Μετάλλαξη Δέλτα - Παγώνη: Πολύ δύσκολα τα πράγματα από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επικίνδυνη και επιθετική η μετάλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη - 13 μωρά νοσηλευόνται με κορονοϊό

Τον «κώδωνα» του κινδύνου για τη μετάλλαξη Δέλτα κρούει η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

«Να πάνε όλοι να εμβολιαστούν γιατί η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο επιθετική και επικίνδυνη, που τα πράγματα από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα είναι πολύ δύσκολα. Νομίζαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε όπως τις υπόλοιπες. Κανένας μας δεν το περίμενε ότι θα είναι τόσο επιθετική η Δέλτα. Έρχονται ολόκληρες οικογένειες στα νοσοκομεία» επισήμανε.

Σύμφωνα με την ίδια, 13 μωρά νοσηλευόνται με κορονοϊό, κάτι που συνιστά δείγμα της επιθετικότητας της μετάλλαξης.

Παράλληλα, η Μ. Παγώνη υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ακόμα πρόταση για άρση της άδειας εξάσκησης επαγγέλματος από τους γιατρούς που είναι κατά του εμβολιασμού.

Οι εμβολιασμοί

Για την τρίτη δόση του εμβολίου, η Ματίνα Παγώνη είπε πως σε λίγες μέρες η Επιτροπή Εμβολιασμών θα αποφανθεί τι μέλλει γενέσθαι και ποιες άλλες ομάδες θα κάνουν τρίτη εκτός από τις ευπαθείς ομάδες

Μάλιστα, επιτέθηκε στην Επιτροπή Εμβολιασμών, καθώς στην επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή για το πότε θα κάνουν την τρίτη δόση οι νοσοκομειακοί γιατροί, έλαβε μια «απαράδεκτη και τυποποιημένη απάντηση».

Σχετικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών είπε: «Οι συνδικαλιστές ήταν οι πρώτοι και έκαναν και ημερίδα για τους εμβολιασμούς των νοσοκομειακών γιατρών, με επιστολές προς όλα τα νοσοκομεία και προσωπικές επαφές».

Και συνέχισε: «Πιστεύουμε στην καθολικότητα του εμβολιασμού, που μέσα συμπεριλαμβάνει την προσωπική υποχρέωση του καθενός που δουλεύει στα νοσοκομεία, να πάει να εμβολιαστεί».

Σύμφωνα με τη Μ. Παγώνη, αυξάνεται ο αριθμός των νοσοκομειακών γιατρών που εμβολιάζονται τις τελευταίες μέρες, ενώ έως τώρα το 94,75% αυτών είναι εμβολιασμένο.

Στο ερώτημα γιατί οι γιατροί δεν εμβολιάζονταν έως τώρα οι γιατροί αυτοί, απάντησε: «Δικαστήριο δεν θα κάνω κ. Χασαπόπουλε. Έκκληση θα κάνω στους συναδέλφους μου να εμβολιαστούν. Ο κόσμος για να πειστεί θέλει ενημέρωση, δεν κουνάμε δάχτυλα. Παρακαλούμε, κάνουμε έκκληση, και προσπαθούμε να κλείσουμε αυτό το θέμα με την θετικότητα του εμβολιασμού».

Παράλληλα, η M. Παγώνη παραδέχθηκε ότι έγιναν χειρουργεία από ανεμβολίαστους γιατρούς, αλλά ήταν ελάχιστα.

«Πείτε και κανά καλό για τους νοσοκομειακούς γιατρούς οι οποίοι κράτησαν την ιστορία ενάμιση χρόνο. Και τώρα σε αυτούς τους γιατρούς έκοψαν τις άδειες; Είναι δυνατόν σε τμήματα να είναι 100% γιατροί εμβολιασμένοι και να μην μπορούν να πάρουν άδεια; Όλοι αυτοί ξεπέρασαν τους εαυτούς τους 18 μήνες. Άδικο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς να έχουν εμβολιαστεί στο 94,75% και να έχουν εστιάσει σε αυτούς» κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χατζι
Κωστής Χατζηδάκης: «Αρχηγός ο Μητσοτάκης, με αυτόν θα πάμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές»
Μήνυμα Χατζηδάκη για εσωκομματικά και ακρίβεια: Η αυτοκριτική για Τέμπη-ΟΠΕΚΕΠΕ και το «μπλόκο» στον τοξικό εμφύλιο
Κωστής Χατζηδάκης: «Αρχηγός ο Μητσοτάκης, με αυτόν θα πάμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές»
μητσο
16ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Live η καταληκτική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Metropolitan Expo
Κορυφώνεται το συνέδριο της ΝΔ με την ομιλία Μητσοτάκη και την ανάδειξη της νέας Πολιτικής Επιτροπής
16ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Live η καταληκτική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Metropolitan Expo
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Στο στόχαστρο της Αστυνομίας τρεις καθηγητές του ΑΠΘ: Για «ανυπόστατες κατηγορίες» περί προπηλακισμού Αντιπρύτανη κάνει λόγο ο ΕΣΔΕΠ
Μετωπική σύγκρουση στο ΑΠΘ: Ο ΕΣΔΕΠ καταγγέλλει συνδικαλιστικές διώξεις κατά του προεδρείου του και θεσμική εκτροπή στο campus
Στο στόχαστρο της Αστυνομίας τρεις καθηγητές του ΑΠΘ: Για «ανυπόστατες κατηγορίες» περί προπηλακισμού Αντιπρύτανη κάνει λόγο ο ΕΣΔΕΠ
τεχνη
Τζένσεν Χουάνγκ για την εργασιακή ανασφάλεια: Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη είναι ευκαιρία και όχι απειλή
Τζένσεν Χουάνγκ στους νέους επαγγελματίες: Η τεχνητή νοημοσύνη ως καταλύτης δημιουργίας και όχι ως αιτία ανεργίας
Τζένσεν Χουάνγκ για την εργασιακή ανασφάλεια: Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη είναι ευκαιρία και όχι απειλή