Βόλος: Καταδικάστηκε 59χρονος για επίθεση κατά της εν διαστάσει συζύγου του
Την έπιασε από τα μαλλιά, την έσυρε στο σπίτι, την έριξε στον καναπέ και άρχισε να τη χτυπάει στο κεφάλι, μπροστά στα μάτια δύο ανήλικων παιδιών και της ηλικιωμένης μητέρας της γυναίκας

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε σε φυλάκιση 2 ετών και 6 μηνών έναν 59χρονο άντρα, ο οποίος κατηγορούταν για επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση κατά της 46χρονης εν διαστάσει συζύγου του. Η γυναίκα εμφανίστηκε στο Δικαστήριο με κολάρο στο λαιμό και κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο άντρας ασκούσε βία πάνω της.

Την έσυρε από τα μαλλιά

Όπως μεταδίδει το magnesianews.gr η επίθεση έγινε την περασμένη Κυριακή, όταν η ίδια βρισκόταν στο σπίτι της με τον μικρό της γιο και την μητέρα της. Χτύπησε το κουδούνι, η ίδια νόμιζε ότι ήταν ο 10χρονος γιος της και από το θυροτηλέφωνο της ζητούσε να ανοίξει. Η γυναίκα είπε ότι δεν άνοιξε, αλλά ο κατηγορούμενος είχε κλειδιά, άνοιξε την πόρτα, μπήκε στο σπίτι σε έξαλλη κατάσταση και απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει.

Η γυναίκα βγήκε στο μπαλκόνι και ζητούσε βοήθεια, αλλά ο κατηγορούμενος την έπιασε από τα μαλλιά, την έσυρε στο σπίτι, την έριξε στον καναπέ και άρχισε να τη χτυπάει στο κεφάλι. Ύστερα από λίγο έφτασε η αστυνομία, που είχε ειδοποιηθεί από γείτονα, και συνέλαβε τον 59χρονο. «Αν δεν ερχόταν η Αστυνομία μπορεί να με είχε σκοτώσει», κατέθεσε η γυναίκα στο Δικαστήριο.

Η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί τη Δευτέρα, αλλά ο κατηγορούμενος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την απολογία του και η 46χρονη κατέθεσε ότι από τη Δευτέρα, που αφέθηκε ελεύθερος την ενοχλεί ξανά από το τηλέφωνο.

Απείλησε και τον γείτονα

Ο γείτονας της γυναίκας που κάλεσε την Αστυνομία, κατέθεσε ότι βρισκόταν στο σπίτι του, όταν άκουσε έντονες φωνές, απειλές του κατηγορούμενου ότι θα σκοτώσει τη γυναίκα, την οποία έβριζε, ακουγόταν το κλάμα της ηλικιωμένης μητέρας της και αποφάσισε να καλέσει την Αστυνομία.

Ο άνδρας κατέθεσε ότι περίμενε τους αστυνομικούς για να ανοίξει την πόρτα και πρόσθεσε ότι ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί δυο ημέρες πριν.

Είπε, επίσης, ότι ο 59χρονος απείλησε και τον ίδιο ότι θα τον σκοτώσει.
 

«Προσπαθούσα να τη φέρω στο σωστό δρόμο»

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι στα 10 χρόνια έγγαμου βίου με τη γυναίκα, είχε φύγει πολλές φορές από το σπίτι και ότι μένει στο πατάρι καταστήματος που διατηρεί.

Υποστήριξε ότι είναι σε διάσταση εδώ και 2 μήνες με τη γυναίκα του αλλά ότι πρόσφατα του ζήτησε η ίδια να τα βρουν και έτσι γύρισε σπίτι. Όμως πληροφορήθηκε ότι η γυναίκα διατηρεί σχέση με τον γείτονα και ξαναέφυγε. «Την άλλη μέρα ήρθε και με βρήκε ο μεγάλος μου γιος κλαίγοντας και μου είπε ότι η μητέρα του μιλάει συνεχώς στο τηλέφωνο με τον γείτονα και λένε ερωτικά πράγματα», κατέθεσε ο 59χρονος.

Ο ίδιος είπε ότι πήγε αμέσως στο σπίτι για να ζητήσει εξηγήσεις. «Βγήκε στο μπαλκόνι για να φωνάζει τον δικό της. Την έπιασα μόνο από τα μαλλιά και τη ρωτούσα γιατί τα κάνει αυτά μπροστά στα παιδιά και έπεσε στον καναπέ», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος.

«Δέκα χρόνια που ήμασταν παντρεμένοι προσπαθούσα να τη φέρω στο σωστό δρόμο και έκανα υπομονή. Ήταν λάθος αντίδραση της στιγμής», είπε, ενώ σε ερώτηση των δικαστών απάντησε ότι την έπιασε από τον γιακά και την ταρακουνούσε.

Τελικά το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα