diakinitis elliniki shmaia
Από τη μία, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος καλούσε σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια σε νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και από την άλλη απομυζούσε οικονομικά τους πρόσφυγες για να τούς περάσει παράνομα στην ενδοχώρα

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Σάμου η ταυτότητα του 42χρονου οδηγού βαν που συνελήφθη στις 22 Νοεμβρίου στη Χίο για το κακούργημα της διακίνησης ανθρώπων, καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού, έκρυβε 10 πρόσφυγες και μετανάστες, καλυμμένους με τεράστια ελληνική σημαία, τους οποίους προσπαθούσε να περάσει στην ενδοχώρα. Βρέθηκαν επίσης 5.500 ευρώ σε βαλίτσα που του ανήκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο 42χρονος κατάγεται από τη Σάμο και έχει έντονη κοινωνική, επιχειρηματική και πολιτική δραστηριότητα.

Στις δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ολοι Μαζί για τη Σάμο», του πρώην αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νίκου Κατρακάζου, ο οποίος πρωτοστατούσε σε ξενοφοβική ρητορική κατά της παρουσίας προσφύγων στο νησί.

Αλλά και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος καλούσε σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και εκδήλωνε τη συμπαράστασή του στον αγώνα κατά της δημιουργίας νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι δεν δίσταζε να απομυζά τους πρόσφυγες για να τους εξασφαλίσει παράνομα την πολυπόθητη μεταφορά στην ενδοχώρα. Πληροφορίες θέλουν άλλωστε το βαν να έχει ξανακάνει το ταξίδι σε Χίο και Λέσβο.

Ο συλληφθείς, που παραμένει άγνωστο αν έχει προφυλακιστεί και πού, θεωρείται δραστήριο μέλος του Δ.Σ. του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και μάλιστα εκπρόσωπος του πρωτογενούς τομέα στο ψηφοδέλτιο του κ. Κατρακάζου.

«Προτιμώ να είμαι στο κτήμα μου και να παίρνω 600 ευρώ σύνολο και να ’μαι αφεντικό στον εαυτό μου παρά υπάλληλος» δήλωνε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Φαίνεται όμως ότι συμπλήρωνε μ’ άλλους τρόπους το εισόδημά του. Αίσθηση προκαλεί επίσης ανάρτησή του στην οποία σημείωνε ότι ο αρχηγός της αγέλης των λύκων μένει τελευταίος για να προστατεύει την αγέλη.

Ερώτημα παραμένει αν ο ίδιος δρούσε σαν μοναχικός λύκος ή αν ήταν μέλος... αγέλης, άγνωστο με ποιον ρόλο.

Photo: Το αυτοκίνητο με την ελληνική σημαία η οποία έκρυβε τους μετανάστες

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα