xardalias tsiodras
Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσαν ότι η όποια συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων θα πραγματοποιηθεί μετά τις 27 Απριλίου

Στη συζήτηση των τελευταίων ημερών περί άρσης ή περιορισμού των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού αναφέρθηκαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση της Τρίτης.

Ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος σημείωσε ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων δεν είναι εύκολη υπόθεση. «Είναι μαραθώνιος και δεν είναι σπριντάρισμα», είπε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να τηρηθεί μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στα μέτρα και τις οικονομικές επιπτώσεις».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η πανδημία είναι σαν την οδήγηση ενός αυτοκινήτου με πολλές στροφές και πρέπει να οδηγήσεις με προσοχή. Να προσέξουμε τις λεπτές ισορροπίες να μην ανατραπούμε στην πορεία. Αν δεν προσέξουμε όλα μπορεί να αλλάξουν».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται, ενώ μέχρι σήμερα 23.356 άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ 2.062 έχουν επαναπατριστεί

Μέχρι τις  27 Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν δίχως καμία αποκλιμάκωση, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Χρειάζεται υπομονή και επιμονή στον κόσμο. Δεν θα ξυπνήσουμε και θα είναι όλα όπως πριν. Το Πάσχα θα είναι διαφορετικό», επανέλαβε.

«Διάφορες δικαιολογίες για μετακίνηση τις ημέρες του Πάσχα είναι εντελώς ανεύθυνη και αντικοινωνική στάση», σημείωσε.

«Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Αυτό που διακυβεύεται είναι η ανθρώπινη ζωή. Να μείνουμε σπίτι και μόνο σπίτι», είπε ακόμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα