Thumbnail
Κακοποίηση και όχι σεξουαλική κακοποίηση αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή - Η κατάθεση του γιατρού του βρέφους και τα ενδεχόμενα που ερευνούν οι αρχές

Ελεύθεροι αφέθηκαν τελικά οι γονείς του 11 μηνών βρέφους και ένα συγγενικό τους ζευγάρι που κρατούνταν μετά τον θάνατο του μωρού. Οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι αφού εστάλη η επιστημονική έκθεση των ιατροδικαστών στον εισαγγελέα, στην οποία δεν γίνεται αναφορά για σεξουαλική κακοποίηση, παρά μόνο για κακοποίηση.

Η υπόθεση του τραγικού χαμού του βρέφους την Κυριακή στο νοσοκομείο Παίδων έλαβε διαστάσεις θρίλερ. Αρχικά, μακροσκοπικά, εντοπίστηκαν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Ωστόσο, γιατροί ανέφεραν ότι οι αλλοιώσεις που παρατηρούνταν μπορεί να προέρχονται από σοβαρή πάθηση από την οποία έπασχε το βρέφος.

Ακολούθως, τη Δευτέρα, οι ιατροδικαστές, μετά την εξέταση που έκαναν στη σορό του βρέφους, ανέφεραν ότι το παιδί φέρει σημάδια κακοποίησης που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση παρά φύσιν. Η μητέρα του παιδιού απέδωσε τις κακώσεις στο γεγονός ότι στην άτυχη μικρούλα χορηγούνταν αγωγή με υπόθετα, καθώς και στο ότι της έκανε κλύσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση στην Ασφάλεια έχει δώσει και ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος αναφέρει ότι έπασχε από μικροκεφαλία, και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή.

Σε σχετική ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο θεράπων ιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο, (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις.

Το μόνο που είναι βέβαιο, όπως ανέφερε νωρίτερα την Τρίτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, με βάση την προφορική ενημέρωση από τον ιατροδικαστή, είναι ότι δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού, και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία.

Ο πατέρας του βρέφους και ο εξάδελφος του, που φιλοξενείτο τις τελευταίες μέρες στο διαμέρισμα, που διαμένει η οικογένεια στου Ζωγράφου, βρίσκονταν από την Κυριακή στην Ασφάλεια οικειοθελώς και, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, οι δύο άνδρες ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kallianos-1280x720.png
Θύμωσε στον «αέρα» ο Γιάννης Καλλιάνος: «Λυπάμαι αλλά οφείλω να σεβαστώ την Επιστήμη που υπηρετώ» (Vid)
«Λυπάμαι αλλά οφείλω να σεβαστώ την Επιστήμη που υπηρετώ», είπε ο Γ. Καλλιάνος στον αέρα
Θύμωσε στον «αέρα» ο Γιάννης Καλλιάνος: «Λυπάμαι αλλά οφείλω να σεβαστώ την Επιστήμη που υπηρετώ» (Vid)