Προσήχθη ο διαχειριστής της σελίδας «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών» - Εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς
Προσήχθη στον Βόλο ο διαχειριστής της σελίδας «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών» την Πέμπτη

Στην Ασφάλεια Βόλου έγινε η προσαγωγή του διαχειριστή της ρατσιστικής σελίδας, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του e-thessalia.gr, ο διαχειριστής και άλλα μέλη της ομάδας είναι πρόσωπα γνωστά στην Ασφάλεια και η δράση της κλειστής διαδικτυακής ομάδας που δημιουργήθηκε στις 3 Μαρτίου έγινε γνωστή όταν άρχισε να εξαπλώνεται και να αποκτά μέλη.

Τα όπλα που διέθεταν τα μέλη φιγουράριζαν στις αναρτήσεις τους (κάποιοι έβαζαν και άδειες οπλοφορίας) μαζί με δηλώσεις μίσους κατά των «λαθρομεταναστών» στον Βόλο, που πρέπει να «ξεβρωμίσει», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

Οργάνωναν αντισυγκέντρωση ενάντια στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα στον Άγιο Νικόλαο και ο διαχειριστής καλούσε τα μέλη στις 6 το απόγευμα για οργάνωση. Επίσης οργάνωναν ταξίδι στον Έβρο με τα διαθέσιμα όπλα τους για να φυλάξουν τα σύνορα… Οι αναρτήσεις ξεχείλιζαν από μίσος και ποζάριζαν οι χρήστες με στιλέτα, μαχαίρια και όπλα μαζί με τις άδειες οπλοφορίας. Στο facebook η ομάδα μετρά 303 μέλη, ενώ δημιουργήθηκε στις 3 Μαρτίου, ώστε να υπάρξει οργάνωση και να φύγουν για Έβρο να ενισχύσουν τις πολιτοφυλακές.

Οι φωτογραφίες με τα όπλα και τα στιλέτα από τους χρήστες της ομάδας κινητοποίησαν αμέσως την Ασφάλεια, που προχώρησε σε προσαγωγές. Μετά τις προσαγωγές άλλαξε το όνομα της σελίδας και ονομάστηκε σε Σύλλογο Πατριωτών Βόλου.  Η Αστυνομία δεν στοιχειοθέτησε κατηγορίες σε βάρος του, ωστόσο, θα διαβιβάσει τον σχετικό φάκελο στον Εισαγγελέα Βόλου, προκειμένου να αποφανθεί εκείνος εάν προκύπτει παράβαση του νόμου περί ρατσισμού και ρατσιστικής βίας. Ο προσαχθής αφέθηκε στην συνέχεια ελεύθερος.

ratsistiki_selida.jpg

Εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς ο διαχειριστικής της σελίδας

«Ήταν μια ανοησία, δεν τα εννοούσαμε. Αφήστε μας,  δεν θα πειράξουμε κανέναν. Ήταν όλα ένα λάθος». Με αυτά τα λόγια φέρεται να εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς στην Ασφάλεια Βόλου ο 34χρονος διαχειριστής της διαδικτυακής σελίδας, όπως γράφει το e-thessalia.gr.

Το περιεχόμενο της σελίδας προκάλεσε «σάλο» την Πέμπτη, μόλις γνωστοποιήθηκε η ύπαρξή της.Ο διαχειριστής που δηλώνει στο προφίλ του και δόκιμος ανθυπολοχαγός του στρατού αλλά και  μέλη της ομάδας είναι πρόσωπα γνωστά στην Ασφάλεια. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα