diakinitis elliniki shmaia
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Από τη μία, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος καλούσε σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια σε νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και από την άλλη απομυζούσε οικονομικά τους πρόσφυγες για να τούς περάσει παράνομα στην ενδοχώρα

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Σάμου η ταυτότητα του 42χρονου οδηγού βαν που συνελήφθη στις 22 Νοεμβρίου στη Χίο για το κακούργημα της διακίνησης ανθρώπων, καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού, έκρυβε 10 πρόσφυγες και μετανάστες, καλυμμένους με τεράστια ελληνική σημαία, τους οποίους προσπαθούσε να περάσει στην ενδοχώρα. Βρέθηκαν επίσης 5.500 ευρώ σε βαλίτσα που του ανήκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο 42χρονος κατάγεται από τη Σάμο και έχει έντονη κοινωνική, επιχειρηματική και πολιτική δραστηριότητα.

Στις δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ολοι Μαζί για τη Σάμο», του πρώην αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νίκου Κατρακάζου, ο οποίος πρωτοστατούσε σε ξενοφοβική ρητορική κατά της παρουσίας προσφύγων στο νησί.

Αλλά και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος καλούσε σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και εκδήλωνε τη συμπαράστασή του στον αγώνα κατά της δημιουργίας νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι δεν δίσταζε να απομυζά τους πρόσφυγες για να τους εξασφαλίσει παράνομα την πολυπόθητη μεταφορά στην ενδοχώρα. Πληροφορίες θέλουν άλλωστε το βαν να έχει ξανακάνει το ταξίδι σε Χίο και Λέσβο.

Ο συλληφθείς, που παραμένει άγνωστο αν έχει προφυλακιστεί και πού, θεωρείται δραστήριο μέλος του Δ.Σ. του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και μάλιστα εκπρόσωπος του πρωτογενούς τομέα στο ψηφοδέλτιο του κ. Κατρακάζου.

«Προτιμώ να είμαι στο κτήμα μου και να παίρνω 600 ευρώ σύνολο και να ’μαι αφεντικό στον εαυτό μου παρά υπάλληλος» δήλωνε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Φαίνεται όμως ότι συμπλήρωνε μ’ άλλους τρόπους το εισόδημά του. Αίσθηση προκαλεί επίσης ανάρτησή του στην οποία σημείωνε ότι ο αρχηγός της αγέλης των λύκων μένει τελευταίος για να προστατεύει την αγέλη.

Ερώτημα παραμένει αν ο ίδιος δρούσε σαν μοναχικός λύκος ή αν ήταν μέλος... αγέλης, άγνωστο με ποιον ρόλο.

Photo: Το αυτοκίνητο με την ελληνική σημαία η οποία έκρυβε τους μετανάστες

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλογ
Λήμνος: Εκλογικό θρίλερ με καθυστέρηση 60 ωρών: Αντιπαράθεση για το καταστατικό και τις κάλπες των δασκάλων στη Λήμνο
ΣΕΠΕ Λήμνου: Σκληρή απάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου στις καταγγελίες για τις εκλογές
Λήμνος: Εκλογικό θρίλερ με καθυστέρηση 60 ωρών: Αντιπαράθεση για το καταστατικό και τις κάλπες των δασκάλων στη Λήμνο
Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης: Μήνυμα πολιτικής αλλαγής με σκληρή κριτική στο «σύστημα Μητσοτάκη»
Το ιδεολογικό κείμενο Ανδρουλάκη για την ακρίβεια, το κράτος δικαίου και τις ανισότητες
Νίκος Ανδρουλάκης: Μήνυμα πολιτικής αλλαγής με σκληρή κριτική στο «σύστημα Μητσοτάκη»
Ευρωπαϊκή Ένωση
782 θέσεις εργασίας στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο - Μισθός έως 8.651 ευρώ
Ευρωπαϊκό προσκλητήριο για 782 στελέχη πληροφορικής και δεδομένων - Ανοιχτές οι αιτήσεις για μόνιμες θέσεις με αποδοχές που αγγίζουν τα 8.650 ευρώ
782 θέσεις εργασίας στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο - Μισθός έως 8.651 ευρώ
επιμορφωση
ΑΣΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για τις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στις ΣΑΕΚ Τουρισμού – Πότε λήγει η προθεσμία
Μόνιμο προσωπικό σε ΣΑΕΚ για τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα
ΑΣΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για τις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στις ΣΑΕΚ Τουρισμού – Πότε λήγει η προθεσμία