kiknos_kastoria
Υπέκυψε στα τραύματά του ο θηλυκός κύκνος αλλά το ταίρι του εξακολουθεί να περιμένει έξω από το αναρρωτήριο

Θλιβερό τέλος είχε τελικά η ιστορία αγάπης των δύο κύκνων στην Καστοριά καθώς το θηλυκό που νοσηλευόταν τραυματισμένο, με το ταίρι του να μην φεύγει στιγμή από κοντά του, υπέκυψε στα τραύματά του. Το αρσενικό όμως φαίνεται να μην θέλει να το πιστέψει και δεν λέει να απομακρυνθεί έξω από το κέντρο περίθαλψης, όπου περιμένει ακόμη μάταια την αγαπημένη του. Μάλιστα, αν και το μετέφεραν με αυτοκίνητο σε μακρινό σημείο της λίμνης Καστοριάς, ξαναγύρισε έξω από το κτίριο πριν ακόμη επιστρέψουν!

«Πήγαμε τον κύκνο σε ένα σημείο της λίμνης, μακριά απ' όπου είχαν φτιάξει τη φωλιά τους με το θηλυκό, περίπου στα 20 χιλιόμετρα. Τον αφήσαμε εκεί, κάποια στιγμή τον χάσαμε από τα μάτια μας αλλά όταν επιστρέψαμε σε λίγα λεπτά στο κέντρο περίθαλψης, τον βρήκαμε εκεί να μας περιμένει», περιγράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την «Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος και Σταθμός Περίθαλψης Άγριων Ζώων Καστοριάς», ο οποίος είχε περιθάλψει το τραυματισμένο πουλί.

Η ιστορία αγάπης εκτυλίχθηκε πριν από περίπου μία εβδομάδα, όταν τραυματίστηκε, δίπλα στη λίμνη Καστοριάς, από αδέσποτα σκυλιά, ένας θηλυκός κύκνος και το ζευγάρι του «απαίτησε» να το συνοδεύσει και να βρίσκεται συνεχώς δίπλα του στο αναρρωτήριο.

«Δυστυχώς το θηλυκό υπέκυψε χθες στα τραύματά του, το βρήκα νεκρό, να έχει γείρει πίσω το κεφάλι στην πλάτη και δίπλα το ταίρι του», λέει ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος προσπάθησε στη συνέχεια να απομακρύνει το αρσενικό, μεταφέροντάς το σε μακρινό σημείο της λίμνης.

«Δεν τα καταφέραμε, γύρισε πίσω, τριγυρνάει έξω από το κτίριο και δεν μπορούμε να τον πλησιάσουμε πια, είναι επιθετικός. Θα ξανακάνω απόπειρα να τον απομακρύνω, αλλά αν δεν τα καταφέρω, θα πρέπει να τον πάμε σε άλλη λίμνη, πολλά χιλιόμετρα μακριά, ευχόμενοι να μην γυρίσει πάλι».

Η ανάρτηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου

«Ένα λυπημένο τέλος...

Τόσες επίπονες μέρες σκιασμένες απ΄την πνοή του θανάτου δεν στάθηκαν ικανές στην ατέλεια της ζωής , όπως  σαϊτεύει ο έρωτας σαϊτεύει και ο θάνατος . Κοιμόταν ήσυχη όταν δέχθηκε το τελευταίο  χάδι του όταν πέταξε  μόνη της για το αγύριστο ταξίδι της  … και αυτός δίπλα της να την κοιτάζει με τρυφερότητα πιστεύοντας σε μια σύντομη στιγμή και όλα θα είναι όπως πριν.

Επώδυνη η αποχώρηση και η αποδοχή του χωρισμού από το ταίρι του , αποδεκτό για αυτόν  είναι η σταθερή παρουσία του δίπλα της ,σθεναρή η αντίσταση του με κραυγές διαμαρτυρίας και αναζήτησης   να ξαναγυρίσει στο χώρο του σταθμού . 

Τον βάλαμε στο αυτοκίνητο αρκετά ανήσυχο και τον μεταφέραμε αρκετά χιλιόμετρα μακριά   στην απέναντι πλευρά της λίμνης σε εντελώς άλλο περιβάλλον . Επ΄ ουδενί λόγω  να συνεργαστεί μαζί μας  , ακολουθώντας την αντίθετη κατεύθυνση από το νερό της λίμνης . Κάποια  στιγμή νομίσαμε ότι τα καταφέραμε και αποχωρίσαμε από την περιοχή να μην μας βλέπει και μας συνδέει με τα γεγονότα που έγιναν .

Αποτύχαμε… ο κύκνος διέσχισε την λίμνη και βρέθηκε πριν από εμάς στην περιοχή του σταθμού … είναι εκεί που θέλει ακόμη .

Μακάρι να είχαμε λίγο από τον πλούτο των συναισθημάτων τους, το γεγονός πως ότι  τα ζώα  γνωρίζουν το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα τους σε εμάς τους ανθρώπους . Όπως είπε και ο  Martin Buber “

Τα μάτια ενός ζώου έχουν την ικανότητα να μιλούν μια σπουδαία γλώσσα».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας