γιατροί, νοσοκόμοι, υγεία
Τρόμο προκαλεί ο αριθμός των διασωληνωμένων με κορονοϊό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης

Σε έξαρση βρίσκονται τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς μέρα με τη μέρα καταγράφεται νέο αρνητικό ρεκόρ περιστατικών της νόσου

Χθες, Πέμπτη οι μολύνσεις εκτοξεύτηκαν στις 6.808, ενώ 441 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, νοσηλεύονται ήδη πέντε άτομα διασωληνωμένα εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και μάλιστα ένας από τους νοσηλευόμενους είναι ηλικίας 58 ετών, με τη σημερινή ευημερία να προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολη.

Μιλώντας στο ethnos.gr ο πρόεδρος των γιατρών του ΑΧΕΠΑ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Θανάσης Σιούλης, ανέφερε ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, αν και προφανέστατα θα έπρεπε να βρίσκονται σε αυτήν, νοσηλεύονται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, με μόνιτορ, ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξή της υγείας τους.

«Ωστόσο, δεν υπάρχουν στο συγκεκριμένο ειδικό θάλαμο οι καλύτερες δυνατές συνθήκες νοσηλείας για τους διασωληνωμένους ασθενείς με βαριά συμπτώματα κορονοϊού, αφού οι υποδομές του δεν μπορούν να φτάσουν αυτές των ΜΕΘ. Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν γιατροί σε μόνιμη βάση δίπλα τους, ώστε να επιτηρούνται συνέχεια και δε σημαίνει τίποτα ότι η εξέλιξη της υγείας τους παρακολουθείται με τη βοήθεια του μόνιτορ. Είναι λάθος να λέμε ότι η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ για ασθενείς στη Θεσσαλονίκη με κορονοϊό πλησιάζει στο 100%. Έχει ξεπεράσει προ πολλού το 100% και πλέον φτάσαμε στο… 120%, με δεδομένο ότι σε όλα τα νοσοκομεία υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας. Είναι κάτι που έχω πει πολλές φορές και πρέπει η αλήθεια να ακούγεται», τονίζει ο κ. Σιούλης.

Μόλις αδειάζει μία κλίνη, καλύπτεται αμέσως

Να σημειωθεί ακόμα ότι στο ΑΧΕΠΑ, όπως, άλλωστε και σε όλα τα χαρακτηρισμένα για κορονοϊό νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, μόλις αδειάζει μία κλίνη σε ΜΕΘ, επειδή βελτιώνεται η υγεία ενός ασθενούς ή κάποιος άλλος χάνει τη μάχη με τον κορονοϊό, αμέσως καλύπτεται από κάποιον άλλο με βαριά συμπτώματα.

Τουλάχιστον 20 κρούσματα σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές για συρροή κρουσμάτων κορονοϊού σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που στεγάζεται έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το thestival.gr, μετά από διενέργεια διαγνωστικών τεστ εντοπίστηκαν τουλάχιστον 20 κρούσματα κορονοϊού σε ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη μονάδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kardiageiakes-pathiseis-kardia_252863_128338.jpg
Με αυτή την καθημερινή συνήθεια θα έχετε καλύτερη υγεία της καρδιάς
Υπάρχουν πολλές υγιεινές συνήθειες που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας για να προστατεύσετε την υγεία της καρδιάς σας
Με αυτή την καθημερινή συνήθεια θα έχετε καλύτερη υγεία της καρδιάς
upnos krevati
Γιατί πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας
Ο πραγματικός λόγος που πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας
Γιατί πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας