Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Θεία Κοινωνία δεν συζητείται, η συνάθροιση είναι κάτι διαφορετικό
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την στάση της Εκκλησίας τις τελευταίες μέρες

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «έχουμε δύο στοιχεία, το στοιχείο της Θείας Ευχαριστίας και το στοιχείο της συναθροίσεως. Δεν συζητείται η Θεία Κοινωνία, η συνάθροιση είναι κάτι διαφορετικό». Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι υπάρχει μία καλή σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας.

 «Η Εκκλησία λόγω του προορισμού της έχει πράγματα σταθερά και έκτακτα. Αυτά είναι έκτακτα και δεν είναι η πρώτη φορά. Έρχονται και παρέρχονται» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος αναφερόμενος στην τρέχουσα κατάσταση.

Τέλος, επισήμανε ότι καλούμαστε να προσαρμοστούμε, άλλωστε το αποτέλεσμα της κατάστασης στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερο από άλλων χωρών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος
Ένωση Δικαστών κατά Κωνσταντοπούλου και Ν. Κωνσταντόπουλο: «Θα δώσουν λόγο στα δικαστήρια»
Προσφυγή στη Δικαιοσύνη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για επιθέσεις από «την Κωνσταντοπούλου, τον Κωνσταντόπουλο κι άλλους μιμητές τους»
Ένωση Δικαστών κατά Κωνσταντοπούλου και Ν. Κωνσταντόπουλο: «Θα δώσουν λόγο στα δικαστήρια»