nosokomeio riou
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας απαιτεί άμεση λύση στο πρόβλημα και να σταματήσει η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών

Την ακύρωση χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο του Ρίου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

Την Δευτέρα 09/12/19, εντελώς αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα, αναστάλησαν μαζικά προγραμματισμένες χημειοθεραπείες ογκολογικών ασθενών στο ΠΓΝΠ. Πολλοί συμπολίτες μας, από Αχαΐα, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία και αλλού, ενώ είχαν πάρει την κατάλληλη φαρμακευτική προετοιμασία τις προηγούμενες μέρες, ενημερώθηκαν λίγα λεπτά πριν και αφού είχαν προσέλεθει στο ΠΓΝΠ, ότι οι θεραπείες τους αναστέλλονται λόγω έλλειψης φαρμάκων, άγνωστο για πόσο.

Η διακοπή του προγράμματος αναγκαίων θεραπειών ενός ογκολογικού ασθενούς δεν είναι κάτι απλό. Οι επιπτώσεις στην εξέλιξη και την αντιμετώπιση του κακοήθους νοσήματος είναι απρόβλεπτες. Το γεγονός αυτό, το οποίο έχει επαναληφτεί σε μικρότερη έκταση και στο παρελθόν και σε άλλα νοσοκομεία(πχ Αττικό τον Σεπτέμβριο), δείχνει όλη την αθλιότητα του δημόσιου συστήματος υγείας που συνεχίζεται και εντείνεται, παρά τις υποσχέσεις και τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις. Δείχνει την ωμή πραγματικότητα μιας δημόσιας υγείας που θυσιάζεται στο βωμό των «ματωμένων πλεονασμάτων», της ευρωμνημονιακής-δημοσιονομικής ασφυξίας και της επιχειρηματικής κερδοφορίας.

Η επίσημη αιτιολόγηση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου είναι ότι το φαρμακείο του δεν έχει άλλο απόθεμα συγκεκριμένων ΧΜΘ σκευασμάτων (που έχουν βάση την πλατίνα) εδώ και καιρό, λόγω αναστολής της προμήθειάς του από συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρία που έχει σύμβαση με το ΠΓΝΠ. Οι ασθενείς το προμηθεύονταν έως τώρα από τα εξωτερικά φαρμακεία αλλά λόγω εξάντλησής του προέκυψε αδιέξοδο.

Κυβέρνηση, διοικήσεις, φαρμακευτικές εταιρίες, υπουργοί είναι όλοι υπεύθυνοι. Διατηρούν και αναπαράγουν την ασφυκτική μνημονιακή λιτότητα στο ΕΣΥ. Από τα φάρμακα και τα νοσοκομειακά υλικά μέχρι τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τα πάντα για τους επενδυτές, τίποτα για τους εργαζόμενους, το δημόσιο σύστημα και τους ασθενείς είναι το κυνικό δόγμα τους.

Απαιτούμε από τους αρμόδιους να δώσουν ΑΜΕΣΗ λύση στο πρόβλημα και να σταματήσει η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας.

Όλοι οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς, τα σωματεία και τα συλλογικά τους όργανα, πρέπει να απαντήσουν άμεσα και δυναμικά στο συνεχιζόμενο υγειονομικό έγκλημα. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπ
Δημοσκοπήσεις: Ποια μικρά κόμματα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής λόγω Τσίπρα και Καρυστιανού
Η επέλαση των νέων κομμάτων συμπιέζει τους μικρούς παίκτες και απειλεί με κοινοβουλευτικό αποκλεισμό
Δημοσκοπήσεις: Ποια μικρά κόμματα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής λόγω Τσίπρα και Καρυστιανού
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές 2026: Διαμαρτυρίες υποψηφίων για ασάφεια σε ένα θέμα – Ζητούν να γίνουν δεκτές εναλλακτικές απαντήσεις
Πολλά από τα παιδιά που διαμαρτύρονται υποστηρίζουν ότι είχαν προετοιμαστεί συστηματικά επί μήνες και θεωρούν ότι κινδυνεύουν να χάσουν πολύτιμα...
Πανελλαδικές 2026: Διαμαρτυρίες υποψηφίων για ασάφεια σε ένα θέμα – Ζητούν να γίνουν δεκτές εναλλακτικές απαντήσεις