Επίδομα γέννησης έως 3.000 ευρώ από τους Δήμους – Ποιοι το δικαιούνται

Κοινωνία 0

Θεσσαλονίκη: Πάρτι... μετάδοσης του ιού σε βίλα εύπορης οικογένειας - Έσπασε την καραντίνα φοιτήτρια

Party
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Φοιτήτρια που σπουδάζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και «έσπασε» την καραντίνα έκανε πάρτι σε βίλα της Θεσσαλονίκης - Αρκετά κρούσματα στον κύκλο των καλεσμένων

Ένα νέο περιστατικό διασποράς κορονοϊού, αυτή τη φορά όχι σε κάποιο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά σε μια βίλα σε προάστιο της Θεσσαλονίκης, έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες. Οπως αποκάλυψε το Open TV κι ο Χρήστος Νικολαΐδης, μία φοιτήτρια γόνος εύπορης οικογένειας της πόλης, επαναπατρίστηκε προ ημερών από το Λονδίνο όπου διέμενε για τις σπουδές της κι αποφάσισε να κάνει ένα πάρτι για να γιορτάσει την επιστροφή της.

Στο πάρτι, που έλαβε χώρα στην πολυτελή βίλα της οικογενείας έδωσε το «παρών» πολύς κόσμος, που αποτελείτο κυρίως από νέους ανθρώπους, οι οποίοι ως επί το πλείστον ανήκουν στην ελίτ της πρωτεύουσας της Μακεδονίας.

Ενώ η κοπέλα δεν είχε παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα, λίγο μετά το πάρτι νόσησε και παρουσίασε συμπτώματα βαριάς γρίπης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοπέλα, δεν μπήκε σε καραντίνα 14 ημερών, ως όφειλε.

Ετσι, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε τεστ και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Ακολούθως ενημερώθηκαν οι άνθρωποι που είχαν πάει στο πάρτι και σύμφωνα με το Open πολλοί εξ αυτών βρέθηκαν επίσης θετικοί στον κορονοϊό.

Τα συμπτώματα, είναι αρκετά (σ.σ.: ο ακριβής αριθμός τους διαφέρει) κι έχει δοθεί εντολή από τον Νίκο Χαρδαλιά για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Είναι λοιπόν έκδηλη η ανησυχία για το πόσο έχει διασπαρεί ο ιός και η ιχνηλάτιση, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, διευρύνεται σε μεγάλο κύκλο ανθρώπων.

Κι όλα αυτά την επομένη της ευρείας σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό για την εντατικοποίηση των ελέγχων και τη λήψη πρόσθετων μέτρων σε τοπικό επίπεδο όπου χρειαστεί, με αφορμή τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Η απόφαση του πρωθυπουργού πάρθηκε μετά το κρούσμα στο beach bar της Μυκόνου, όπου υπήρξε μεγάλος συνωστισμός ατόμων, που αψήφισαν τον κίνδυνο της διασποράς του κορονοϊού.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία