Δημήτρης Λιγνάδης: Κρίθηκε προφυλακιστέος
Μαραθώνια η διαδικασία για την απόφαση που έκρινε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενος

Ύστερα από μια μαραθώνια διαδικασία που περιλάμβανε την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη και τις καταθέσεις των πέντε μαρτύρων που έχει προτείνει ο κατηγορούμενος προς υπεράσπιση του, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Η απόφαση ανακοινώθηκε λίγος πριν τις 2:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας με απόφασή τους έκριναν προσωρινά κρατούμενο τον σκηνοθέτη για το αδίκημα, σε βαθμό κακουργήματος, του βιασμού κατά συρροή.

Ο κατηγορούμενος εξερχόμενος από το γραφείο της ανακρίτριας, μετά το τέλος της απολογίας του, δεν προχώρησε σε κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επόμενες κινήσεις του κατηγορούμενου είναι να καταθέσει προσφυγή κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προφυλάκισή του.

Κούγιας: Αν δεν ήταν Λιγνάδης, θα ήταν ελεύθερος

«Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάπραξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση» δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, και συμπλήρωσε:

«Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος έφτασε στα δικαστήρια λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, παρά το γεγονός ότι η απολογία του στην ανακρίτρια είχε προγραμματιστεί για τις 14:30 το μεσημέρι.

Η αιτία που ο σκηνοθέτης βρέθηκε πριν την ώρα που είχε κανονιστεί στα δικαστήρια ήταν για να υποστηρίξει το αίτημά του για ακυρότητα της δίωξης που είχε ασκηθεί εναντίον του.

Ωστόσο, το αίτημα του δεν έγινε δεκτό και έτσι η προγραμματισμένη απολογία του έγινε κανονικά.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατάθετε στην ανακρίτρια για περισσότερες από τέσσερις ώρες, για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.

Το απολογητικό υπόμνημα

Επιπλέον, υπέβαλλε απολογητικό υπόμνημα με το οποίο αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών σε βάρος του.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στην Ευελπίδων, μετέβησαν ως μάρτυρες του κατηγορουμένου η ηθοποιός Ελένη Κούρκουλα και ο πρώην σύζυγός της και ιδιοκτήτης του καναλιού Action24 Διονύσης Παναγιωτάκης.

Οι δύο έχουν προταθεί από την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη ως μάρτυρες προκειμένου να επιβεβαιώσουν ισχυρισμούς του καλλιτέχνη ότι κατά τον επίμαχο χρόνο του βιασμού που καταγγέλλεται ότι έγινε τον Αύγουστο του 2015, ο κατηγορούμενος βρισκόταν μαζί τους στην Ιθάκη.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βάλλεται μέσω μιας κατασκευασμένης υπόθεσης που στόχο έχει την ηθική του εξόντωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αιτία είναι η αντιπαράθεση που έχει εδώ και χρόνια με τη διοίκηση του ΣΕΗ «για τον τρόπο που διαχειρίζονται το σωματείο και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα».

Ο σκηνοθέτης αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του και είπε ότι «ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό- σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική - σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο, οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα