Thumbnail
Ανακοίνωση των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού για το «σίριαλ» του Τζόκερ

Ανακοίνωση εξέδωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητες και, συγκεκριμένα, τις ανυπόστατες καταγγελίες κατά υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι υπάλληλοι ζητούν από την αρμόδια υπουργό Λ. Μενδώνη να αναλάβει τις ευθύνες της, ενώ εγκαλεί και τον υπ. Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Οι υπάλληλοι ζητούν «να σταματήσει κάθε προσπάθεια στοχοποίησης των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και κάθε απειλή για «πειθαρχικά μέτρα», καθώς και να «υπάρξουν άμεσα οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα αντικαθιστούν τους αναχρονιστικούς νόμους (όπως ο νόμος 449 του 1937 για τους ανήλικους στον κινηματογράφο!) ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες σκηνές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων έχει ως εξής:

«Κυρία Μενδώνη και κύριε Χρυσοχοΐδη, υπάρχει και κάτι που λέγεται πολιτική ευθύνη! Ως υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καταγγέλλουμε την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων σε κινηματογράφους και την προσαγωγή ανηλίκων και των γονιών τους σε αστυνομικά τμήματα.  Είναι προφανές ότι με τον τρόπο αυτό ουδόλως "προστατεύονται" οι ανήλικοι: το αντίθετο, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους βίωσαν στην πράξη την καταστολή και τα αποτελέσματά της!

Από εκεί και πέρα, όμως, η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος από πλευρές κυβέρνησης είναι απαράδεκτη. Κανένας υπουργός δεν μπορεί και δεν πρέπει να προσπαθεί να κρύψει την πολιτική του ευθύνη πίσω από ενέργειες υπαλλήλων. Πόσο μάλλον η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εξέδωσε εσπευσμένα δελτίο τύπου μιλώντας για "αυτόβουλες ενέργειες υπαλλήλων", με απειλές για "πειθαρχικά", στοχεύοντας υπαλλήλους επιλεκτικά και ονομαστικά ακόμη και στη χθεσινή συνέντευξη τύπου της υπουργού!

Όχι, κυρία Μενδώνη και κύριε Χρυσοχοΐδη, οι υπάλληλοι εφαρμόζουν ισχύοντες νόμους, και οι νόμοι είναι ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών που τους εισηγούνται. Ακόμη περισσότερο, το με ποιον τρόπο εφαρμόζονται οι νόμοι στην πράξη, έχει να κάνει με την πολιτική ηγεσία και το στίγμα που η ίδια δίνει. Όταν το στίγμα είναι οι "επιχειρήσεις νόμου και τάξης" στο ΥΠΡΟΠΟ, όταν το στίγμα είναι η επιστροφή στη δεκαετία του 1950, ο αυταρχισμός και ο εκφοβισμός των υπαλλήλων που επικρατούν στο ΥΠΠΟΑ, τότε ακόμη και η εφαρμογή των διατάξεων για την ακαταλληλότητα μιας ταινίας, θα μετατρέπεται σε σαφάρι προσαγωγών ανηλίκων. Η πολιτική ευθύνη για αυτό όμως είναι στην κυβέρνηση που εμπεδώνει αυτό το κλίμα αυταρχισμού!

Ζητάμε να σταματήσει κάθε προσπάθεια στοχοποίησης των υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και κάθε απειλή για "πειθαρχικά μέτρα". Ζητάμε να υπάρξουν άμεσα οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα αντικαθιστούν τους αναχρονιστικούς νόμους (όπως ο νόμος 449 του 1937 για τους ανήλικους στον κινηματογράφο!) ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες σκηνές».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kylikeio
Σχολικά κυλικεία: Σε «κόσκινο» τα τρόφιμα -Ετοιμάζουν νέες προδιαγραφές για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
Αναζητείται νέο, πιο υγιεινό «μενού» στα τρόφιμα που πωλούνται στα σχολικά κυλικεία, με υγιεινά τρόφιμα με μικρή περιεκτικότητα σε αλάτι και...
Σχολικά κυλικεία: Σε «κόσκινο» τα τρόφιμα -Ετοιμάζουν νέες προδιαγραφές για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας