Μετάλλαξη Δέλτα - Παγώνη: Πολύ δύσκολα τα πράγματα από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επικίνδυνη και επιθετική η μετάλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη - 13 μωρά νοσηλευόνται με κορονοϊό

Τον «κώδωνα» του κινδύνου για τη μετάλλαξη Δέλτα κρούει η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

«Να πάνε όλοι να εμβολιαστούν γιατί η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο επιθετική και επικίνδυνη, που τα πράγματα από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα είναι πολύ δύσκολα. Νομίζαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε όπως τις υπόλοιπες. Κανένας μας δεν το περίμενε ότι θα είναι τόσο επιθετική η Δέλτα. Έρχονται ολόκληρες οικογένειες στα νοσοκομεία» επισήμανε.

Σύμφωνα με την ίδια, 13 μωρά νοσηλευόνται με κορονοϊό, κάτι που συνιστά δείγμα της επιθετικότητας της μετάλλαξης.

Παράλληλα, η Μ. Παγώνη υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ακόμα πρόταση για άρση της άδειας εξάσκησης επαγγέλματος από τους γιατρούς που είναι κατά του εμβολιασμού.

Οι εμβολιασμοί

Για την τρίτη δόση του εμβολίου, η Ματίνα Παγώνη είπε πως σε λίγες μέρες η Επιτροπή Εμβολιασμών θα αποφανθεί τι μέλλει γενέσθαι και ποιες άλλες ομάδες θα κάνουν τρίτη εκτός από τις ευπαθείς ομάδες

Μάλιστα, επιτέθηκε στην Επιτροπή Εμβολιασμών, καθώς στην επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή για το πότε θα κάνουν την τρίτη δόση οι νοσοκομειακοί γιατροί, έλαβε μια «απαράδεκτη και τυποποιημένη απάντηση».

Σχετικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών είπε: «Οι συνδικαλιστές ήταν οι πρώτοι και έκαναν και ημερίδα για τους εμβολιασμούς των νοσοκομειακών γιατρών, με επιστολές προς όλα τα νοσοκομεία και προσωπικές επαφές».

Και συνέχισε: «Πιστεύουμε στην καθολικότητα του εμβολιασμού, που μέσα συμπεριλαμβάνει την προσωπική υποχρέωση του καθενός που δουλεύει στα νοσοκομεία, να πάει να εμβολιαστεί».

Σύμφωνα με τη Μ. Παγώνη, αυξάνεται ο αριθμός των νοσοκομειακών γιατρών που εμβολιάζονται τις τελευταίες μέρες, ενώ έως τώρα το 94,75% αυτών είναι εμβολιασμένο.

Στο ερώτημα γιατί οι γιατροί δεν εμβολιάζονταν έως τώρα οι γιατροί αυτοί, απάντησε: «Δικαστήριο δεν θα κάνω κ. Χασαπόπουλε. Έκκληση θα κάνω στους συναδέλφους μου να εμβολιαστούν. Ο κόσμος για να πειστεί θέλει ενημέρωση, δεν κουνάμε δάχτυλα. Παρακαλούμε, κάνουμε έκκληση, και προσπαθούμε να κλείσουμε αυτό το θέμα με την θετικότητα του εμβολιασμού».

Παράλληλα, η M. Παγώνη παραδέχθηκε ότι έγιναν χειρουργεία από ανεμβολίαστους γιατρούς, αλλά ήταν ελάχιστα.

«Πείτε και κανά καλό για τους νοσοκομειακούς γιατρούς οι οποίοι κράτησαν την ιστορία ενάμιση χρόνο. Και τώρα σε αυτούς τους γιατρούς έκοψαν τις άδειες; Είναι δυνατόν σε τμήματα να είναι 100% γιατροί εμβολιασμένοι και να μην μπορούν να πάρουν άδεια; Όλοι αυτοί ξεπέρασαν τους εαυτούς τους 18 μήνες. Άδικο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς να έχουν εμβολιαστεί στο 94,75% και να έχουν εστιάσει σε αυτούς» κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογότυπο της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) του Αλέξη Τσίπρα
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Το υπουργείο του χρηματοδότησε με 40 εκατ. ευρώ το παράνομο λογισμικό, καταγγέλλει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Μετσόβιο
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Μαζικό φοιτητικό κάλεσμα για την υπόθεση εκκένωσης της κατάληψης Αρχιτεκτονικής – Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2/6
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Αντρέας Εμπειρίκος στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης
Μια βαθιά υπαρξιακή επιλογή στην πρεμιέρα της Νεοελληνικής Γλώσσας, που έφερε ξανά στο προσκήνιο τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και την αξία της...
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης