beriev fotia
George Vitsaras / SOOC
Ολιγωρία των αρχών στη χρήση των εναέριων μέσων, κατά τη μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής - «Η ουσιαστική προσπάθεια με τα εναέρια μέσα ξεκίνησε 50 λεπτά αργότερα»

Ολιγωρία των αρχών στη χρήση των εναέριων μέσων καταγγέλλει κάτοικος της Σταμάτας, όπου το μεσημέρι της Τρίτης ξέσπασε μεγάλη φωτιά, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, αυτοκίνητα και άλλες υποδομές.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της κοινότητας Ροδόπολης στον Διόνυσο στο ethnos.gr, η φωτιά ξεκίνησε από τον οικισμό Γαλήνη στη Σταμάτα. «Ήταν σχετικά μικρή η φωτιά. Τα πυροσβεστικά ήρθαν μετά από κανένα δεκάλεπτο αλλά δεν κατάφεραν να την κρατήσουν», είπε.

«Η ουσιαστική προσπάθεια με τα εναέρια μέσα ξεκίνησε 50 λεπτά αργότερα. Εδώ ευτυχώς δεν έχουν καεί σπίτια. Η περιοχή είχε ξανακαεί και το 2009. Τα αεροπλάνα έπρεπε να ξεκινήσουν νωρίτερα, ήρθαν καθυστερημένα», ανέφερε ο κάτοικος της περιοχής.

Τέσσερις προσαγωγές για την πυρκαγιά

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, οι αρχές προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό.

Η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση ήδη από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, ενώ οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή υπό τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ηλεκτρικά πατίνια
Τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι στον Ασπρόπυργο: «Να τα σπάσουν όλα τα πατίνια» ξεσπά η γιαγιά του μαθητή
Ασπρόπυργος - Ξεσπά η γιαγιά του 12χρονου: «Να τα σπάσουν όλα τα πατίνια, να μη τα δίνουν σε παιδιά»
Τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι στον Ασπρόπυργο: «Να τα σπάσουν όλα τα πατίνια» ξεσπά η γιαγιά του μαθητή
syntaxioyhoi_lefta1.jpg
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν χαράτσι 20% για συντάξεις – Αίτημα για επιστροφή στο 6,67%
Σφοδρές αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τα ποσοστά εξαγοράς πλασματικών χρόνων στο Δημόσιο
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν χαράτσι 20% για συντάξεις – Αίτημα για επιστροφή στο 6,67%
Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι
ΟΠΕΚΕΠΕ: Καθοριστικός παράγοντας για την ψήφο των Ελλήνων – Κοβέσι σταθερά στην κορυφή της εμπιστοσύνης
Κοβέσι απολαμβάνει υψηλής εμπιστοσύνης – Σκανδαλολογία και εκλογικές προθέσεις στο προσκήνιο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Καθοριστικός παράγοντας για την ψήφο των Ελλήνων – Κοβέσι σταθερά στην κορυφή της εμπιστοσύνης