Warning message

Unable to retrieve https://www.facebook.com/ghatzimarkos/posts/2976566079223273 at this time, please check again later.
Πυρκαγιά στη Ρόδο
Δύσκολη η νύχτα για το νησί της Ρόδου, η πυρκαγιά συνεχίζει να μαίνεται - Εκκενώθηκαν πέντε χωριά

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που έχει ξεκινήσει από το μεσημέρι της Κυριακής μεταξύ των χωριών Σορωνής και Θολού.

Για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί Ψίνθος, Κοιλάδα των Πεταλούδων, το στρατόπεδο του Καλαμώνα, η Μαριτσά και Δαματριά.

Σύμφωνα πάντως με τις αρχικές εκτιμήσεις έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές, ενώ εξαιτίας της φωτιάς όλο σχεδόν το νησί έμεινε χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες. Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ξεκίνησε πριν από λίγο και αναμένεται να αποκατασταθεί σύντομα σε όλο το νησί.

Για την αντιμετώπισή της ξεκίνησαν ξανά ρίψεις πυροσβεστικά αεροσκάφη, με το πρώτο φως του ήλιου ενώ στην περιοχή παραμένουν και συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές.

Επί τόπου επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 20 οχήματαέξι ομάδες πεζοπόρο, ενώ ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν  τρία αεροσκάφη με το Beriev-200 και έξι ελικόπτερα. 

Κατά πληροφορίες, υπάρχουν τρία πύρινα μέτωπα. Όπως ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ήδη έχουν ξεκινήσει από τον Πειραιά πλοίο με ενισχύσεις της πυροσβεστικής και από την Κρήτη με τεχνικούς.

«Ζητάμε από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες», αναφέρουν σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα η Περιφέρεια και ο δήμος Ρόδου.

https://www.facebook.com/ghatzimarkos/posts/2976566079223273

Σημειώνεται ότι στις 23:20 εστάλη το τελευταίο μήνυμα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι Καλυθιών και Μαριτσών.

ΔΕΔΔΗΕ: Ξεκίνησε η  σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης 

Με ανακοίνωση του, ο ΔΕΔΔΗΕ έκανε γνωστό πως ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην πόλη της Ρόδου. Το τεχνικό προσωπικό, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, καταβάλλει εντατικές προσπάθειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη επανένταξη όλων των μονάδων.

«Συνεχίζονται πυρετωδώς οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα νησιά της Ρόδου και της Χάλκης», διαβεβαίωσε ο ΔΕΔΔΗΕ σε δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς και των ρίψεων νερού από αέρος για την κατάσβεση της, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και τέθηκαν εκτός λειτουργίας αρχικά ο ΘΗΣ Ν. Ρόδου και στη συνέχεια και ο ΑΗΣ Σορωνής, με συνέπεια τη γενική διακοπή ηλεκτροδότησης του συμπλέγματος Ρόδου-Χάλκης, εξηγεί.

«Πριν από περίπου μια ώρα ξεκίνησε η σταδιακή επανηλεκτροδότηση των καταναλωτών στην πόλη της Ρόδου και όλο το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΗ και σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη επανένταξη όλων των μονάδων», προστίθεται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ.jpg
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα
«Ναι αγαπημένη μου. Πολύ πριν να σε συναντήσω, εγώ σε περίμενα. Πάντοτε σε περίμενα».
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα