attiki koronoios dromos
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Παρατείνονται για μια βδομάδα τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής των ειδικών

Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Αποφασίστηκε ομόφωνα τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι τα υφιστάμενα μέτρα είναι σε ισχύ έως τις 24/1 και μετά την απόφαση αυτά παρατείνονται έως τις 31/1.

Το πρωί υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είχε χαρακτηρίσει "λογικό" να αποφασίσει τη Επιτροπή την παράταση των μέτρων.

«Υπάρχει έντονος προβληματισμός. Φαίνεται ότι η κορύφωση της "Ομικρον" έγινε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, όμως υπάρχει φοβερή πίεση στο ΕΣΥ με τη Δέλτα. Δηλαδή, ενώ στην κοινότητα η Όμικρον είναι στο 90%, στις νοσηλείες το ποσοστό είναι μοιρασμένο, καθώς υπάρχουν νοσήσεις από "Δέλτα", πολίτες που αρρώστησαν στις γιορτές. Συνεπώς, είναι λογικό, προκειμένου να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο, να υπάρξει παράταση των μέτρων. Θα περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών, αλλά υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα και άρα, αν αποφασιστεί παράταση, θα είναι για μια εβδομάδα» σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Ο προβληματισμός των ειδικών αλλά και του υπουργείου Υγείας έχει να κάνει με τις σοβαρές νοσηλείες, αποτέλεσμα της μετάλλαξης Δέλτα καθώς και με τους «σκληρούς δείκτες» της πανδημίας, δηλαδή τις διασωληνώσεις και τους νέους θανάτους που δεν φαίνεται προς το παρόν να βελτιώνονται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙO 10 TΟ ΠΡΩΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εγκέφαλος
Κίνα: Στο επίκεντρο η σύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή – Προς εφαρμογές στην καθημερινή ζωή
Το Πεκίνο επενδύει δυναμικά στις τεχνολογίες BCI, με στόχο να φτάσουν σε πρακτική χρήση μέσα στην επόμενη πενταετία
Κίνα: Στο επίκεντρο η σύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή – Προς εφαρμογές στην καθημερινή ζωή
molivi.jpg
Γράφοντας με το χέρι μαθαίνουμε καλύτερα: Τι δείχνουν οι έρευνες για τη μνήμη και τη μάθηση
Γιατί το χαρτί και το μολύβι εξακολουθούν να υπερέχουν απέναντι στο πληκτρολόγιο και τις ψηφιακές συσκευές
Γράφοντας με το χέρι μαθαίνουμε καλύτερα: Τι δείχνουν οι έρευνες για τη μνήμη και τη μάθηση
δίπλωμα οδήγησης
Δίπλωμα οδήγησης: Αυτές είναι οι νέες σαρωτικές αλλαγές για όλους τους οδηγούς
Ανατροπές στο δίπλωμα οδήγησης με ψηφιακή άδεια, οδήγηση από τα 17 με συνοδό έως και απαγορεύσεις νυχτερινής κυκλοφορίας
Δίπλωμα οδήγησης: Αυτές είναι οι νέες σαρωτικές αλλαγές για όλους τους οδηγούς