Thumbnail
Από τις προκλήσεις και τις ύβρεις προς τη Μάγδα Φύσσα, στα αιτήματα για ελαφρυντικά οι κατηγορούμενοι

Ούτε δεδομένη, ούτε προδιαγεγραμμένη ήταν η καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Η διαδικασία που ξεκίνησε με την προφυλάκιση πυρηναρχών και κεντρικών στελεχών μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προχώρησε στην έναρξη της δίκης το 2015 και ολοκληρώθηκε με την αναγνώριση της ενοχής κεντρικών στελεχών για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Σε όλη αυτή την πορεία, καθοριστική υπήρξε η συμβολή των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, οι οποίοι συνεισέφεραν αφιλοκερδώς, οι δεκάδες μάρτυρες που έσπασαν το «φράγμα της σιωπής», ανεξάρτητα μέσα που κάλυψαν επί 5,5 χρόνια τις εξελίξεις, πολίτες που τοποθετήθηκαν με στοιχεία και απαίτησαν την τιμωρία των ενόχων.

Αναμφίβολα, όμως, εμβληματική ήταν η παρουσία της Μάγδα Φύσσα. Για εκατοντάδες δικάσιμους, όρθωσε το ανάστημά της απέναντι στους δολοφόνους του παιδιού της και τους ηθικούς αυτουργούς, υπέμεινε σε πολλές περιπτώσεις την χλεύη, τις ύβρεις, τις απειλές τους και στο τέλος, νίκησε.

Τον Ιούνιο του 2016 η Χρυσή Αυγή ήταν ακόμη κοινοβουλευτικό κόμμα, διέθετε τα μέσα να αμείβει την υπεράσπιση και η ηγετική της ομάδα είχε αρκετούς λόγους να πιστεύει πως ήταν ανίκητη. 

Σε ένα κρεσέντο χυδαιότητας όχλος υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής που είχε συγκεντρωθεί στο ακροατήριο, εξύβρισε χυδαία τη Μάγδα Φύσσα, ενώ κατά της οικογένειας επιτέθηκε και ο δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος στη συνέχεια κινήθηκε κατά φωτογράφου και προσπάθησε να αρπάξει την κάμερα.

Όταν διεκόπη η συνεδρία, η Μ. Φύσσα τοποθετήθηκε ψύχραιμα για το περιστατικό και τις προκλήσεις των ναζί εγκληματιών:

Ειναι πολύ δυσκολο να μιλήσω. ´Εβρισε εμένα.  (σ.σ. ο Ρουπακιάς)  Έδειξαν το πρόσωπο τους. Τί είναι. Μια εγκληματική οργάνωση» είπε σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους και συμπλήρωσε 

«Πρέπει να αλλάξουν οι καταστάσεις εδώ. Και το κοινό ειναι πολύ προκλητικό. Με έβρισε. Έχουν απέναντί τους μια χαροκαμένη μάνα. Μου άρπαξαν το παιδί μου και με προκαλούν. Είναι ένα καλοστημένο σχέδιο. Εγώ θα τους στείλω εκεί που πρέπει να πανε, στη φυλακή. Δεν θα με στείλουν αυτοί «. 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Erasmus+: Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Γενναδίου στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας
Οι μαθητές του Γυμνασίου - Λ.Τ. Γενναδίου, δίδαξαν στους Ιταλούς συμμαθητές τους, Ελληνική μαγειρική, Ελληνική γλώσσα καθώς και Ελληνικούς...
Erasmus+: Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Γενναδίου στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας