Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
Ο Αθ. Εξαδάκτυλος εκτιμά πως τα μέτρα λήφθηκαν έγκαιρα και θα αποδώσουν - Δύσκολο να υπολογιστεί ποιος παράγοντας (π.χ σχολεία, εμπόριο, μέσα μεταφοράς) ευθύνεται για την επιβάρυνση

Στην εκτίμηση πως το σκληρό lockdown στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας θα αποδώσει προχώρησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στο OPEN, δήλωσε πως «αυτή τη φορά τα μέτρα είναι έγκαιρα και θα αποδώσουν», καθώς τον Νοέμβριο πρώτα εμφανίστηκε η έκρηξη κρουσμάτων και θανάτων και μετά επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα.

Παράλληλα, τόνισε πως η Θεσσαλονίκη παραμένει στο επίπεδο της υψηλής επιφυλακής και εξήγησε πως για τον αριθμό κρουσμάτων θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν και ο συνολικός αριθμός των τεστ που διενεργήθηκαν.

«Δεν είναι ίδια τα 1.500 κρούσματα του Φεβρουαρίου με τα 1.500 του Νοεμβρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ποια δραστηριότητα ευθύνεται;

Σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων, εξήγησε πως είναι δύσκολο να εντοπιστεί ποια δραστηριότητα ευθύνεται περισσότερο, καθώς αυτές συχνά αλληλοδιαπλέκονται.

Έφερε το παράδειγμα μιας οικογένειας που νοσεί, με το παιδί να χρησιμοποιεί τα μέσα για να πηγαίνει στο σχολείο και τους γονείς να πηγαίνουν καθημερινά στη δουλειά τους και στα εμπορικά καταστήματα. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η πηγή του προβλήματος.

Ελπίδες για άνοιγμα του τουρισμού μέσω του εμβολιασμού

«Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη στην Ελλάδα ανιχνεύτηκε σε ελάχιστους. Ο ιός τρέχει κι εμείς προσπαθούμε να τον αναχαιτίσουμε για αυτό πήραμε μέτρα» τόνισε ενώ σημείωσε ότι το καλοκαίρι θα υπάρχει τουρισμός, αφού τον Μάρτιο αναμένονται πολλές δόσεις του εμβολίου και  θα έχουμε έναν ικανό εμβολιασμό του πληθυσμού μέχρι το Πάσχα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntountouka_55-353x221_0.jpg
Εκπαιδευτικοί Πειραιά: «Δεν θα περάσουν η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και ο αυταρχισμός»
Στάση εργασίας και συγκέντρωση αύριο (22/05) και ώρα 8:00 έξω από το 4ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού
Εκπαιδευτικοί Πειραιά: «Δεν θα περάσουν η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και ο αυταρχισμός»