Άστεγη κοινωνική πολιτική
«Η αλήθεια είναι ότι κάποιες ελάχιστες στον αριθμό κατοικίες, θα δοθούν με περίπου άγνωστα κριτήρια, σε μη δικαιούχους. Οι κατοικίες αυτές αποτελούν στην ουσία ιδιοκτησία των δικαιούχων του τ. ΟΕΚ και τώρα γίνονται επικοινωνιακό τρόπαιο και εν δυνάμει ρουσφετολογική παροχή»

Το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα από την κατάθεση στη δημόσια διαβούλευση του σ/ν του Υπουργείου Εργασίας «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων», πολλά ΜΜΕ δημοσιεύουν και επαναδημοσιεύουν με πηχυαίους τίτλους «ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ». Εντυπωσιακή παροχή!

Ποια είναι, όμως, η αλήθεια; Η αλήθεια είναι ότι κάποιες ελάχιστες στον αριθμό κατοικίες, θα δοθούν με περίπου άγνωστα κριτήρια, σε μη δικαιούχους. Οι κατοικίες αυτές αποτελούν στην ουσία ιδιοκτησία των δικαιούχων του τ. ΟΕΚ και τώρα γίνονται επικοινωνιακό τρόπαιο και εν δυνάμει ρουσφετολογική παροχή. 

Μετά την κατάργηση του ΟΕΚ ο ΟΑΕΔ, ως καθολικός διάδοχος, ανέλαβε περισσότερο τη διεκπεραίωση και λιγότερο έως καθόλου την συνέχιση της στεγαστικής πολιτικής, καθώς αυτή περιορίστηκε από τις ασκούμενες πολιτικές ως «πολυτέλεια». Προς την κατεύθυνση αυτή μειώθηκαν οι εισφορές υπέρ ΟΕΚ ενώ τώρα καταργούνται εντελώς.  

Με το υπό διαβούλευση σ/ν του Υπουργείου Εργασίας καταργείται οριστικά ο συγκεκριμένος πόρος, αφού καταργείται  η εισφορά υπέρ τ. ΟΕΚ. Αυτό είναι το ζήτημα! Το κράτος, η κυβέρνηση, καταργεί τη στεγαστική πολιτική, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν καταβάλει εισφορές υπέρ  τ. ΟΕΚ και κάποιοι από αυτούς ίσως περίμεναν να επωφεληθούν ανταποδοτικά, όπως θα ήταν το ορθό.  

Τη στιγμή, λοιπόν, που συζητείται ο νέος πτωχευτικός κώδικας που αρπάζει τα σπίτια των μικροοφειλετών σε ένα άλλο ν/σ, αυτό του υπουργείου εργασίας, καταργείται εντελώς η στεγαστική πολιτική.   

Αντί λοιπόν να είναι πρώτο θέμα η οριστική κατάργηση της στεγαστικής πολιτικής όπως προκύπτει από το σ/ν που έχει κατατεθεί στη δημόσια διαβούλευση, τα ΜΜΕ δίνουν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση ασκεί κοινωνική και φιλολαϊκή πολιτική και χαρίζει δήθεν απροσδιόριστο αριθμό κατοικιών και  με κριτήρια άγνωστα, γενικά και αόριστα.

Είναι υποχρέωση του Διοικητή του ΟΑΕΔ και του Υπουργού Εργασίας να δώσουν στη δημοσιότητα τον αριθμό των ακινήτων που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη ρύθμιση, είναι υποχρέωση των ιδίων να ξεκαθαρίσουν με ποια ακριβώς κριτήρια θα δοθούν τα ακίνητα αυτά.

Τα ΜΜΕ πρέπει να αναζητήσουν την αλήθεια. Η πολιτική ηγεσία έχει υποχρέωση να λέει την αλήθεια και όχι να εξαπατά τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Η παραχώρηση, των ελάχιστων κατοικιών αποτελεί το κύκνειο άσμα της στεγαστικής συνδρομής στη χώρα μας. 

*Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ο.Α.Ε.Δ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιασωνας
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα
Ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας και συνοδηγός του οχήματος επιχείρησε με την κατάθεσή του να αποδώσει εμμέσως ευθύνες στο νεαρό οδηγό της μηχανής
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα