Ηλεία: Καίγονται σπίτια - Αναφορές για εγκλωβισμένους στο χωριό Πόθος
Καίγονται τα πρώτα σπίτια στο χωριό Λάλα - Επιχείρηση απεγκλωβισμού 55 κατοίκων στο χωριό Πόθος- Aπεγκλωβίστηκαν οι κάτοικοι του Κλαδέου

Τεράστιες φλόγες έχουν φθάσει και ακουμπάνε τον οικισμό του Λάλα και απειλούν τα πρώτα σπίτια. Το χωριό έχει καλυφθεί από τις φλόγες και τους καπνούς. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, άντρες της αστυνομίας, αλλά και εθελοντές δίνουν μάχη για να μπορέσουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά. 

Στο μεταξύ, στο χωριό Πόθος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού περίπου 55 κατοίκων, οι οποίοι δεν μπορούν να απομακρυνθούν από την περιοχή. 

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία, το ένα στην περιοχή Χελιδόνι προς Κρυονέρι και το δεύτερο προς την περιοχή Λάλα, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα, «πολύ δύσκολη την κατάσταση που επικρατεί».

«Και στα δύο μέτωπα», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης, «επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής», προσθέτοντας ότι «την στιγμή που δίνονταν μάχες με τις φλόγες στα προαναφερόμενα μέτωπα, εκδηλώθηκε μία ακόμη φωτιά στην περιοχή Λατζόι, του Πύργου, αλλά οι πυροσβέστες πρόλαβαν να την θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο».

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι «γίνεται μετ' εμποδίων η προληπτική εκκένωση αρκετών κοινοτήτων, αφού δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι που θέλουν να παραμείνουν στα σπίτια τους, με σκοπό να προσπαθήσουν να τα προστατεύσουν από την φωτιά.»

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί και πυροσβέστες απομάκρυναν έγκαιρα κατοίκους από κοινότητες που έπρεπε να εκκενωθούν, λόγω της φωτιάς, ενώ έγκαιρα εκκενώθηκε και μία κατασκήνωση στην περιοχή της Φρίξας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο φωτιές στην Ηλεία, η μία  στην περιοχή Χελιδόνι προς Κρυονέρι Αρχαίας Ολυμπίας και το δεύτερο προς την περιοχή Λάλα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα, «πολύ δύσκολη την κατάσταση που επικρατεί».

«Και στα δύο μέτωπα», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης, «επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής», προσθέτοντας ότι «την στιγμή που δίνονταν μάχες με τις φλόγες στα προαναφερόμενα μέτωπα, εκδηλώθηκε μία ακόμη φωτιά στην περιοχή Λατζόι, του Πύργου, αλλά οι πυροσβέστες πρόλαβαν να την θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, «γίνεται μετ εμποδίων η προληπτική εκκένωση αρκετών κοινοτήτων, αφού δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι που θέλουν να παραμείνουν στα σπίτια τους, με σκοπό να προσπαθήσουν να τα προστατεύσουν από την φωτιά».

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί και πυροσβέστες απομάκρυναν έγκαιρα κατοίκους το χωριό Κλαδέος όπου νωρίτερα υπήρχαν αναφορές ότι είχαν εγκλωβιστεί 150 κάτοικοι, ενώ έγκαιρα εκκενώθηκε και μία κατασκήνωση στην περιοχή της Φρίξας.

Για το χωριό Κλαδέος, μιλώντας στο OPEN, η κα Κανέλλα Φωτοπούλου της οποίας η μητέρα μένει στο χωριό, οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο και κάνουν ό,τι μπορούν, ενώ δεν έχουν μπαταρία για να επικοινωνήσουν με κάποιον.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, επιτηρεί τον γαλλικό στρατό
«Τύμπανα πολέμου» στη Γαλλία: Ο Μακρόν ανακοίνωσε εθελοντική στρατιωτική θητεία για νέους
Το «φαραωνικό σχέδιο» Μακρόν κόστους 2 δισ. ευρώ προβλέπει θητεία για νέους 18-19 ετών – Πλάνο για 100.000 εφέδρους λόγω Ρωσίας
«Τύμπανα πολέμου» στη Γαλλία: Ο Μακρόν ανακοίνωσε εθελοντική στρατιωτική θητεία για νέους
ΑΕΙ Τριτοβάθμια
Ερευνητές και μέλη ΔΕΠ: «Κρυφή» αύξηση μισθών από το 2026
Οι αλλαγές που ψηφίστηκαν πριν από 20 ημέρες και οδηγούν σε πραγματικό ετήσιο όφελος για μέλη ΔΕΠ, ερευνητές και ειδικούς λειτουργικούς επιστήμονες
Ερευνητές και μέλη ΔΕΠ: «Κρυφή» αύξηση μισθών από το 2026
Στέφανος Κασσελάκης - Τάιλερ Μακμπέθ
Πυρά Τάιλερ κατά Τσίπρα: «Κακώς αναφέρθηκε στο όνομά μου – Ήταν "κόκκινη γραμμή"»
Γιατί μπήκε η ιδιωτική συνομιλία για το παιδί στην «Ιθάκη» – Η οργή Κασσελάκη για τα «θολά νερά ομοφοβίας»
Πυρά Τάιλερ κατά Τσίπρα: «Κακώς αναφέρθηκε στο όνομά μου – Ήταν "κόκκινη γραμμή"»
τουαλ
Γονείς καταγγέλλουν χάος υποδομών στο σχολείο - Απαράδεκτη κατάσταση στις τουαλέτες, το προαύλιο και τις αίθουσες
Κτιριακά ζητήματα και επικίνδυνες συνθήκες στο 62ο Δημοτικό Αθηνών
Γονείς καταγγέλλουν χάος υποδομών στο σχολείο - Απαράδεκτη κατάσταση στις τουαλέτες, το προαύλιο και τις αίθουσες