«Σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα κορονοϊού, μετά τον μειωμένο χθεσινό αριθμό, όπως συμβαίνει τις Δευτέρες» δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας

Οι μετακινήσεις είναι ο κύριος λόγος για τη διασπορά του κορονοϊού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ υπογράμμισε πως στον σχεδιασμό για μαζικά rapid tests θα περιλαμβάνονται νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ οι κινητές μονάδες συνεχίζουν στη Βόρεια Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς την Κομοτηνή και τη Δράμα.

«Να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα καταφέρουμε έστω σταθεροποίηση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας, επιμένοντας να υπενθυμίζει ότι αν οι υπερμεταδότες είναι το 10% η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%.

Έκανε γνωστό επίσης πως στη Βόρεια Ελλάδα γίνεται αξιολόγηση και εξετάζονται σε κάποιες περιοχές και οι μαθητές ενώ γίνεται εκτίμηση ρίσκου, δηλαδή αν πρόκειται για συρροή ή όχι.

Τα τεστ

Ο κ. Αρκουμανέας επανέλαβε πως ανεξάρτητα από το τεστ κάποιος που ιχνηλατήθηκε ως στενή επαφή πρέπει να τηρήσει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

«Πρώτη μας προτεραιότητα για να προφυλάξουμε το σύστημα υγείας, είναι οι ευπαθείς ομάδες», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber