ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Εκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες - Ποια είναι τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Συναγερμός επικρατεί μετά τη ραγδαία διασπορά του κορονοϊού, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να αποφασιστούν μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων που δέχονται μεγάλη πίεση.

Χωρίς κενή ΜΕΘ η Θεσσαλονίκη μέχρι μέσα Νοεμβρίου

Διόλου αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, με τους επιστήμονες να «κρούουν» τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επισήμανε στον ΣΚΑΪ ότι αυτή τη στιγμή καταγράφεται «ρεκόρ πανδημίας» σε επίπεδο διασποράς.

«Μέσα στον Νοέμβριο περιμένουμε να συνεχιστεί αυτή η αυξητική πορεία και να φτάσουμε σίγουρα στα 5.000 κρούσματα μέχρι τα μέσα του μήνα. Αυτή τη στιγμή ο εβδομαδιαίος μέσος όρος είναι 3.600.  Αν δεν πάρουμε μέτρα αναχαίτισης της διασποράς αυτή τη στιγμή, η τάση του αριθμού των θανάτων θα είναι αυξητική», δήλωσε.

Στο τραπέζι και πάλι τα μέτρα

Υπό τα «βαριά» επιδημιολογικά δεδομένα, η συζήτηση για την επαναφορά μέτρων που θα αναχαιτίσουν την επιδημία, τουλάχιστον στις «κόκκινες» περιοχές γίνεται και σε επιστημονικό και σε κυβερνητικό επίπεδο.

Οι ειδικοί θεωρούν πως το αυξημένο testing και η «επιδημία» ελέγχων όπου ορίζει η νομοθεσία είναι επιτακτική, ενώ δεν αποκλείουν νέο πλέγμα μέτρων για να ανακοπεί η επιδημία.

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθήνας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι αν το σύστημα υγείας φτάσει σε ακραία στάδια πίεσης ενδεχομένως να χρειαστεί να κλείσουν νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε «κόκκινες» περιοχές.

Σε ό,τι αφορά τους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης δεν αποκλείεται επίσης η επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση, δηλαδή να επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι και καθήμενοι και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Το αυξημένο testing, με επέκταση των rapid test από δύο που είναι σήμερα σε τρία σε εβδομαδιαία βάση, για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως του αντικειμένου εργασίας τους, εξετάζεται επίσης από τους ειδικούς.

Τέλος, σημαντικό θεωρούν αλλά δυστυχώς με μεγάλα προβλήματα στην εφαρμογή τούτο θέμα των ελέγχων των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης των θαμώνων σε όλους τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber