arkoumaneas
Intime p.a | ΙΝΤΙΜΕ
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέας δήλωσε πως σε λίγες εβδομάδες δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους - Τι είπε για την μετάλλαξη Δέλτα και τα εμβόλια

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας σε συνέντευξη του, επεσήμανε πως τις επόμενες εβδομάδες δεν θα χρειάζεται να φοράμε μάσκες σε εξωτερικούς χώρους. 

Ο κ. Αρκουμανέας υπογράμμισε επίσης, ότι οι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιστεί σε ποσοστό κοντά στο 70%, ενώ με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 45% του ενήλικου πληθυσμού. 

Ερωτηθείς στον 100.3 fm για την ινδική μετάλλαξη Δέλτα, ο κύριος Αρκουμανέας διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση παγκοσμίως γίνεται για αυτή την μετάλλαξη, η οποία είναι η πιο μεταδοτική, υπογραμμίζοντας πάντως πώς με μια δόση του εμβολίου η κάλυψη είναι έως και 35% ενώ με δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού η κάλυψη ανέρχεται στο 90%.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι όσοι έρχονται από τη Βρετανία εξετάζονται όλοι, λόγω του ότι η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί αυτήν την στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κύριος Αρκουμανέας πρόσθεσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες  στη χώρα μας παρατηρείται βελτίωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας. 

Αναφερόμενος δε στους πρώτους μήνες  της πανδημίας σημείωσε  ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολοι καθώς ο αριθμός των κλήσεων ήταν μεγάλος και συνάμα «στο πικ της πανδημίας έπαιρναν τηλέφωνο να ρωτήσουν πώς να βάλουν θερμόμετρο», όπως τόνισε.


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κακοκαιριαα
Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ - Που αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Σε ποιες περιοχές, σήμερα Σάββατο, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα
Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ - Που αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες