Επίδομα θέρμανσης, πετρέλαιο
Επίδομα θέρμανσης. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις και τους δικαιούχους που θα το λάβουν.

Η υπουργική απόφαση θα ορίσει το επίδομα θέρμανσης ώστε να ξεκινήσουν οι αιτήσεις χορήγησης του. 

Από φέτος ο υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης αλλάζει ριζικά. Για το επίδομα, πλέον, θα λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας. 

Ποιοι θα το λάβουν

Διευρυμένο θα είναι το επίδομα θέρμανσης. Επαναπροσδιορίζονται οι δικαιούχοι.
Επίδομα θέρμανσης θα δικαιούνται όχι μόνο όσοι χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και όσοι χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, υγραέριο.
Στην κατηγορία των δικαιούχων θα συμπεριληφθούν και νοικοκυριά ορεινών περιοχών που χρησιμοποιούν καυσόξυλα ή pellet.

Δεν αναμένεται να αλλάξουν τα εισοδηματικά και τα άλλα κριτήρια που προβλέπονται για την καταβολή του επιδόματος.

Ο υπολογισμός του επιδόματος θα στηριχτεί σε έρευνα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία ανά την ελληνική επικράτεια. Θέλουν να εντοπίσουν τις περιοχές που η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 15,5 βαθμούς Κελσίου. Θα εκτιμήσουν με το πόσες φορές το χρόνο κάνει πολύ κρύο.

Το ελάχιστο ύψος του επιδόματος θα διαμορφώνεται από τα 80 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 600-700 ευρώ για τις περιοχές με πολύ αυξημένες ανάγκες θέρμανσης.

Το ύψος του επιδόματος ξεκινάει από 80 ευρώ και υπολογίζεται να ανέλθει σε 84 εκατ. ευρώ και η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες και τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα εκδοθεί εντός τον επόμενων ημερών, μετά την ψήφιση της εν λόγω διάταξης. 

Πώς θα κάνετε την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης

Πότε ανοίγει. Μετά την έναρξη θα να ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα της υποβολής αιτήσεων για την καταβολή του επιδόματος.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισέρχονται στην Εφαρμογή Δικαιούχων του Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet.

Κάντε εδώ αίτηση για να ενταχθείτε στο Μητρώο δικαιούχων του επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης ή δηλώστε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας και επωφεληθείτε.

Τι πρέπει να κάνετε:

-συμπληρώστε τον αριθμό παροχής ρεύματος
-επιλέξτε αν διαμένετε σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
-επιλέξτε αν είστε ιδιοκτήτης ή ένοικος (συμπληρώστε τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη)
-συμπληρώστε έναν έγκυρο και ενεργό αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο θα πιστωθεί το επίδομα
-υποβάλετε την αίτηση

Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας Α.Φ.Μ. και αριθμό ειδοποίησης κάποιας από τις Πράξεις Προσδιορισμού Φόρου Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων των τελευταίων πέντε (5) ετών. 

Δικαιούχοι

Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.
Έγγαμοι φορολογούμενοι, καθώς και φορολογούμενοι που είναι μέρη συμφώνων συμβίωσης οι οποίοι είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.
Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ που κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

επίδομα θέρμανσης, πετρέλαιο

Το επίδομα θέρμανσης και οι πολυκατοικίες

Τι πρέπει να κάνει ο διαχειριστής σε ότι αφορά στην εφαρμογή Διαχείρισης Χιλιοστών Θέρμανσης μιας Πολυκατοικίας ;

Η Εφαρμογή Διαχείρισης Χιλιοστών Θέρμανσης Πολυκατοικίας απευθύνεται στους διαχειριστές των πολυκατοικιών και σε εκπροσώπους κτισμάτων όπου υπάρχουν περισσότερες από μία κατοικίες (ολιγοκατοικίες) και για τις οποίες υπάρχει κοινός καυστήρας.

Ο διαχειριστής / εκπρόσωπος εισάγει τα στοιχεία των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας/ολιγοκατοικίας, καθώς και τα χιλιοστά συμμετοχής κάθε ενός από αυτά στις δαπάνες θέρμανσης (χιλιοστά θέρμανσης). Αλλαγές στα παραπάνω στοιχεία μπορεί ο διαχειριστής να πραγματοποιήσει μόνο πριν ενεργοποιήσει τη δυνατότητα πληρωμής. Είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν τα χιλιοστά συμμετοχής σε δαπάνες θέρμανσης για όλα τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας για να δημιουργηθεί η συνολική εικόνα της (ανοικτά - κλειστά - τα οποία ανήκουν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα). Θα πρέπει να συμφωνήσετε σε μια κατανομή που θα ισχύει για όλο το χρόνο.

Το σύνολο των χιλιοστών των διαμερισμάτων πρέπει να είναι 1.000, ώστε να μπορεί να ενεργοποιηθεί και η δυνατότητα πληρωμής. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα πληρωμής, όταν θα έχει υποβληθεί έστω και μία αίτηση δικαιούχου. Αυτό το διαπιστώνετε από την ένδειξη «Υπάρχει αίτηση» στα δεξιά των στοιχείων του διαμερίσματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μουσικά σχολεία
Μουσικά σχολεία: Ξεκινάει αύριο η Β' φάση Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών μουσικών ειδικοτήτων
Θα υλοποιηθεί δια ζώσης στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας (Δράκοντος 37, Ακαδημία Πλάτωνος)
Μουσικά σχολεία: Ξεκινάει αύριο η Β' φάση Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών μουσικών ειδικοτήτων