Πατρινοί έμποροι: Τεράστιο οικονομικό πλήγμα η ματαίωση του καρναβαλιού, ζητάμε αναστολή πληρωμών προς Δημόσιο και Τράπεζες
Ανακοίνωση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών

Η ματαίωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό έπεσε σαν βόμβα στην πόλη μας που αυτή την περίοδο ζει και αναπνέει στους ρυθμούς του μεγαλύτερου Καρναβαλιού της Ελλάδας.

Οπωσδήποτε δεν χωρούν αντιρρήσεις όταν πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα Δημόσιας Υγείας και η Πολιτεία πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μη εξάπλωση του ιού. Μέτρα προστασίας και ελέγχων που θα έπρεπε να είχαν παρθεί πριν εκδηλωθούν τα πρώτα κρούσματα στην χώρα. Στο λιμάνι της Πάτρας βασική πύλη εισόδου στην χώρα από την Ιταλία μέχρι σήμερα δεν είχε παρθεί κανένα μέτρο υγειονομικού ελέγχου.

Παράλληλα όμως η πόλη της Πάτρας δέχεται ένα βαρύ και δυσβάσταχτο οικονομικό πλήγμα που έρχεται να προστεθεί στο ήδη υποτονικό κλίμα που κινείται η αγορά και τις επιπτώσεις που έχει αφήσει η μακροχρόνια οικονομική κρίση. Εκτός των επιχειρήσεων συνολικά η κοινωνία της πόλης μας δέχεται οικονομικό πλήγμα καθώς χιλιάδες Πατρινοί έχουν κάνει τις προαγορές και προετοιμασίες τους για την κορύφωση του Καρναβαλιού.

Γι’ αυτό τον λόγο η Πολιτεία πρέπει να φροντίσει και να πάρει μέτρα για την υποστήριξη των επαγγελματιών και επιχειρήσεων της πόλης μας.

 

Ζητάμε τουλάχιστον για ένα δίμηνο :

 

  • Αναστολή των πληρωμών προς το Δημόσιο (ΦΠΑ, τρέχουσες οικονομικές εκκρεμότητες, ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία)
  • Αναστολή πληρωμών χρεών και ρυθμίσεων προς Τράπεζες       

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βαγγέλης Γιαννακούρας
«Αλαλούμ» στο ΠΑΣΟΚ: Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας παίρνει την έδρα Κωνσταντινόπουλου αλλά έχει διαγραφεί
«Κωμικοτραγικό» σκηνικό στο ΠΑΣΟΚ καθώς το κόμμα καλείται να «ξε-διαγράψει» τον βουλευτή που θα πάρει τη θέση του Κωνσταντινόπουλου
«Αλαλούμ» στο ΠΑΣΟΚ: Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας παίρνει την έδρα Κωνσταντινόπουλου αλλά έχει διαγραφεί
Αφίσα μουσικού σχολείου Πειραιά
Το Μουσικό Σχολείο Πειραιά στο Μεσολόγγι με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Με λογισμό και μ’ όνειρο»
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πειραιά τιμούν την ιστορική επέτειο των 200 ετών από την Έξοδο του Μεσολογγίου
Το Μουσικό Σχολείο Πειραιά στο Μεσολόγγι με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Με λογισμό και μ’ όνειρο»