Πατρινοί έμποροι: Τεράστιο οικονομικό πλήγμα η ματαίωση του καρναβαλιού, ζητάμε αναστολή πληρωμών προς Δημόσιο και Τράπεζες
Ανακοίνωση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών

Η ματαίωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό έπεσε σαν βόμβα στην πόλη μας που αυτή την περίοδο ζει και αναπνέει στους ρυθμούς του μεγαλύτερου Καρναβαλιού της Ελλάδας.

Οπωσδήποτε δεν χωρούν αντιρρήσεις όταν πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα Δημόσιας Υγείας και η Πολιτεία πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μη εξάπλωση του ιού. Μέτρα προστασίας και ελέγχων που θα έπρεπε να είχαν παρθεί πριν εκδηλωθούν τα πρώτα κρούσματα στην χώρα. Στο λιμάνι της Πάτρας βασική πύλη εισόδου στην χώρα από την Ιταλία μέχρι σήμερα δεν είχε παρθεί κανένα μέτρο υγειονομικού ελέγχου.

Παράλληλα όμως η πόλη της Πάτρας δέχεται ένα βαρύ και δυσβάσταχτο οικονομικό πλήγμα που έρχεται να προστεθεί στο ήδη υποτονικό κλίμα που κινείται η αγορά και τις επιπτώσεις που έχει αφήσει η μακροχρόνια οικονομική κρίση. Εκτός των επιχειρήσεων συνολικά η κοινωνία της πόλης μας δέχεται οικονομικό πλήγμα καθώς χιλιάδες Πατρινοί έχουν κάνει τις προαγορές και προετοιμασίες τους για την κορύφωση του Καρναβαλιού.

Γι’ αυτό τον λόγο η Πολιτεία πρέπει να φροντίσει και να πάρει μέτρα για την υποστήριξη των επαγγελματιών και επιχειρήσεων της πόλης μας.

 

Ζητάμε τουλάχιστον για ένα δίμηνο :

 

  • Αναστολή των πληρωμών προς το Δημόσιο (ΦΠΑ, τρέχουσες οικονομικές εκκρεμότητες, ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία)
  • Αναστολή πληρωμών χρεών και ρυθμίσεων προς Τράπεζες       

 

σχετικά άρθρα

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο υπ. Παιδείας για τα προβλήματα με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο υπ. Παιδείας για τα προβλήματα με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Στην εν λόγω πρωτοβουλία ανταποκρίθηκαν και υπογράφουν πάνω από 5.500 εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με τους διοργανωτές
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο υπ. Παιδείας για τα προβλήματα με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση