρχοντα ρινικά rapid τεστ».

Η νέα μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Microbiology Spectrum» της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας.

Η έγκαιρη ανίχνευση μπορεί να μειώσει την εξάπλωση της νόσου

«Το εύρημα αυτό είναι σημαντικό καθώς τα μολυσμένα άτομα μπορούν να μεταδώσουν την COVID-19 προτού να γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί» ανέφερε ο καθηγητής Μίλτον και προσέθεσε: «Η έγκαιρη ανίχνευση μπορεί να μειώσει την εξάπλωση της νόσου».

«Συλλέξαμε δείγματα σάλιου καθώς και ρινικά δείγματα κάθε δύο με τρεις ημέρες κατά την περίοδο της καραντίνας των στενών επαφών. Όλα τα δείγματα ελέγχθηκαν με RT-PCR για την ανίχνευση του SARS-CoV-2 και τη μέτρηση του ιικού RNA. Στη συνέχεια αναλύσαμε πώς αυτά τα αποτελέσματα άλλαξαν τις ημέρες πριν και μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων» εξήγησε ο καθηγητής Ντόναλντ Μίλτον.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PANELLINIES - 3.jpg
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Πληροφορική
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Πληροφορική από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Πληροφορική