Καταστροφές από τη νεροποντή σε δήμους της Αττικής
Μπορεί να ήταν μικρής διάρκειας, όμως η νεροποντή ήταν πολύ δυνατή και προκάλεσε πολλά προβλήματα, κυρίως σε περιοχές όπως η Νέα Ιωνία, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Γαλάτσι και το Νέο Ηράκλειο

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η πρωινή νεροποντή σε δήμους της Αττικής. Μπορεί να ήταν μικρής διάρκειας, όμως ήταν πολύ δυνατή και προκάλεσε πολλά προβλήματα, κυρίως σε περιοχές όπως η Νέα Ιωνία, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Γαλάτσι και το Νέο Ηράκλειο, όπου δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν, τέντες σκίστηκαν και στέγες «έφυγαν», ενώ σε κάποια σημεία μπήκαν νερά σε ισόγειους χώρους, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να κάνουν κλήσεις για άντληση υδάτων.

Στο Νέο Ηράκλειο, η πτώση των δέντρων σε κεντρικές αρτηρίες έχει προκαλέσει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και ήδη ο δήμος έχει βγάλει έξω τα συνεργεία προκειμένου να αποκαταστήσει της ζημιές, να απομακρύνει όποιους κορμούς έχουν πέσει, αλλά και όποιους αποτελούν κίνδυνο για πτώση. Ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής μεγάλης έκτασης πλημμύρες. Η ευρύτερη περιοχή είχε και διακοπή ρεύματος για περίπου μισή ώρα.

Τα σημαντικότερα προβλήματα από την κακοκαιρία 

Οι πτώσεις δένδρων και αντικειμένων από τους ισχυρούς ανέμους, που θύμιζαν ανεμοστρόβιλο, κυρίως στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα από την κακοκαιρία που έπληξε γύρω στις 6:00 την Αττική.

Αυτήν την ώρα παραμένει κλειστή η οδός Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο, από τρία μεγάλα δένδρα που έχουν πέσει και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, ενώ κλειστοί -για τον ίδιο λόγο- είναι επίσης οδοί Μαρίνου Αντύπα, Δερβενακίων και Ανατολής.

Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Από τις 125 κλήσεις που δέχτηκε μέχρι αυτήν την ώρα η Πυροσβεστική στην Αττική, μόνο 27 ήταν για αντλήσεις υδάτων, καθώς η νεροποντή δεν κράτησε πολύ ώρα, αλλά ήταν αρκετή για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο, ενώ για περίπου 10 λεπτά έκλεισε και η οδός Πειραιώς.

Αυτήν την ώρα επικρατεί κίνηση σε όλους τους οδικούς άξονες της Αττικής, αλλά σύμφωνα με την Τροχαία φαίνεται πως έχει πτωτική τάση. Το πρόβλημα παραμένει στη λεωφόρο Κηφισού, όπου επικρατεί μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τετράδιο
Απόφαση ΙΝΕΔΙΒΙΜ για καταβολή αμοιβών πρακτικής άσκησης σε 328 καταρτιζόμενους ΣΑΕΚ
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, το ποσό καλύπτει το Υποέργο 5 «Καταβολή αμοιβής πρακτικής άσκησης»
Απόφαση ΙΝΕΔΙΒΙΜ για καταβολή αμοιβών πρακτικής άσκησης σε 328 καταρτιζόμενους ΣΑΕΚ
Λεωφορεία
Δίπλωμα λεωφορείου εντελώς δωρεάν: Η διάταξη που ανοίγει τον δρόμο για εκατοντάδες προσλήψεις στις συγκοινωνίες
Νέο σχέδιο νόμου προβλέπει κρατική κάλυψη εκπαίδευσης και εξετάσεων για υποψήφιους οδηγούς λεωφορείων – Ακόμη και χωρίς δίπλωμα κατά την αίτηση
Δίπλωμα λεωφορείου εντελώς δωρεάν: Η διάταξη που ανοίγει τον δρόμο για εκατοντάδες προσλήψεις στις συγκοινωνίες
αστυνομία
Συνελήφθη η «μπέμπα»: Η γυναίκα που επί 30 χρόνια πρωταγωνιστούσε στη διακίνηση ναρκωτικών στην Αθήνα
Βαρύ ποινικό παρελθόν, ηγετικός ρόλος σε κύκλωμα και δεκάδες υποθέσεις ναρκωτικών
Συνελήφθη η «μπέμπα»: Η γυναίκα που επί 30 χρόνια πρωταγωνιστούσε στη διακίνηση ναρκωτικών στην Αθήνα