Κορονοϊός: «Αόρατα» τα παιδιά – Τα περισσότερα κρούσματα 40 έως 64 ετών
Νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ αποκαλύπτουν ότι ο κορονοϊός δημιουργεί πιο συχνά επιπλοκές στους άνδρες απ ό,τι στις γυναίκες

Μάλιστα, από τους 10 καταγεγραμμένους θανάτους μέχρι σήμερα στην Ελλάδα μόνο ένας αφορά μια υπερήλικη γυναίκα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι προσβάλει σχεδόν εξίσου άνδρες και γυναίκες όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στην πρώτη επιδημιολογική έκθεση που δημοσιεύθηκε από τον ΕΟΔΥ, από τα 495 κρούσματα το 53,5% είναι άνδρες και το 46,5% γυναίκες και οριακά πάνω από τα μισά προέρχονται ανήκουν στις ηλικίες 40 έως 64 ετών. Το 24,2% από τις ηλικίες 18 έως 39 ετών και 20,7% άνω των 60 ετών. Επιπλέον, μόλις το 4,4% των κρουσμάτων ανήκαν στην ομάδα παιδιών και εφήβων ηλικίας από 0 έως 17 ετών.

Από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα το 95.4 % αφορά Έλληνες, από  τα συλονικά 455 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Επίσης, θετικοί στον κορονοϊό είναι 40 αλλοδαποί που ζουν στην Ελλάδα.

 Σύμφωνα πάντα με τον ΕΟΔΥ, φαίνεται το 23,6% δηλαδή 117 έχουν ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο από τους οποίους 26 χρειάσθηκε να μπουν στον αναπνευστήρα και να διασωληνωθουν.

Tα στοιχεία που αφορούν μέχρι και την 20η Μαρτίου δείχνουν ότι ο μεγάλος αριθμητικός όγκος των κρουσμάτων, 213 καταγράφεται στην περιοχή της Αθήνα. Αλλά 32 κρούσματα έχουν καταγραφεί στο Λεκανοπέδιο της Αττικής εκτός της Αθήνας.

Στην συνέχεια της λίστας βρίσκεται η Ηλεία με 41 επιβεβαιωμένα κρούσματα και η Καστοριά με 13 η Θεσσαλονίκη με 10, η Αχαΐα με 9 κρούσματα και λιγότερα σε άλλες περιοχές, όπως φαίνεται στον χάρτη της χώρας από την Κρήτη έως τον Έβρο, που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ.

img_5121.jpg
img_5122.jpg
img_5123.jpg

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα