ειδικη αγωγή
Πως όμως, τους αντιμετωπίζεις; Σίγουρα όχι μόνο με αστική ευγένεια και καθώς πρεπεισμο.

Ο Υπερβάλλων ζήλος  της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, στην αντικειμενική πληροφόρηση ,φάνηκε ξεκάθαρα και τις προηγούμενες μέρες. Αφορμή για αυτή την διαπίστωση, στάθηκε η αγωνιώδης προσπάθεια να πιστώσουν την νίκη της δημοκρατίας ως νίκη της ΝΔ, σχετικά με την απόφαση στην δίκη της Χρυσής Αυγής

Βέβαια σε αυτό είχαν απρόσμενες βοήθειες, από τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που κυριολεκτικά  ήταν στημένος-έτσι φάνηκε- στην γωνία και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να κάνει «ζημιά» στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί διαφορετικά αυτή η κίνηση και όσα είπε τα οποία διαψεύθηκαν  από έγκριτους νομικούς και εν τέλει από τις ποινές που αποδόθηκαν. Αυτά όμως τα λεγόμενα αναπαράχθηκαν υπερβολικά, βοήθησαν οι απανωτές εμφανίσεις του την τηλεόραση και έμειναν σε πολλούς ακροατές, οι οποίοι δεν ενημερώνονται από το διαδίκτυο, γιατί ο αντίλογος ελάχιστα ακούστηκε και στα ψιλά.

Δηλαδή ,η προσπάθεια της κυβέρνησης και των ΜΜΕ να παρουσιάσουν ως απόλυτη νίκη της ΝΔ, βρήκε συνήγορο εκεί που δεν το περίμενε και χρησιμοποιήθηκε δεόντως. Είναι αυτό που δυστυχώς συμβαίνει από ματαιοδοξία και πολλά απωθημένα και σπρώχνει ακόμα και σοβαρούς ανθρώπους να κάνουν λάθη.

Από την άλλη είχαμε σοβαρές και εντελώς αποκαλυπτικές δηλώσεις του υπουργού δικαιοσύνης επί κυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος έβαλε φρένο στα ψεύδη που ήθελαν με το ζόρι τον πρώην πρωθυπουργό διώκτη των χρυσαυγιτών και γνωστοποιούσαν ότι με δική του εντολή τότε πάγωσε τα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Αυτά είχαν ειπωθεί και παλαιότερα, όπως και ο «εκβιασμός» του έμπιστου του Σαμαρά  και συνομιλητή των Χρυσαυγιτών, Μπαλτάκου, στην ΔΗΜΑΡ, ότι «υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές».

Σε αντίθεση με τα λεγόμενα Κοντονή, αυτά ακούστηκαν ελάχιστα, γιατί δεν εξυπηρετούσαν το αφήγημα και το σύστημα γενικότερα.

Το άλλο φαιδρό κατά την γνώμη μου, ήταν η στοχοποιήση του πρωτοσέλιδου της Αυγής και η επιλεκτική υπερευαισθησία, θαρρείς και είμαστε χαζοί και συγχρόνως έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και ξεχάσαμε τα απεχθή πρωτοσέλιδα με τον Τσίπρα και τόσα άλλα. Τελικά καταλήγω να πω ότι κάποιοι νομίζουν ότι όπως κατασκευάζουν ψεύτικες ειδήσεις, εικόνες μπορούν να κατευθύνουν και το μυαλό μας .

Δυστυχώς ,είναι ένα σύστημα γεμάτο από αδιάντροπους, ανήθικους, εξουσιομανείς που δεν σταματούν σε τίποτα. Μέχρι και στον πρώην πρόεδρο της Βουλής έφτιαξαν ψεύτικη εικόνα να φιλά το χέρι του αρχιχρυσαυγίτη. Γελοία πράγματα που όμως αν μείνουμε να τα χαρακτηρίζουμε απλά γελοία ,θα έχουν επιτύχει τον στόχο τους. Αυτό το παλαιοκομματικό κατεστημένο, έτσι έμαθε να δρα ,ύπουλα και σκοτεινά, χωρίς να υπολογίζει τίποτα.

Πως όμως, τους αντιμετωπίζεις;

Σίγουρα όχι μόνο με αστική ευγένεια και καθώς πρεπεισμο. Δεν λέω να γίνουμε ίδιοι, γιατί όση προσπάθεια και να καταβληθεί είναι αδύνατον, χρειάζεται όμως επαγρύπνηση, δυναμική αντιπολίτευση και απάντηση σε όλα τα ψεύδη .Δεν αντιμετωπίζεται αλλιώς αυτή η μάστιγα και όσο κι αν κάποιοι εντός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, πιστεύουν ακόμα το αντίθετο και θεωρούν ότι με άλλου τύπου αντιπολίτευση  ενισχύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, η άποψη μου είναι ότι κάνουν λάθος. Τουλάχιστον, αυτό φαίνεται πια από τα δεδομένα, από την ανταπόκριση του κόσμου που περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ και δείχνει να μην ικανοποιείται όσο θα ήθελε, ζητώντας δυναμική αντιπολίτευση.

 

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΧΙΟΥ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μελέτη σοκ για την Όμικρον - Έως και 1.000 φορές αυξημένα τα σωματίδια του κορονοϊού που αποβάλλει ένας ασθενής

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Βουλή των Εφήβων: Το πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2022-2023
Το πρόγραμμα μπορεί να συνδεθεί με άλλα μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών, όπως η Ελληνική Γλώσσα, η Ιστορία, η Πληροφορική, η Πολιτική Παιδεία, να...
Βουλή των Εφήβων: Το πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2022-2023