Νέα γυναικοκτονία στη Λάρισα: Σκότωσε τη γυναίκα του μέσα σε ταβέρνα
Δεν έχουν τέλος οι γυναικοκτονίες - Πυροβόλησε 8 φορές τη σύζυγό του μέσα σε ταβέρνα που ανήκει στον αδερφό της

Ακόμη μία γυναικοκτονία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, τέσσερις ημέρες μετά τη γυναικοκτονία στη Δάφνη, αυτή τη φορά στη Λάρισα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σωτηρίτσας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το onlarissa.gr, μια γυναίκα 43 ετών, μητέρα τριών παιδιών πυροβολήθηκε 8 φορές από τον άντρα της μέσα σε ταβέρνα που ανήκει στον αδερφό της.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 54χρονος δράστης συνελήφθη.

Την ίδια ώρα σοκ προκαλεί το γεγονός ότι από την αρχή του 2021 έξι συνολικά γυναίκες έπεσαν θύματα των συζύγων, πρώην συζύγων και συντρόφων τους.

Η θεσμική αντιμετώπιση της έμφυλης βίας από την Πολιτεία προβάλλει πιο επιτακτικά από ποτέ.

Χανιά: Η 54χρονη Βασιλική στα Μεσκλά

Τον Ιανουάριο του 2021, μία 54χρονη στα Μεσκλά των Χανίων Κρήτης, η Βασιλική, δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές από το Νορβηγό σύντροφό της μέσα στο σπίτι της. 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το θύμα είχε οκτώ τραύματα τομής και έξι εκδορές από το μαχαίρι του δράστη, με πιο θανατηφόρα μία μαχαιριά στην πλάγια τραχηλική χώρα, που είχε σαν αποτέλεσμα τη ρήξη δεξιάς καρωτίδας, απώλεια αίματος και εν τέλει το θάνατο. 

Οι περισσότερες από τις μαχαιριές ήταν στο ύψος του αυχένα και των ώμων, με την χαμηλότερη στην αριστερή μασχάλη της άτυχης γυναίκας, η οποία κατέληξε από καταπληξία, ως αποτέλεσμα της απώλειας αίματος που υπέστη.

Η 28χρονη Κωνσταντίνα στη Μακρινίτσα

Τον Απρίλιο του 2021, η 28χρονη Κωνσταντίνα κατάφερε να φύγει από το σπίτι όπου διέμενε με τον σύζυγό της μετά από χρόνια κακοποιητική σχέση

Ο εν διαστάσει σύζυγός της εισέβαλε στο πατρικό σπίτι της 28χρονης στη Μακρινίτσα και σκότωσε εκείνη και τον αδελφό της, αφήνοντας ορφανό το παιδί τους.

Η 65χρονη Ελένη στην Αγία Βαρβάρα

Το Ιούνιο του 2021 μία 65χρονη θα πέσει νεκρή από τις σφαίρες του 74χρονου συζύγου της, ο οποίος της έστησε καρτέρι  από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «η συμπεριφορά της ήταν τελείως απαράδεκτη» και ότι «την σκότωσε για οικονομικούς λόγους και μεγάλες οικονομικές διαφορές». Φίλες της 65χρονης Ελένης αποκάλυψαν τον εφιάλτη που βίωνε η 64χρονη φίλη τους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όπου την έβρισκε, τη σκότωνε στο ξύλο».

Η 20χρονη Καρολάιν στα Γλυκά

Η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, το Μάιο του 2021 συντάραξε την κοινή γνώμη, επαναφέροντας τις γυναικοκτονίες στο προσκήνιο.

Ο δολοφόνος, ο 31χρονος σύζυγος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, έπαιζε κυριολεκτικά θέατρο και επί 37 ημέρες παρίστανε ότι αναζητούσε τους «δράστες».

Ο 31χρονος πιλότος ομολόγησε πως σκότωσε την 20χρονη, ενώ αναφέρθηκε στους καβγάδες που είχαν. Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για ποιο λόγο προέβη τη δολοφονία, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ισχυρίστηκε ότι η Καρολάιν του είπε πως θα πάρει το παιδί τους και θα τον εγκαταλείψει.

Η 26χρονη Γαρυαφαλλιά στη Φολέγανδρο

Λίγο μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, μία άλλη γυναικοκτονία, αυτή της Γαρυφαλλιάς, σημειώθηκε στη Φολέγανδρπ, τον Ιούλιο του 2021.

Δράστης ο 31χρονος σύντροφος της 26χρονης, ο οποίος, παρά τους ισχυρισμούς του, αποδείχτηκε ότι έδειρε τη Γαρυφαλλιά, την έσυρε και την πέταξε ζωντανή στη θάλασσα, όπου τελικά πνίγηκε.

Η 31χρονη στη Δάφνη

Και φτάνουμε στο μεσημέρι της Παρασκευής, 30 Ιουλίου 2021, όταν μία ακόμα γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος και πάλι μέσα στο ίδιο της το σπίτι. 

Δράστης ο 40χρονος σύζυγός, ο οποίος αφού τη σκότωσε πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να ομολογήσει και να παραδοθεί στους αστυνομικούς.

Ο άνδρας, με καταγωγή από την Αλβανία, ισχυρίστηκε ότιδολοφόνησε τη σύζυγό του επειδή τη ζήλευε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πιερρακακης πειραματικο αλεξανδρούπολης
Κυριάκος Πιερρακάκης: Επίσκεψη στο 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
«Η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr είναι ένα από τα εργαλεία της στρατηγικής μας, που εξασφαλίζει ότι κάθε περιστατικό βίας και εκφοβισμού στο σχολικό...
Κυριάκος Πιερρακάκης: Επίσκεψη στο 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
sivitanidios4112018.jpg
Εγκύκλιος για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου - Δείτε αναλυτικά
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.) στη...
Εγκύκλιος για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου - Δείτε αναλυτικά