κορονοϊός, μετάλλαξη
Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αναμένεται σήμερα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες αυτά ξεπερνούν ήδη τα 2.000

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αναμένεται σήμερα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες αυτά ξεπερνούν ήδη τα 2.000.

Νωρίτερα, για σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού το προσεχές διάστημα, έκανε λόγο και ο Νίκος Τζανάκης, σημειώνοντας πως η κορύφωση αναμένεται γύρω στις 20 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως ενδεχομένως να υπάρξουν μέρες που θα καταγραφούν μέχρι και 3.100 κρούσματα.

 Δύο ιδιωτικές κλινικές παραχωρούνται στο ΕΣΥ

Ενδεικτικό, πάντως, της κρισιμότητας της κατάστασης, είναι το γεγονός ότι στη «μάχη» του κορονοϊού μπαίνουν δύο ιδιωτικές κλινικές με όλο το ιατρονοσηλευτικό τους προσωπικό.

Όπως δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας πρόκειται για το Ιατρικό Περιστερίου και το νοσοκομείο Λητώ.

«Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Αναφορικά με τη δεύτερη κλινική είπε: «Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί. Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεχνητή νοημοσύνη
ΑΙ & Ι: «Όλοι έχουμε ‘μετανοημοσύνη’» - Τι μας διαφεύγει όταν μιλάμε για την εποχή της ΤΝ
Αυτή η καινούργια νοημοσύνη του καθενός μας, που αναλαμβάνει να διαχειριστεί τον συνδυασμό ανθρώπου και μηχανής, μας διευκολύνει να ονομαστεί (και...
ΑΙ & Ι: «Όλοι έχουμε ‘μετανοημοσύνη’» - Τι μας διαφεύγει όταν μιλάμε για την εποχή της ΤΝ
διδακτορικο
Μοριοδότηση μεταπτυχιακών και διδακτορικών: Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ
Μοριοδότηση μεταπτυχιακών και διδακτορικών: Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών
αδεια
Αυτοδίκαιη αργία υπαλλήλων: Πότε ενεργοποιείται και τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση
Διευκρινίσεις και αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη θέση σε αργία δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, σύμφωνα με νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών
Αυτοδίκαιη αργία υπαλλήλων: Πότε ενεργοποιείται και τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση