matina-pagoni
Επίθεση κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, εξαπέλυσε η Ματίνα Παγώνη μετά το σχετικό έγγραφο με το οποίο ζητείται να μειωθούν κατά έως και 80% τα τακτικά χειρουργεία

Ενοχλημένη εμφανίστηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σχετικά με έγγραφο της Μίνας Γκάγκα για τον περιορισμό των χειρουργείων εξαιτίας του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού εισαγωγών στα νοσοκομεία από κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, η Ματίνα Παγώνη έστρεψε τα βέλη της κατά της υφυπουργού Υγείας, η οποία απέστειλε εσωτερικό έγγραφο πως τους διοικητές των υγειονομικών Περιφερειών ζητώντας τους να μειώσουν τα τακτικά χειρουργεία.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε χαρακτηριστικά: «Τα χειρουργεία δεν πρέπει να πάνε πίσω. Δεν πρέπει να υπάρχει μείωση των χειρουργείων ως 80% και εμείς θα κάνουμε μια προσπάθεια ως νοσοκομειακοί ιατροί να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι που περιμένουν. Κάποιοι μπορεί να έχουν χρήματα να πάνε στον ιδιωτικό τομέα, κάποιοι που δεν έχουν, τι θα κάνουν;».

  «Αυτό το χαρτί (σ.σ. το έγγραφο Γκάγκα) δεν έπρεπε να βγει καθόλου από την στιγμή που είχε γίνει η συνεννόηση των γιατρών και των υπουργών» σημείωσε. Τόνισε πως από την στιγμή που το νοσοκομείο γίνεται αποδέκτης ενός τέτοιου εγγράφου σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται επιλογή ασθενών από τους ιατρούς.

Πρόσθεσε, δε, πως: «Ας μην κρυβόμαστε. Αυτό λέει το χαρτί. Να γίνει κάποια επιλογή (ασθενών) έως 80%. Τα νοσοκομεία, σε συνεργασία με τις επιτροπές χειρουργείων θα έφτιαχναν τα προγράμματά τους και θα προχωρούσαν. Κανένα χαρτί δεν χρειαζόταν. Μπορούσαμε να προχωρήσουμε και να γίνει ο κατάλογος των χειρουργείων σε κάθε νοσοκομείο και από εκεί και πέρα να μη δημιουργούνται αυτές οι συγχύσεις στους ανθρώπους. Οι περισσότεροι άνθρωποι, με αυτές τις διαγνώσεις, είναι σε κατάσταση πανικού».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ.jpg
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα
«Ναι αγαπημένη μου. Πολύ πριν να σε συναντήσω, εγώ σε περίμενα. Πάντοτε σε περίμενα».
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα