Κορονοϊός: Έξι νησιά που απειλούνται με lockdown
Μετά τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μύκονο, ακόμη έξι νησιά "κινδυνεύουν" με μίνι lockdown λόγω της αύξησης κρουσμάτων

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, φέρνει νέα δεδομένα όσον αφορά τα μέτρα για τον κορονοϊό, με μερικά από αυτά να είναι οι περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο να απειλούνται με περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα νησιά που απειλούνται με περιοριστικά μέτρα, όπως αυτά που εφαρμόστηκαν στη Μύκονο, είναι η Πάρος, η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Κρήτη, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα. 

Παράλληλα, δεκάδες κρούσματα καταγράφονται στα  νησιά Λέρο, Κω, Σίφνο, Σέριφο, Μήλο και Αντίπαρο.

Λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, μόλις σε ένα μήνα διπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα, γεγονός που καθιστά πιθανή την οποιαδήποτε αλλαγή στη λίστα αυτή.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη Μύκονο, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01.00 π.μ. έως τις 06.00 π.μ., με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο. 

Επίσης, απαγορεύθηκε η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος εποχής για τους δωρεάν τραπεζικούς λογαριασμούς

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χρυσή αυγή
Τετάρτη 4 Μαρτίου 2026: Η ώρα της κρίσης για τη Χρυσή Αυγή – Στάση εργασίας και μαζικό αντιφασιστικό «παρών» στο Εφετείο
Η κοινωνία δίνει σήμερα το «παρών» έξω από το Εφετείο, απαιτώντας οριστική καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι ο...
Τετάρτη 4 Μαρτίου 2026: Η ώρα της κρίσης για τη Χρυσή Αυγή – Στάση εργασίας και μαζικό αντιφασιστικό «παρών» στο Εφετείο