Προσήχθη ο διαχειριστής της σελίδας «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών» - Εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Προσήχθη στον Βόλο ο διαχειριστής της σελίδας «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών» την Πέμπτη

Στην Ασφάλεια Βόλου έγινε η προσαγωγή του διαχειριστή της ρατσιστικής σελίδας, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του e-thessalia.gr, ο διαχειριστής και άλλα μέλη της ομάδας είναι πρόσωπα γνωστά στην Ασφάλεια και η δράση της κλειστής διαδικτυακής ομάδας που δημιουργήθηκε στις 3 Μαρτίου έγινε γνωστή όταν άρχισε να εξαπλώνεται και να αποκτά μέλη.

Τα όπλα που διέθεταν τα μέλη φιγουράριζαν στις αναρτήσεις τους (κάποιοι έβαζαν και άδειες οπλοφορίας) μαζί με δηλώσεις μίσους κατά των «λαθρομεταναστών» στον Βόλο, που πρέπει να «ξεβρωμίσει», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

Οργάνωναν αντισυγκέντρωση ενάντια στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα στον Άγιο Νικόλαο και ο διαχειριστής καλούσε τα μέλη στις 6 το απόγευμα για οργάνωση. Επίσης οργάνωναν ταξίδι στον Έβρο με τα διαθέσιμα όπλα τους για να φυλάξουν τα σύνορα… Οι αναρτήσεις ξεχείλιζαν από μίσος και ποζάριζαν οι χρήστες με στιλέτα, μαχαίρια και όπλα μαζί με τις άδειες οπλοφορίας. Στο facebook η ομάδα μετρά 303 μέλη, ενώ δημιουργήθηκε στις 3 Μαρτίου, ώστε να υπάρξει οργάνωση και να φύγουν για Έβρο να ενισχύσουν τις πολιτοφυλακές.

Οι φωτογραφίες με τα όπλα και τα στιλέτα από τους χρήστες της ομάδας κινητοποίησαν αμέσως την Ασφάλεια, που προχώρησε σε προσαγωγές. Μετά τις προσαγωγές άλλαξε το όνομα της σελίδας και ονομάστηκε σε Σύλλογο Πατριωτών Βόλου.  Η Αστυνομία δεν στοιχειοθέτησε κατηγορίες σε βάρος του, ωστόσο, θα διαβιβάσει τον σχετικό φάκελο στον Εισαγγελέα Βόλου, προκειμένου να αποφανθεί εκείνος εάν προκύπτει παράβαση του νόμου περί ρατσισμού και ρατσιστικής βίας. Ο προσαχθής αφέθηκε στην συνέχεια ελεύθερος.

ratsistiki_selida.jpg

Εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς ο διαχειριστικής της σελίδας

«Ήταν μια ανοησία, δεν τα εννοούσαμε. Αφήστε μας,  δεν θα πειράξουμε κανέναν. Ήταν όλα ένα λάθος». Με αυτά τα λόγια φέρεται να εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς στην Ασφάλεια Βόλου ο 34χρονος διαχειριστής της διαδικτυακής σελίδας, όπως γράφει το e-thessalia.gr.

Το περιεχόμενο της σελίδας προκάλεσε «σάλο» την Πέμπτη, μόλις γνωστοποιήθηκε η ύπαρξή της.Ο διαχειριστής που δηλώνει στο προφίλ του και δόκιμος ανθυπολοχαγός του στρατού αλλά και  μέλη της ομάδας είναι πρόσωπα γνωστά στην Ασφάλεια. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

GIO_0249.JPG
Με μεγάλη επιτυχία και βαθιά συγκίνηση ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας «Will You… Marrow Me?» της ΕΕΦΙΕ – Παραρτήματος Πατρών

Η 1η Ημερίδα με τίτλο «Δωρεά Μυελού των Οστών: Από την Επιστήμη στον Αγώνα της Ζωής» και ο 1ος Αγώνας Δρόμου «Κωνσταντίνος Παπαγεωργόπουλος»...

Με μεγάλη επιτυχία και βαθιά συγκίνηση ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας «Will You… Marrow Me?» της ΕΕΦΙΕ – Παραρτήματος Πατρών
Θεοφάνης Μαλκίδης
Τρεις μέρες εγκλωβισμένος στις ΗΠΑ Έλληνας ακαδημαϊκός: «Εξαφανίστηκαν τα στοιχεία του ταξιδιού μου»
«Χάθηκε» το εισιτήριο επιστροφής του στις ΗΠΑ – Τριήμερος αποκλεισμός για Έλληνα ακαδημαϊκό που μίλησε για γενοκτονία
Τρεις μέρες εγκλωβισμένος στις ΗΠΑ Έλληνας ακαδημαϊκός: «Εξαφανίστηκαν τα στοιχεία του ταξιδιού μου»
Εξυπηρέτηση πολίτη σε δημόσια υπηρεσία
Νέα εποχή στο Δημόσιο: Καταργούνται δικαιολογητικά, αλλάζουν τα ωράρια
Ποια έγγραφα αντικαθιστά η υπεύθυνη δήλωση, όλες οι αλλαγές στις ώρες υποδοχής κοινού και το επίσημο ημερολόγιο με τις αργίες
Νέα εποχή στο Δημόσιο: Καταργούνται δικαιολογητικά, αλλάζουν τα ωράρια