Καθηγητές Πανεπιστημίου Αιγαίου: Λαϊκή απαίτηση η παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων ναζιστών
"Και εμείς από τη μεριά μας, ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, έχουμε χρέος να φράσσουμε το δρόμο σε ακροδεξιές και ρατσιστικές αντιλήψεις και φωνές, όποτε κάνουν την εμφάνισή τους στους πανεπιστημιακούς χώρους", τονίζει ο σύλλογος μελών ΔΕΠ του ιδρύματος.

Σαφή θέση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το ΚΣ των καθηγητών (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Με ανακοίνωσή τους τονίζουν: 

«Είναι ένοχοι! Οι ναζί στη φυλακή!»

Και χαρακτηρίζουν εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή, τοπθετούμενοι έτσι και στο ζήτημα ελευθερίας της έκφρασης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Είναι λαϊκή απαίτηση η παραδειγματική καταδίκη
των δολοφόνων ναζιστών της εγκληματικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

 

6 Οκτωβρίου 2020

 

Η ώρα της απόφασης στη δίκη της οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έφτασε, στις 7 Οκτωβρίου ανακοινώνεται η απόφασή του. Είναι λαϊκή απαίτηση η παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων ναζιστών της εγκληματικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. 

Ήταν 18 Σεπτεμβρίου 2013, όταν τα τα τάγματα εφόδου της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής δολοφονούσαν με μαχαίρι τον Παύλο Φύσσα. Είχε προηγηθεί η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, οι επιθέσεις φασιστών σε Αιγύπτιους αλιεργάτες, σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, σε απεργούς της ΑΓΝΟ στο Λαγκαδά, και πολλά χρόνια πριν, το 1998, τα δολοφονικά χτυπήματα στον τότε φοιτητή, Δημήτριο Κουσουρή, μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ.

Οι δολοφονικές αυτές επιθέσεις αποτέλεσαν την κορύφωση της εγκληματικής δράσης των φασιστών της ΧΑ, δράσης που στρεφόταν αρχικά κατά μεταναστών, μικρεμπόρων εμποροπανηγύρεων, νέων ανθρώπων, ανθρώπων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Ενέργειες που ακόμη και σήμερα μένουν ατιμώρητες, με τη δίκη των ναζιστών να διαρκεί πάνω από 6 χρόνια, με τους εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά και με τη στάση της Εισαγγελέα να τους ξεπλένει, ανοίγοντας και δείχνοντας το δρόμο για την αθώωσή τους.

Από την άλλη, γινόμαστε μάρτυρες των πιο γρήγορων αντανακλαστικών του αστικού κράτους όταν πρόκειται να χτυπηθούν απεργίες, με πρόσφατο επεισόδιο την επίθεση των ΜΑΤ στη διαμαρτυρία των επικουρικών γιατρών στο Υπουργείο Υγείας στις 30/9, κατ’ εφαρμογή του νέου νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Το εργατικό-λαϊκό κίνημα, με τους αγώνες που έδωσε όλο το προηγούμενο διάστημα, κατάφερε να απομονώσει τους δολοφόνους ναζιστές της ΧΑ, σε γειτονιές, σχολεία, σχολές και χώρους δουλειάς, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην εκλογική συρρίκνωσή τους. 

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση της λαϊκής πλειοψηφίας. Η δίκη φθάνει στο τέλος της και ανακοινώνεται η απόφαση του δικαστηρίου. Όποια κι αν είναι η απόφαση, οι φασίστες, με όποιο προσωπείο κι αν εμφανίζονται, ξέρουμε ότι θα συνεχίσουν να είναι χρήσιμη εφεδρεία για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους, τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους που αγωνίζονται, ενισχύοντας το φόβο και το συμβιβασμό. Όποια κι αν είναι η απόφαση, στους χώρους εργασίας μας, στη γειτονιά, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνα ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, το φασισμό.

Και εμείς από τη μεριά μας, ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, έχουμε χρέος να φράσσουμε το δρόμο σε ακροδεξιές και ρατσιστικές αντιλήψεις και φωνές, όποτε κάνουν την εμφάνισή τους στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Προχωράμε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, με τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σωματεία εργαζομένων, και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις – συλλαλητήρια καταδίκης της ΧΑ και κάθε ναζιστικού εγκληματικού μορφώματος την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στα κατά τόπους νησιά και στην Αθήνα, για να ακουστεί δυνατά η ετυμηγορία του λαού:

«Είναι ένοχοι! Οι ναζί στη φυλακή!»

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes 2023
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις
Τα «Γραπτώς εξεταζόμενα» μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις της Δ’ τάξης των Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις
royla pispirigkou
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας
Σύμφωνα με την κατηγορία, το κίνητρο για την εγκληματική ενέργεια σε βάρος της κόρης της για την Πισπιρίγκου ήταν συγκεκριμένα «παθογενή»...
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας