Φολέγανδρος: Ο δολοφόνος επικαλείται ψυχιατρική γνωμάτευση από το 2014
Η υπερασπιστική γραμμή του 30χρονου σκοπεύει να επικαλεστεί γνωμάτευση από το 2014 που του αποδίδει διπολική διαταραχή - Την Πέμπτη η απολογία στον ανακριτή Νάξου

Γνωμάτευση του 2014 που του αποδίδει διπολική διαταραχή σκοπεύει να επικαλεστεί ο 30χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στην υπερασπιστική του γραμμή, σύμφωνα με τον συνήγορό του, ενώ σκοπεύουν να ζητήσουν και νέα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Ο 30χρονος, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, θα απολογηθεί την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, στον ανακριτή Νάξου, αφού σήμερα ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία. 

Ο νεαρός αποδοκιμάστηκε έντονα από κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, το πρωί, έξω από το Πρωτοδικείο Νάξου για να διαμαρτυρηθεί για ακόμη μια γυναικοκτονία στη χώρα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η αδελφή του δράστη τηλεφώνησε σήμερα στην μητέρα της Γαρυφαλλιάς για να της εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συγγνώμη της οικογένειας της. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του κατηγορούμενου, Γιάννη Βλάχου, σε τοπικά μέσα, η υπόθεση είναι τραγική «με πολύ έντονα προσωπικά στοιχεία και με ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο. Η αλήθεια είναι κάθαρση για τον δράστη και δικαίωση για τη μνήμη του θύματος».

Αυτή η δήλωση του κ. Βλάχου προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της οικογένειας του θύματος, Αλέξη Κούγια, ο οποίος σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή (ο οποίος μετά το έγκλημα, αντί να ειδοποιήσει την αστυνομία, εξαφανίστηκε επί 28 ώρες, επικοινωνώντας προφανώς με τον δικηγόρο του και τους συγγενείς του) προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση, μη σεβόμενος τον πόνο και την αγανάκτηση της οικογένειας για την αδιανόητη απώλεια αυτού του υπέροχου πλάσματος, αλλά και την ελληνική κοινωνία που έχει τρομοκρατηθεί από την πράξη του εντολέα του και έχει εκμανεί εις βάρος του για τη συμπεριφορά του μετά το έγκλημα».

Πηγή: efsyn.gr
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Κλειστά σχολεία σήμερα 12/1:  Η νέα λίστα

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλήμα
Το Κλήμα του Παυσανία: Το ζωντανό μυστήριο 3.000 ετών και μήκους 100m στην καρδιά της Πελοποννήσου
Το βίντεο του καναλιού Up Stories παρουσιάζει την ιστορία, τους μύθους και τη σημερινή κατάσταση του Κλήματος του Παυσανία
Το Κλήμα του Παυσανία: Το ζωντανό μυστήριο 3.000 ετών και μήκους 100m στην καρδιά της Πελοποννήσου
astinomia-peripoliko
Κρήτη: Μαθητής Δημοτικού κατήγγειλε την μητέρα του για ενδοοικογενειακή βία
Η μητέρα συνελήφθη μετά την καταγγελία του 11χρονου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τον έσπρωξε και του έβαλε τις φωνές
Κρήτη: Μαθητής Δημοτικού κατήγγειλε την μητέρα του για ενδοοικογενειακή βία
παπαδακης
Ο Γιώργος Παπαδάκης… «ζωντάνεψε» σε διαφήμιση καφέ και προκάλεσε αντιδράσεις
Ιδιοκτήτης καταστήματος χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για διαφήμιση – Αντιδράσεις για τη χρήση της εικόνας του δημοσιογράφου μετά θάνατον
Ο Γιώργος Παπαδάκης… «ζωντάνεψε» σε διαφήμιση καφέ και προκάλεσε αντιδράσεις