Γαλάτσι: ΕΔΕ σε βάρος του αστυνομικού που εκτέλεσε πιτμπουλ
Ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος αστυνομικού για την εν ψυχρώ δολοφονία του άτυχου ζώου

Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε σε βάρος του άντρα της ομάδας ΔΙΑΣ που εκτέλεσε εν ψυχρώ πιτμπουλ, με τον ισχυρισμό πως το ζώο του επιτέθηκε. Ο αστυνομικός διώκεται με την κατηγορία της ζωοκτονίας. 

Οι ισχυρισμοί του αστυνομικού διαψεύδονται από τους ιδιοκτήτες του ζώου, ωστόσο η ΕΛΑΣ επιμένει να αποδίδει την πλήρη ευθύνη στην επιθετικότητα του σκυλιού. 

Υπενθυμίζεται, πως το περιστατικό που έλαβε χώρα τη Πέμπτη 12 Αυγούστου, στη ταράτσα διαμερίσματος στην περιοχή του Γαλατσίου, όπου ο ιδιοκτήτης του πίτμπουλ διαπληκτίστηκε με ιδιοκτήτρια διαμερίσματος της πολυκατοικίας όπου διαμένουν. 

Η γυναίκα κάλεσε την αστυνομία και λίγο αργότερα έφτασαν στο σημείο δύο μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ, με τους οποίους ανέβηκαν στην ταράτσα για να δουν τον ηλιακό θερμοσίφωνα. Οπως κατήγγειλε αμέσως μετά το περιστατικό ο ιδιοκτήτης του πίτμπουλ στο zoosos.gr, ο ίδιος προσπαθούσε να περιορίσει τον χώρο που κινούνταν τα δύο σκυλιά του στην ταράτσα με παλέτες, όταν το πίτμπουλ άρχισε να τρέχει προς το μέρος ενός εκ των αστυνομικών, ο οποίος τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο και το σκότωσε εν ψυχρώ.

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου σε ανάρτησή της στο Facebook κατήγγειλε ότι ο αστυνομικός «τράβηξε χωρίς λόγο το όπλο του και πυροβόλησε ένα σκυλί που του κουνούσε φιλικά την ουρά».

Των δύο καταγγελιών είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. λίγες ώρες μετά το περιστατικό σε πλήρη σύμπλευση με τους ισχυρισμούς του αστυνομικού ότι «αμυνόμενος πυροβόλησε το σκύλο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό αυτού». Λίγες ώρες αργότερα- και αφού είχε ξεσπάσει σάλος με τις αναρτήσεις των ιδιοκτητών-, η αστυνομία εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση, σημειώνοντας πως ο αστυνομικός έλαβε της πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο 401 ΓΣΝΑ.

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

«Η ΓΑΔΑ έσπευσε τσακ μπαμ να βγάλει ανακοίνωση για τον άτυχο Ody. Το έχει κάνει άλλη φορά για υπόθεση που αφορά ζώο; Και τι παραδέχεται; Την ανικανότητα της αστυνομίας. Οτι 4 αστυνομικοί “νταγκλαράδες” δεν μπόρεσαν να κάνουν καλά έναν σκύλο, που τους κουνούσε μάλιστα και την ουρά, και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Δεύτερον, αφού η υπόθεση είναι στο στάδιο της προανάκρισης πώς παίρνει θέση η ΓΑΔΑ για τα πραγματικά περιστατικά και αποδέχεται a priori την άποψη του νταή αστυνομικού;»

Σημειώνεται πως υπάρχουν ακόμα πολλά περιστατικά στα οποία η αστυνομία εμπλέκεται σε δολοφονίες ζώων.

2013: Αστυνομικός πυροβόλησε λυκόσκυλο στην Ημαθία επειδή έριξε στο πάτωμα συνάδελφό του.

Αστυνομικός εκτέλεσε αγελάδα στη Θεσσαλονίκη επειδή διέσχιζε τον δρόμο προκαλώντας τροχαίο.

2014: Αστυνομικός στη Θεσπρωτία συλλαμβάνεται έπειτα από θανάτωση δύο σκύλων με φόλα και απειλή κατά του ιδιοκτήτη. Τέθηκε σε διαθεσιμότητα, σχηματίστηκε ΕΔΕ.

2016: Αστυνομικός πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο για να σκοτώσει σκύλο στη Β. Εύβοια. Σχηματίστηκε ΕΔΕ.

2017: Αστυνομικός πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο σκύλο στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης. Καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση.

2017: Συνταξιούχος αστυνομικός πυροβόλησε με καραμπίνα σκύλο στην Παλλήνη. Καταδικάστηκε σε 22 μήνες φυλάκιση.

2018: Καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση αστυνομικός που τον Νοέμβριο του 2017 είχε σκοτώσει γάτα στον Εβρο.

2019: Συνταξιούχος αστυνομικός στα Χανιά έσερνε στην άσφαλτο σκύλο που είχε δέσει με σχοινί στο αγροτικό του αυτοκίνητο.

2020: Συνταξιούχος αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στην Κορινθία.

Πηγή: Efsyn.gr
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...