Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Στα Γιαννιτσά την προσφυγούπολη, στα Γιαννιτσά που θρήνησε εκτελεσμένους από τους Ναζί υπάρχει και ρέει δυνατά ένα υπόγειο ρεύμα αντίστασης κατά του φόβου και του μίσους. Μην καταδικάζετε λοιπόν μια ολόκληρη πόλη»

Αντιδράσεις προκάλεσε η κινητοποίηση ομάδας μαθητών των Γιαννιτσών ενάντια στους πρόσφυγες και την εκπαίδευση των παιδιών τους στα σχολεία. Παρά το σχετικό «ντόρο» που προκλήθηκε, οι «απάντηση» δεν άργησε να έρθει.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε απόπειρα κατάληψης του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών από μικρή μερίδα μαθητών, με ξενοφοβικά και αντιπροσφυγικά συνθήματα. Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών απομόνωσε τα άτομα αυτά και τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά.

Από την πλευρά της, η Εθελοντική Ομάδα Γιαννιτσών & περιχώρων "Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες" προχώρησε σε ανάρτηση στο facebook αναφορικά με την ξενοφοβική κινητοποίηση επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Στα Γιαννιτσά την προσφυγούπολη, στα Γιαννιτσά που θρήνησε εκτελεσμένους από τους Ναζί υπάρχει και ρέει δυνατά ένα υπόγειο ρεύμα αντίστασης κατά του φόβου και του μίσους. Μην καταδικάζετε λοιπόν μια ολόκληρη πόλη λόγω της δημοσιότητας που επιλεκτικά δίνουν τα κανάλια στους εθνικιστές - ρατσιστές».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Ας μιλήσουμε με αριθμούς.

Τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από το ξενοδοχείο ήτανε 30. Τα παιδιά στη σημερινή διαδήλωση ήταν περίπου 50.

Επί εποχής Ειδομένης όμως κάθε Τετάρτη και Παρασκευή οι Γιαννιτσώτισες γυναίκες προσέφεραν μέχρι και 2500 μερίδες. Μαγειρεμένες τα χαράματα στις σπιτικές κουζίνες οι μερίδες αυτές ήταν το βραδινό για χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές στην Ειδομένη και το Πολύκαστρο. Τα ψωμιά προσφορά από τους τοπικούς φούρνους εκατοντάδες! Τα ρούχα αφού τελείωσαν τα αποθέματα της πόλης έρχονταν από όλη την Ελλάδα και εθελοντές τα ταξινομούσαν και τα μοίραζαν.

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή επί εβδομάδες!

Όταν εγκατασταθηκαν 1000 πρόσφυγες σε καμπ έξω από την πόλη οι δράσεις συνεχίστηκαν εκεί με αμείωτο ρυθμό.

Σήμερα εθελοντές στηρίζουν με προσφορά ρούχων φιλοξενούμενους πρόσφυγες σε ξενοδοχεία εντός του νομού.

Και η Συλλογική Κουζίνα συνεχίζει..

Προσφέρει 300 γεύματα κάθε δεύτερη Κυριακή σε άστεγους Έλληνες και πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη.

Στα Γιαννιτσά την προσφυγούπολη, στα Γιαννιτσά που θρήνησε εκτελεσμένους από τους Ναζί υπάρχει και ρέει δυνατά ένα υπόγειο ρεύμα αντίστασης κατά του φόβου και του μίσους. Μην καταδικάζετε λοιπόν μια ολόκληρη πόλη λόγω της δημοσιότητας που επιλεκτικά δίνουν τα κανάλια στους εθνικιστές - ρατσιστές.

Πιάστε μια κατσαρόλα και συναγωνιστείτε τις Γιαννιτσώτισες ενάντια σε κάθε τι σκοτεινό!!!

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καρ
Κλοπές αυτοκινήτων στην Αθήνα: Τα σημεία-παγίδες όπου «χτυπούν» πιο συχνά οι δράστες
Γιατί οι σταθμοί Μετρό και Προαστιακού θεωρούνται υψηλού κινδύνου και πώς μπορούν οι οδηγοί να προστατευτούν
Κλοπές αυτοκινήτων στην Αθήνα: Τα σημεία-παγίδες όπου «χτυπούν» πιο συχνά οι δράστες
Καθηγητής Χρίστος Ντούμας
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίτιμος Καθηγητής ο Χρίστος Ντούμας
Τελετή αναγόρευσης του κ. Χρίστου Γ. Ντούμα σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίτιμος Καθηγητής ο Χρίστος Ντούμας
Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Το δάκρυ της παιδείας
Το παιδί δεν είναι μόνο ύλη και σώμα αλλά και ψυχή. Πολλές φορές συγκαλύπτεται η βαθιά ροπή και ανησυχία της ψυχής του να βρει την αλήθεια και το...
Το δάκρυ της παιδείας