Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Στα Γιαννιτσά την προσφυγούπολη, στα Γιαννιτσά που θρήνησε εκτελεσμένους από τους Ναζί υπάρχει και ρέει δυνατά ένα υπόγειο ρεύμα αντίστασης κατά του φόβου και του μίσους. Μην καταδικάζετε λοιπόν μια ολόκληρη πόλη»

Αντιδράσεις προκάλεσε η κινητοποίηση ομάδας μαθητών των Γιαννιτσών ενάντια στους πρόσφυγες και την εκπαίδευση των παιδιών τους στα σχολεία. Παρά το σχετικό «ντόρο» που προκλήθηκε, οι «απάντηση» δεν άργησε να έρθει.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε απόπειρα κατάληψης του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών από μικρή μερίδα μαθητών, με ξενοφοβικά και αντιπροσφυγικά συνθήματα. Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών απομόνωσε τα άτομα αυτά και τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά.

Από την πλευρά της, η Εθελοντική Ομάδα Γιαννιτσών & περιχώρων "Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες" προχώρησε σε ανάρτηση στο facebook αναφορικά με την ξενοφοβική κινητοποίηση επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Στα Γιαννιτσά την προσφυγούπολη, στα Γιαννιτσά που θρήνησε εκτελεσμένους από τους Ναζί υπάρχει και ρέει δυνατά ένα υπόγειο ρεύμα αντίστασης κατά του φόβου και του μίσους. Μην καταδικάζετε λοιπόν μια ολόκληρη πόλη λόγω της δημοσιότητας που επιλεκτικά δίνουν τα κανάλια στους εθνικιστές - ρατσιστές».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Ας μιλήσουμε με αριθμούς.

Τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από το ξενοδοχείο ήτανε 30. Τα παιδιά στη σημερινή διαδήλωση ήταν περίπου 50.

Επί εποχής Ειδομένης όμως κάθε Τετάρτη και Παρασκευή οι Γιαννιτσώτισες γυναίκες προσέφεραν μέχρι και 2500 μερίδες. Μαγειρεμένες τα χαράματα στις σπιτικές κουζίνες οι μερίδες αυτές ήταν το βραδινό για χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές στην Ειδομένη και το Πολύκαστρο. Τα ψωμιά προσφορά από τους τοπικούς φούρνους εκατοντάδες! Τα ρούχα αφού τελείωσαν τα αποθέματα της πόλης έρχονταν από όλη την Ελλάδα και εθελοντές τα ταξινομούσαν και τα μοίραζαν.

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή επί εβδομάδες!

Όταν εγκατασταθηκαν 1000 πρόσφυγες σε καμπ έξω από την πόλη οι δράσεις συνεχίστηκαν εκεί με αμείωτο ρυθμό.

Σήμερα εθελοντές στηρίζουν με προσφορά ρούχων φιλοξενούμενους πρόσφυγες σε ξενοδοχεία εντός του νομού.

Και η Συλλογική Κουζίνα συνεχίζει..

Προσφέρει 300 γεύματα κάθε δεύτερη Κυριακή σε άστεγους Έλληνες και πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη.

Στα Γιαννιτσά την προσφυγούπολη, στα Γιαννιτσά που θρήνησε εκτελεσμένους από τους Ναζί υπάρχει και ρέει δυνατά ένα υπόγειο ρεύμα αντίστασης κατά του φόβου και του μίσους. Μην καταδικάζετε λοιπόν μια ολόκληρη πόλη λόγω της δημοσιότητας που επιλεκτικά δίνουν τα κανάλια στους εθνικιστές - ρατσιστές.

Πιάστε μια κατσαρόλα και συναγωνιστείτε τις Γιαννιτσώτισες ενάντια σε κάθε τι σκοτεινό!!!

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ποτισμα
Η σωστή ώρα για να ποτίσετε τον κήπο σας το καλοκαίρι – Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί
Το πότισμα δεν εξαρτάται μόνο από την ποσότητα νερού αλλά και από την ώρα της ημέρας, καθώς η ζέστη και η υγρασία επηρεάζουν άμεσα την υγεία των φυτών
Η σωστή ώρα για να ποτίσετε τον κήπο σας το καλοκαίρι – Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί
Πόσο θα ζήσουμε: Τα 10 δευτερόλεπτα που δίνουν την απάντηση
Οι 4 ασκήσεις που κρατούν το σώμα δυνατό μετά τα 50 – Τι προτείνει φυσιοθεραπευτής
Η δύναμη, η ισορροπία και η σωστή στάση του σώματος δεν χάνονται με την ηλικία, αρκεί να υπάρχει κίνηση και συνέπεια στην καθημερινότητα.
Οι 4 ασκήσεις που κρατούν το σώμα δυνατό μετά τα 50 – Τι προτείνει φυσιοθεραπευτής
amaksi3.jpg
Αόρατη απειλή: Πόσο γρήγορα οι ατμοσφαιρικοί ρύποι επηρεάζουν εγκέφαλο και πνεύμονες
Νέες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι ακόμη και μία ώρα έκθεσης σε ρύπανση μπορεί να επηρεάσει τη συγκέντρωση, τη μνήμη και την αναπνευστική...
Αόρατη απειλή: Πόσο γρήγορα οι ατμοσφαιρικοί ρύποι επηρεάζουν εγκέφαλο και πνεύμονες