Καθηγητής Γραβάνης σε Τσιτσιπά: Στέφανε σκέψου και αυτά...
Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης απαντάει στον Στέφανο Τσιτσιπά

Τη δική του απάντηση έδωσε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, στον Στέφανο Τσιτσιπά σχετικά με τις απόψεις που διατύπωσε, αναφορικά με τον εμβολιασμό.

Η ανάρτησή του καθηγητή έχει τον τίτλο «Στέφανε σκέψου και αυτά».

Ο Αχιλλέας Γραβάνης υπενθυμίζει όσα ανέφερε ο Στέφανος. «Eίμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί».

Στη συνέχει απευθύνεται στον Έλληνα τενίστα λέγοντας: «Αγαπητέ Στέφανε σκέψου σε παρακαλώ και τα παρακάτω επιστημονικά δεδομένα πριν αποφασίσεις πότε θα εμβολιαστείς:

-Τα δεδομένα από σημαντική μελέτη (JAMANetwork παρακάτω link) δείχνουν ότι περισσότεροι από 3.000 νέοι ηλικίας 18 έως 34 ετών που προσβλήθηκαν από τον COVID-19 και αρρώστησαν αρκετά ώστε να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη, το 21% κατέληξε στην εντατική, το 10% μπήκε σε αναπνευστική μηχανή και το 2,7% κατέληξε. Το νέο στέλεχος Δέλτα έχει ισχυρή λοιμογόνο δράση κυρίως στους νέους.

https://jamanetwork.com/.../jamainter.../fullarticle/2770542

-δεν γνωρίζουμε ακόμη την σοβαρότητα της χρόνιας νόσου COVID-19, ιδιαίτερα σε νέους οργανισμούς που βρίσκονται στην ανάπτυξη, ακόμη περισσότερο σε αθλητική πρόκληση-καταπόνηση (επαγγελματίες αθλητές). Στο επιστημονικό μου ερευνητικό αντικείμενο (Νευροεκφυλιστικές νόσοι) συζητούμε από χρόνια την πιθανότητα η έκθεση νωρίς στη ζωή σε ιογενείς λοιμώξεις ίσως να συνεισφέρουν αργότερα στη ζωή (σε συνεργασία με άλλους γενετικούς και επιγενετικους παράγοντες) στην ανάπτυξη νοσων όπως η Σκλήρυνση κατά πλάκας, το Αλζχαιερ κ.α. Δες σε παρακαλώ την συνολική παρακάτω πολύ πρόσφατη επιστημονική ανασκόπηση των δεδομένων για την χρόνια COVID-19, με αναφορά σε 50 συμπτώματα χρονιοτητας.

https://www.nature.com/articles/s41598-021-95565-8

-τέλος το σχόλιο σου ότι δεν έχουμε ακόμη την απαραίτητη γνώση για τα εμβόλια, ιδιαίτερα στους νέους να σε ενημερώσω ότι διεθνώς πλησιάζουμε στα 5 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων και βέβαια πολλές δεκάδες εκατομμύρια εξ αυτών σε νέους 12-24 ετών. Ποτέ στην ιστορία της ιατρικής δεν είχαμε χορηγήσει τόσες δόσεις οποιουδήποτε φαρμάκου (τα εμβόλια είναι προφυλακτικά φάρμακα) σε 8 μήνες. Τα γνωρίζουμε λοιπόν πολύ καλά, ακόμη και τις σπάνιες παρενέργειες τους, που άλλωστε έχουν όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε καθημερινά!

Επειδή ταξιδεύεις διαρκώς, έρχεσαι σε επαφή με πολλούς δραστήριους νέους ανθρώπους θα σου συνιστούσα να εμβολιαστείς άμεσα, ώστε πέραν την υγείας σου και των αγαπημένων σου να προστατεύσεις και την τεράστια πρωταθλητική σου προσπάθεια που όλοι καμαρώνουμε και είμαστε περήφανοι!».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aksoniki_tomografia
Ακτινολόγοι που δεν ξέρουν να διαβάζουν αξονικές και άλλα παράδοξα...
Γιατί δεν λειτουργεί όλες τις μέρες ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Κιλκίς, παρόλο που υπάρχει πάντα ακτινολόγος σε βάρδια;
Ακτινολόγοι που δεν ξέρουν να διαβάζουν αξονικές και άλλα παράδοξα...
σχολικοι σεισμογραφοι
Οταν οι σχολικοί σεισμογράφοι καταγράφουν έγκαιρα σεισμό, αλλά το πρόγραμμα καθυστερεί
Αυτού του τύπου οι σχολικοί σεισμογράφοι είναι πολύ εύκολο να κατασκευαστούν και μπορούν να αξιοποιηθούν εκπαιδευτικά
Οταν οι σχολικοί σεισμογράφοι καταγράφουν έγκαιρα σεισμό, αλλά το πρόγραμμα καθυστερεί