Δημήτρης Λιγνάδης: Κρίθηκε προφυλακιστέος
Μαραθώνια η διαδικασία για την απόφαση που έκρινε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενος

Ύστερα από μια μαραθώνια διαδικασία που περιλάμβανε την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη και τις καταθέσεις των πέντε μαρτύρων που έχει προτείνει ο κατηγορούμενος προς υπεράσπιση του, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Η απόφαση ανακοινώθηκε λίγος πριν τις 2:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας με απόφασή τους έκριναν προσωρινά κρατούμενο τον σκηνοθέτη για το αδίκημα, σε βαθμό κακουργήματος, του βιασμού κατά συρροή.

Ο κατηγορούμενος εξερχόμενος από το γραφείο της ανακρίτριας, μετά το τέλος της απολογίας του, δεν προχώρησε σε κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επόμενες κινήσεις του κατηγορούμενου είναι να καταθέσει προσφυγή κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προφυλάκισή του.

Κούγιας: Αν δεν ήταν Λιγνάδης, θα ήταν ελεύθερος

«Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάπραξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση» δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, και συμπλήρωσε:

«Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος έφτασε στα δικαστήρια λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, παρά το γεγονός ότι η απολογία του στην ανακρίτρια είχε προγραμματιστεί για τις 14:30 το μεσημέρι.

Η αιτία που ο σκηνοθέτης βρέθηκε πριν την ώρα που είχε κανονιστεί στα δικαστήρια ήταν για να υποστηρίξει το αίτημά του για ακυρότητα της δίωξης που είχε ασκηθεί εναντίον του.

Ωστόσο, το αίτημα του δεν έγινε δεκτό και έτσι η προγραμματισμένη απολογία του έγινε κανονικά.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατάθετε στην ανακρίτρια για περισσότερες από τέσσερις ώρες, για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.

Το απολογητικό υπόμνημα

Επιπλέον, υπέβαλλε απολογητικό υπόμνημα με το οποίο αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών σε βάρος του.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στην Ευελπίδων, μετέβησαν ως μάρτυρες του κατηγορουμένου η ηθοποιός Ελένη Κούρκουλα και ο πρώην σύζυγός της και ιδιοκτήτης του καναλιού Action24 Διονύσης Παναγιωτάκης.

Οι δύο έχουν προταθεί από την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη ως μάρτυρες προκειμένου να επιβεβαιώσουν ισχυρισμούς του καλλιτέχνη ότι κατά τον επίμαχο χρόνο του βιασμού που καταγγέλλεται ότι έγινε τον Αύγουστο του 2015, ο κατηγορούμενος βρισκόταν μαζί τους στην Ιθάκη.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βάλλεται μέσω μιας κατασκευασμένης υπόθεσης που στόχο έχει την ηθική του εξόντωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αιτία είναι η αντιπαράθεση που έχει εδώ και χρόνια με τη διοίκηση του ΣΕΗ «για τον τρόπο που διαχειρίζονται το σωματείο και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα».

Ο σκηνοθέτης αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του και είπε ότι «ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό- σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική - σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο, οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΜΑΚ
Στο «μικροσκόπιο» του ΠΑΜΑΚ η νέα Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών – Ζητούνται διευκρινίσεις για τη σκοπιμότητα ίδρυσής της
Αν και το Πανεπιστήμιο χαιρετίζει τη διαβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών και την υπαγωγή τους στο Υπουργείο Παιδείας, εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις...
Στο «μικροσκόπιο» του ΠΑΜΑΚ η νέα Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών – Ζητούνται διευκρινίσεις για τη σκοπιμότητα ίδρυσής της
κουρδοι
Κρεατομηχανή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ: Πώς η CIA και η Μοσάντ μετατρέπουν τους Κούρδους σε αναλώσιμη αιχμή του δόρατος στο Ιράν
Οι πρόσφατες επαφές του Ντόναλντ Τραμπ με την κουρδική ηγεσία αποκαλύπτουν μια κυνική προσέγγιση: το δίλημμα «με εμάς ή με το Ιράν». Η αμερικανική...
Κρεατομηχανή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ: Πώς η CIA και η Μοσάντ μετατρέπουν τους Κούρδους σε αναλώσιμη αιχμή του δόρατος στο Ιράν
panepistimio-aigaiou.jpg
8 Μαρτίου: Ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλεί σε δράση για τα δικαιώματα των γυναικών
Μνήμη, αγώνας και φωνή: Η 8η Μάρτη μέσα από τα μάτια του Πανεπιστημίου Αιγαίου
8 Μαρτίου: Ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλεί σε δράση για τα δικαιώματα των γυναικών
Προαύλιο σχολείου
Συναγερμός στα σχολεία για την τοξικότητα φυτού: Η εγκύκλιος του Υπουργείου και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ
Η εγκύκλιος συνοδεύεται από αναλυτικό οδηγό του ΕΟΔΥ, ο οποίος αποσαφηνίζει τις επιπτώσεις στην υγεία και τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης
Συναγερμός στα σχολεία για την τοξικότητα φυτού: Η εγκύκλιος του Υπουργείου και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ